Ατρόμητος - Αστέρας Τρίπολης 1-0

Νίκος Μαρούδας
Ατρόμητος - Αστέρας Τρίπολης 1-0

bet365

Η κρίσιμη μάχη του Περιστερίου είχε νικητή τον Ατρόμητο, ο οποίος ξεκίνησε με νίκη την μετά-Δέλλα εποχή χάρη στο υπέροχο γκολ του Ούμπιδες και οδήγησε τον Αστέρα στην τρίτη σερί ήττα του.

Ο Ατρόμητος είναι εδώ! Ο Δέλλας αποχώρησε, ο Κορακάκης ανέλαβε προσωρινά και ο Ούμπιδες έκανε και πάλι την δουλειά του. Με την αύρα του... παλιού, ο Ατρόμητος πήρε την πρώτη του νίκη. Ο Αργεντινός με ένα απίθανο σουτ στο 42' άνοιξε το σκορ και ουσιαστικά έδωσε τη νίκη στην ομάδα του.

Ήταν 17 Απριλίου όταν οι Περιστεριώτες σκόραραν για τελευταία φορά. Τότε στη Νέα Σμύρνη, την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος. Φτάσαμε στις 25 Σεπτεμβρίου για να έχουμε το επόμενο τέρμα. Για να γίνει αυτό χρειάστηκε να αναλάβει δράση η... παλιά φουρνιά των Περιστεριωτών. Ο «Ούμπι» δεν είχε όμως μόνο το γκολ, ήταν εξαιρετικός σε όλο το παιχνίδι. Είδαμε ποδοσφαιρικό εγωισμό από τον Αργεντινό! Όχι μόνο αυτός. Και ο Λαζαρίδης και ο Φυτανίδης, ήταν εξαιρετικοί στο πρώτο τους κοινό παιχνίδι φέτος.

Όμως, πρωταγωνιστής εκτός του Αργεντινού, ήταν επίσης ένα 18χρονο παιδί. Ο Αλέξανδρος Κατράνης μπήκε στα... βαθιά από τον Κορακάκη και κολύμπησε! Ο αριστερός οπισθοφύλακας, στην παρθενική του παρουσία στη Σούπερ Λιγκ ήταν εξαιρετικός και έδειξε πως μπορεί να γίνει ο νέος... Μπάρκας των Περιστεριωτών!

Έτσι έπαιξαν

Πρώτο ματς στην... μετά Δέλλα εποχή για τον Ατρόμητο, με τον Γιώργο Κορακάκη να κρατά το 4-2-3-1, αλλά να κάνει αλλαγές σε πρόσωπα. Ο Γκορμπούνοφ έμεινε κάτω από τα δοκάρια, ο Φυτανίδης επέστρεψε στο πλευρό του Λαζαρίδη, στα δεξια ο Κιβρακίδης, ενώ αριστερά ο Έλληνας τεχνικός έκανε την έκπληξη με τον Κατράνη, αντί του Μπίτολο. Αμυντικός μέσος ήταν ο Κεϊτά, με τον Ούμπιδες ελαφρώς πιο μπροστά, με δεκάρι τον Τόνσο. Στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Λε Ταλέκ, ενώ στα δεξιά ο Βασιλείου και στα αριστερά ο Στόιτσεφ, που επίσης δεν ήταν στις πρώτες επιλογές του Δέλλα.

Από την άλλη, ο Μάκης Χάβος επέλεξε επίσης το 4-2-3-1. Ο Κοσίσκι ήταν κάτω από τα δοκάρια, με τους Σεφίλ και Κουρμπέλη στο κέντρο της άμυνας. Στα αριστερά ήταν ο Γιαννούλης, ενώ στα δεξιά ο Ιγκόρ. Αμυντικοί μέσοι ο Ιγκλέσιας με τον Τσουκαλά, στην κορυφή της επίθεσης ο Ιωαννίδης, πίσω του Ο Φαρίνια, αριστερά ο Μάσα και στα δεξιά ο Καλτσάς.

Κακός ρυθμός

Πολύ γρήγορα θα ξεχαστεί το πρώτο ημίχρονο στο παιχνίδι του Ατρόμητου με τον Αστέρα Τρίπολης. Οι δύο ομάδες δεν μπορούσαν να βρουν διαδρόμους προς την αντίπαλη περιοχή, μιας και οι προπονητές είχαν δώσει μεγάλη βάση στον αμυντικό τομέα.

Αυτό έφερε τον Αστέρα να απειλεί με μακρινά σουτ και με μεγαλύτερη στιγμή του την προβολή του Καλτσά στο 38', που έβγαλε ο Γκορμπούνοφ.

Μίλησε ο παλιός...

Όλα έδειχναν πως το ημίχρονο θα τελειώσει με τις δύο ομάδες ισόπαλες χωρίς τέρματα. Όμως ο παλιός Ούμπιδες είχε άλλη άποψη. Ο Στόιτσεφ του πάτησε την μπάλα, αυτός έπιασε ένα σουτ... κεραυνό και η μπάλα αναπαύτηκε στο δεξί παραθυράκι του Κοσίσκι. Αυτό ήταν, ο «Ούμπι» είχε πάρει το... όπλο του και ο Ατρόμητος από το 42' ήταν μπροστά με 1-0.

Πίεσε αλλά...

Στην επανάληψη ο Αστέρας έπρεπε να βγει και να πιέσει. Δεν είχε άλλη επιλογή. Αυτό και έκανε, αλλά ήταν αναποτελεσματικός. Στο 48', άγγιξε το 1-1, αλλά ο Μάσα αστόχησε από πλεονεκτική θέση, ενώ τα μακρινά σουτ των Γιαννούλη και Ιωαννίδη δεν ανησύχησαν τον Γκορμπούνοφ.

Όλα τέλειωσαν στο 76'

Εκεί που ο Αστέρας είχε βγει μπροστά και πίεζε, ο Ιγκλέσιας... τελείωσε το ματς! Ο Παπαδόπουλος ετοιμαζόταν να βγει απέναντι στον Κοσίσκι, αλλά ο Αργεντινός τον γκρέμισε με αποτέλεσμα να αφήσει την ομάδα του με 10 ποδοσφαιριστές.

Ο Ατρόμητος λοιπόν έφτασε στην πρώτη του νίκη και μάλιστα θα μπορούσε να κάνει κ το 2-0. Στο 94', ο Γιαννούλης δεν... άφησε τον Ούμπιδες που είχε κερδίσει ήδη τον Κοσίσκι, με το 1-0 να είναι το τελικό αποτέλεσμα.

Man of the match: Σε ένα ματς το οποίο έχει λήξει 1-0, MVP είναι συνήθως ο άνθρωπος που σκόραρε. Αυτό ισχύει και στο σημερινό παιχνίδι. Ο Χαβιέρ Ούμπιδες, ήταν εξαιρετικός και έδειξε πως σε μια ομάδα παίζει μεγάλο ρόλο και ο εγωισμός. Από τους παλιούς στο Περιστέρι, έκανε αυτό που έπρεπε, πήρε την ομάδα στις πλάτες του και την οδήγησε στην πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα.

Αδύναμος κρίκος: Είχε την ευκαιρία στο 48' να φέρει το παιχνίδι στα ίσα και την... πέταξε στα σκουπίδια. Ο λόγος για τον Μάσα, που ξεκίνησε βασικός αλλά δεν βοήθησε σε καμία στιγμή την ομάδα του με εξαίρεση ελάχιστες στιγμές στο πρώτο μέρος.

Στο ύψος του: Ο Αλέξανδρος Κατράνης πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στη Σούπερ Λιγκ και ήταν εξαιρετικός. Δεν φάνηκε καθόλου αγχωμένος και ήταν πολύ σταθερός, αναγκάζοντας τους ποδοσφαιριστές του Αστέρα να ψάξουν το γκολ από τον άξονα ή από την αριστερή πλευρά.

Η γκάφα: Την έκανε ο Ιγκλέσιας στο 76', όταν και άφησε την ομάδα του με 10 ποδοσφαιριστές την ώρα που αυτή πίεζε και έψαχνε την ισοφάρισε.

Το στραγάλι: Ο Σταύρος Μάνταλος είχε ένα σχετικά άνετο ματς χωρίς δύσκολες φάσεις. Σωστή η δεύτερη κίτρινη που έδειξε στον Ιγκλέσιας και σε γενικές γραμμές έκανε ένα καλό ματς.

Το ταμείο του Gazzetta: Το ηλεκτροσοόκ που χρειαζόταν έγινε στον Ατρόμητο και το τρίποντο ήρθε. Στη μετά-Δέλλα εποχή, το «αστέρι» έπαιξε ωραίο ποδόσφαιρο και κατάφερε να πάρει την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα. Πολύ καλή δουλειά από τον Κορακάκη, που έκανε όσα χρειάζονταν για να αλλάξει την κατάσταση.

Από την άλλη, ο Αστέρας για ακόμα ένα παιχνίδι προβλημάτισε. Με 0/3 έχει κάνει καταστροφικό ξεκίνημα και αν δεν αλλάξει κάτι άμεσα, ο στόχος των πλέι οφ, θα αποτελέσει πρόωρα παρελθόν...

Οι συνθέσεις:

Ατρότητος (Γιώργος Κορακάκης): Γκορμπούνοφ, Λαζαρίδης, Φυτανίδης, Κατράνης (85' Μπίτολο), Κιβρακίδης, Ούμπιδες, Στόιτσεφ, Βασιλείου (52' Μπάγκα), Κεϊτά, Τόνσο, Λε Ταλέκ (66' Παπαδόπουλος)

Αστέρας Τρίπολης (Μάκης Χάβος): Κοσίσκι, Ίγκορ, Γιαννούλης, Σεφίλ (66' Χαντανί), Κουρμπέλης, Ιγκλέσιας, Φαρίνια, Καλτσάς (63' Στανισάβλιεβιτς), Μάσα (78' Γκοντό), Ιωαννίδης, Τσουκαλάς

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα