Ατλέτικο Μαδρίτης - Λα Κορούνια 1-0

Γιώργος Κοντογεώργης
Ατλέτικο Μαδρίτης - Λα Κορούνια 1-0

bet365

Αν και χρειάστηκε να περιμένει μέχρι το 70' για να σκοράρει, η Ατλέτικο νίκησε 1-0 την Λα Κορούνια με γκολ του Γκριζμάν και μείωσε στο -2 από την κορυφή.

Η ομάδα του Τσόλο Σιμεόνε κατάφερε να ξεπεράσει τα προβλήματα που της έβαλε η Ντεπορτίβο (αγωνίστηκε για ένα 45λεπτο με δέκα παίκτες) και με τον Αντουάν Γκριεζμάν να σκοράρει ξανά πήρε το, υπεραρκετό, 1-0 στο Vicente Calderon. Ετσι, οι Rojiblancos, που μεσοβδόμαδα υποδέχονται την Μπάγερν Μονάχου για το Champions League, πλησίασαν στην 1η θέση της La Liga την Ρεάλ Μαδρίτης καθώς βρίσκονται πλέον στο -2. Για τον Γάλλο επιθετικό ήταν το 5ο γκολ στο φετινό πρωτάθλημα με το οποίο έπιασε τον Λουίς Σουάρες της Μπαρτσελόνα.

Ο Σιμεόνε είδε τους Αουγκούστο Φερνάντες και Χοσέ Μαρία Χιμένες να τραυματίζονται και να αποχωρούν στο πρώτο μέρος, στο φινάλε του οποίου ο Φαΐρ της Λα Κορούνια είδε δύο κολλητές κίτρινες κάρτες -τη δεύτερη στις καθυστερήσεις- και άφησε την Ντεπορτίβο με δέκα. Στην επανάληψη η Ατλέτικο πίεσε περισσότερο για να τελειώσει με την υποχρέωση όσο το δυνατόν πιο νωρίς και αφού είχε δοκάρι στο 53' με τη σουτάρα του Καράσκο, που απέκρουσε ο Λουξ, άνοιξε το σκορ στο 70' με τον συνήθη ύποπτο. Ο Γκαμεϊρό πήρε την μπάλα στα δεξιά καλυπτόμενος και γύρισε στον Γκριεζμάν που από κοντά δεν είχε πρόβλημα να σκοράρει στην κενή εστία για το 1-0 που ήταν και το τελικό. Η Ντεπορτίβο έφτασε τις 6 επισκέψεις στην έδρα της Ατλέτικο χωρίς να σκοράρει, με το τελευταίο της γκολ να έρχεται το 2008 από έναν παίκτη που σήμερα αγωνίζεται στους Rojiblancos, τον Φιλίπε Λουίς.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα