ΑΕΛ - Ολυμπιακός 1-0

Αχιλλέας Τσιμπογιάννης
ΑΕΛ - Ολυμπιακός 1-0

bet365

Η παθιασμένη ΑΕΛ κράτησε τον ακίνδυνο Ολυμπιακό στο μηδέν για όλο το ενενηντάλεπτο και χτύπησε στις καθυστερήσεις με τον Γκόλια, επικρατώντας 1-0 των «ερυθρολεύκων», στην πρώτη φετινή της νίκη!

Μία ΑΕΛ σαν το παλιό καλό... κρασί και το AEL FC ARENA να κάνει... πάρτι! Με μία σπουδαία εμφάνιση και σοβαρό αγωνιστικό πρόσωπο η ομάδα του Άγγελου Αναστασιάδη επικράτησε 1-0 του μπλοκαρισμένου Ολυμπιακού, που είδε το 4-4-2 του Μπέντο να μην αποδίδει. Το τέρμα ήρθε από τον Γκόλια στο 92', για μία ιστορική νίκη των γηπεδούχων! Πρώτοι χαμένοι βαθμοί για τους Πειραιώτες στο πρωτάθλημα.

ΕΤΣΙ ΕΠΑΙΞΑΝ
Η ΑΕΛ είχε αρχικά ένα πλάνο για να πάει στο ματς με 3-5-2 με κίπερ Ξενοδόχοβ και τριάδα στόπερ τους Φάρκα, Γιοβάνοβιτς και Γκόλια. Τελικώς όμως ο Αναστασιάδης διάλεξε σχηματισμό 3-4-3.
Με τους τρεις αυτούς πίσω, τον Κόντορ έξω αριστερά, τον Ρέντζα έξω δεξιά, τους Αναστασόπουλο και Φατιόν ως αμυντικά χαφ και μπροστά τους Ντοντό, Ναζλίδη και Αβραάμ.
Σε 4-4-2 σχηματισμό όπως αναμενόταν ο Ολυμπιακός και με τον Φορτούνη στον πάγκο και ως εξής: Καπίνο κίπερ, Φιγκέιρας δεξί μπακ, Τσιμίκας αριστερό και Βιάνα και Ντα Κόστα οι δύο στόπερ.
Κέντρο με Μιλιβόγιεβιτς, Καμπιάσο, στα... φτερά οι Ελιουνούσι και Σεμπά και μπροστά Ιντέγιε και Καρντόσο για πρώτη φορά μαζί. Ήταν δοκιμές που έκανε για 3 ημέρες στον Ρέντη ο Μπέντο και ίσως είναι η πρώτη φορά που κάνει πράξη τις δοκιμές του στο 100% σε αρχική ενδεκάδα.
ΑΝΟΙΧΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ Η ΜΠΑΛΑ
Η ΑΕΛ έδειξε εξαρχής τις προθέσεις της και πως παρά το 3-4-3 ήθελε να παίξει ανοιχτά και επιθετικά. Απείλησε με τον Ρέντζα στο 3ο λεπτά, ενώ ο Ολυμπιακός είδε τρία λεπτά μετά να του ακυρώνεται σωστά γκολ του Ελιουνούσι.
Στο 8' ο Καπίνο είχε μία εξαιρετική επέμβαση σε σουτάρα του Ρέντζα, αλλά στη φάση τελικά δόθηκε οφσάιντ. Στο 20ό λεπτό ο Αναστασόπουλος είχε την πιο καλή φάση μέχρι εκείνη την στιγμή με σουτ, στο οποίο ο Καμπιάσο απέκρουσε την μπάλα και ενώ βρισκόταν λίγο πιο μπροστά από την γραμμή της εστίας!
ΑΞΙΟΜΑΧΗ ΚΑΙ ΜΕ ΦΑΣΕΙΣ Η ΑΕΛ, ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΔΙΧΩΣ ΑΝΤΙΚΡΙΣΜΑ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Η ΑΕΛ έδειχνε να στέκεται πολύ καλά απέναντι στον Ολυμπιακό στο α' μέρος και ήταν ικανή και για... ζημιές. Δύο λεπτά πριν το σουτ του Αναστασόπουλου, ο Ιντέγιε είχε κοπεί στο... τσακ ενώ είχε βγει τετ α τετ.
Στο 37' ο Ολυμπιακός απείλησε με μία καλή εκτέλεση φάουλ του Μιλιβόγιεβιτς. Ένα λεπτό μετά η ΑΕΛ είχε μία πολύ καλή αντεπίθεση, με τον Ελιουνούσι να σώζει τον Ολυμπιακό με καίριο κόψιμο μετά από πολύ καλή συνεργασία των Ντοντό, Αβραάμ και Φατιόν. Συνολικά το α' μέρος είχε ρυθμό, είχε φάσεις αλλά και ενδιαφέρον, με την ΑΕΛ να έχει 6 τελικές και τον Ολυμπιακό 4. Η ομάδα του Αναστασιάδη, πάντως, ήταν εμφανές πως έβαζε δύσκολα στον Ολυμπιακό. Από την άλλη το 4-4-2 του Μπέντο δημιουργικά και επιθετικά δεν απέδωσε τα αναμενόμενα.
ΞΑΝΑ ΑΠΕΙΛΗ ΜΕ ΑΒΡΑΑΜ ΚΑΙ ΦΑΤΙΟΝ
Με την έναρξη του β' μέρους η ΑΕΛ δυσκόλεψε εκ νέου τον Ολυμπιακό. Στο 48' ο Αβραάμ με εξαιρετική ατομική ενέργεια κέρδισε φάουλ και ένα λεπτό μετά ο Φατιόν απείλησε με κεφαλιά που έπιασε ο Καπίνο.
Ο Ολυμπιακός έψαξε αμέσως μετά το γκολ με Φιγκέιρας και Ιντέγιε αλλά δίχως αντίκρισμα. Στο 62' ο Καμπιάσο επιχείρησε να... κρεμάσει τον αντίπαλο κίπερ αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.
ΦΟΡΤΟΥΝΗΣ ΚΑΙ ΠΑΣΙΕΝΣΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΛΥΣΗ ΑΛΛΑ...
Ο Μπέντο έριξε στο ματς τους Φορτούνη και Πασιένσια. Γύρισε αριστερό μπακ τον Σεμπά και ο Πορτογάλος φορ πήρε το βάπτισμα του πυρός. Στο 64' ο Καπίνο με έξοδό του πρόλαβε τον Αναστασόπουλο που έβγαινε μόνος του.
Στο 69' ακολούθησε ένα σουτ σε κίνηση από τον Πασιένσια, που δεν ήταν τόσο επικίνδυνο. Ο Μπέντο έριξε στην... μάχη και τον Μάρτινς για να επιδιώξει να αλλάξει την εικόνα των Πειραιωτών στην επανάληψη. Στο 83' ο Φορτούνης είχε απευθείας εκτέλεση φάουλ που μπλόκαρε ο Ξενοδόχοβ. Ο στόχος του Ίβηρα τεχνικού προφανώς και δεν επετεύχθη.
ΓΚΟΛ ΣΤΙΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ Η ΑΕΛ ΚΑΙ... ΣΟΚ ΓΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ!
Στο 92' μετά από σωρεία λαθών στην ερυθρόλευκη άμυνα ήρθε το γκολ του Γκόλια με σουτ. Ο Μάρτινς πήγε να διώξει αλλά έστειλε τη μπάλα πάνω στον Γκόλια. Ο Βιάνα δίστασε να πάει πάνω του και να διώξει, ο άσος της ΑΕΛ εκτέλεσε, με το σουτ του να βρίσκει στον Μιλιβόγιεβιτς και να καταλήγει στα δίχτυα! Φυσικά σε αυτήν την φάση εκτός από τους Μάρτινς, Βιάνα και Μιλιβόγιεβιτς ευθύνη έχει και ο Σεμπά καθώς το γκολ βγήκε από την πλευρά του, που είχε μείνει αφύλαχτη ενώ αυτός είχε σταθεί στο κέντρο της άμυνας. Ήταν η στιγμή που περίμενε το AEL FC Arena, με την ατμόσφαιρα να είναι δύσκολο να περιγραφεί με λόγια. Στον πάγκο ο Άγγελος Αναστασιάδης με το επιτελείο του έγιναν ένα κουβάρι και στις κερκίδες το πλήθος παραληρούσε μέχρι και το τελικό σφύριγμα της λήξης! Προς το τέλος του ματς πάντως ο Ξενοδόχοβ χτύπησε και φαινόταν να πονάει πολύ.
MAN OF THE MATCH: Δεδομένα ο Γκόλιας για το τέρμα του και το 1-0. Από εκεί και πέρα ήταν και ο Αβραάμ. Καλό και σοβαρό παιχνίδι από τον άσο της ΑΕΛ που δημιούργησε αρκετά προβλήματα και... ρήγματα στον Ολυμπιακό. Από τους παίκτες που αξίζει να προσέξει κανείς.
ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥΣ: Καπίνο και Ξενοδόχοβ έχουν κάνει καλό ματς από κάθε άποψη. Θετικός ο Καμπιάσο όσο έπαιξε και ενώ μεγάλη προσπάθεια έκαναν όλοι οι αμυντικοί της ΑΕΛ.
ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Καρντόσο για ακόμα ένα παιχνίδι δείχνει πως κινείται σε ρηχά νερά. Βέβαια με το 4-4-2 του Μπέντο και δίχως σαφείς δημιουργικές βοήθειες πλην του Καμπιάσο έμοιαζε... αποκομμένος. Από τον Ολυμπιακό γενικά οι περισσότεροι παίκτες του πήγαν άσχημα. Σε κακή μέρα και ο Ναζλίδης.
Η ΓΚΑΦΑ: Φυσικά όλη η αμυντική λειτουργία του Ολυμπιακού στη φάση του γκολ της ΑΕΛ.
Εκ του αποτελέσματος η επιλογή του Πάουλο Μπέντο για τον σχηματισμό και τα πρόσωπα για το αρχικό σχήμα δεν αποδείχθηκαν επιτυχή. Ένα 4-4-2 δίχως ξεκάθαρο οργανωτή στο γήπεδο. Ο Αναστασιάδης από την άλλη έκανε το λάθος να μην βάλει... φρέσκο παίκτη πάνω στον Σεμπά που δεν ήταν η φυσική του θέση αρ. μπακ (σ.σ. που έπαιξε στο β' μέρος) και ο οποίος είχε και κάρτα.
ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Δεν έχει κάνει το μεγάλο λάθος ο διαιτητής με τους βοηθούς του. Σωστά ακυρώνεται στο α' μέρος το γκολ του Ελιουνούσι ως οφσάιντ. Κάποια σφάλματα έχουν γίνει σε φάουλ και τον πειθαρχικό έλεγχο. Ο Σεμπά πάντως γενικά φλέρταρε έντονα με 2η κίτρινη και θα μπορούσε υπό προϋποθέσεις να την δει. Πάντως και οι 2 ομάδες είχαν παράπονα.
ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Αναστασιάδης - Μπέντο σημειώσατε 1. Ουσιαστικά η ΑΕΛ είναι εκείνη που κερδίζει τις εντυπώσεις κυρίως λόγω της τακτικής του προπονητή της. Που μπορεί να έκανε τα λάθη του, όμως με τον τρόπο που έστησε αμυντικά την ομάδα του και δεν απειλήθηκε σε μεγάλο βαθμό αλλά και ανησύχησε σε ορισμένες περιπτώσεις την άμυνα του Ολυμπιακού για να σκοράρει στο τέλος. Οι ερυθρόλευκοι είδαν να μην... περπατάει με τίποτα το 4-4-2. Βάσει της εικόνας τους δεν άξιζαν κάτι από αυτό το ματς. Η ΑΕΛ πάλεψε σκληρά για το 0-0 και στο τέλος χάρις στα σοβαρά αμυντικά λάθη των πρωταθλητών πήρε τη νίκη. Και όπως γράψαμε και πριν το ματς το έχασε ξεκάθαρα ο Μπέντο και το πήρε ο Αναστασιάδης.
ΑΕΛ (Άγγελος Αναστασιάδης): Ξενοδόχοβ, Ρέντζας, Γιοβάνοβιτς, Φάρκας, Κόντορ, Αναστασόπουλος (74’ Λαμπρόπουλος), Αντόνι, Γκόλιας, Ναζλίδης, Ντόντο (81’ Βαρέλα), Αβραάμ (88’ Ντέλετιτς).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πάουλο Μπέντο): Καπίνο, Ντα Κόστα, Βιάνα, Τσιμίκας (63’ Φορτούνης), Φιγκέιρας, Μιλιβόγιεβιτς, Καμπιάσο (76’ Μάρτινς), Ελιουνούσι, Σεμπά, Ιντέγιε, Καρντόσο (62’ Πασιένσια).
H ταυτότητα του αγώνα
SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ 2016/17 - 5η αγωνιστική
ΑΕΛ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1 - 0 * 25/9/2016 * 20.30
ΓΗΠΕΔΟ: «AEL FC ARENA»
ΣΚΟΡΕΡ: 90+2’ Γκόλιας / -
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ι. Παπαδόπουλος (Μακεδονίας)
ΒΟΗΘΟΙ: Κυρ. Μερκενίδης (Μακεδονίας), Κ. Νικολαΐδης (Μακεδονίας)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 34’ Γιοβάνοβιτς, 77’ Αβραάμ, 82’ Φάρκας / 45+1’ Σεμπά, 48’ Φιγκέιρας, 86’ Μιλιβόγεβιτς
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: - / -
ΔΟΚΑΡΙΑ: - / -

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα