Νάπολι - Κιέβο 2-0

Παναγιώτης Παλλαντζάς
Νάπολι - Κιέβο 2-0

bet365

Με γκολ των Γκαμπιαντίνι και Χάμσικ, η Νάπολι καθάρισε από το πρώτο ημίχρονο την Κιέβο (2-0), παρέμεινε στο -1 από τη Γιουβέντους και περιμένει την Μπενφίκα.

Λίγα 24ωρα μετά το 0-0 με την Τζένοα, οι οπαδοί των Παρτενοπέι έδειξαν ότι είχαν ακόμη εκεί το μυαλό τους. Βασικά, στα όσα έγιναν με τις δηλώσεις του Μαουρίτσιο Σάρι και την απάντηση του Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις, δείχνοντας ποιον υποστηρίζουν. «Sarri uno di noi» και «De Laurentiis figlio di...», ήταν αυτά που ακούστηκαν από την curva του San Paolo αλλά οι ποδοσφαιριστές δεν ασχολήθηκαν με αυτά. Ενα γκολ του Γκαμπιαντίνι στο 24' και ένα του Χάμσικ στο 39' ήταν αρκετά για να πάρει από το ημίχρονο το τρίποντο η Νάπολι, παραμένοντας κολλητά με τη Γιούβε και περιμένοντας την Τετάρτη την Μπενφίκα για να κάνει βήμα πρωτιάς στον όμιλο του Champions League.

Η Κιέβο πήγε στον ιταλικό νότο για να παίξει ανοιχτά και αυτό ήταν ό,τι έπρεπε για τους Παρτενοπέι. Οι γηπεδούχοι απείλησαν δύο φορές στο ίδιο λεπτό, στο 17', με τις κεφαλιές των Γκαμπιαντίνι και Κουλιμπαλί αλλά ο Σορεντίνο απέκρουσε, για να «εκδικηθεί» ο Ιταλός επιθετικός στο 24': Ο Ζορζίνιο βρήκε ωραία τον Καγιεχόν, αυτός γύρισε για τον Γκαμπιαντίνι και το πλασέ πήγε στη γωνία του «Σόρε» (1-0). Οι Βερονέζοι προσπάθησαν να αντιδράσουν και έγιναν απειλητικοί στο 32' με τον Κάστρο, μετά το γύρισμα του Μετζιορίνι, για να έρθει το 2-0 για τη Νάπολι στο 39' με τον Χάμσικ, ο οποίος μπήκε στην περιοχή και το κάρφωσε στο παραθυράκι του Σορεντίνο.

Το δεύτερο 45λεπτο, όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, ήταν ουσιαστικά τυπική διαδικασία για τους Ναπολιτάνους, οι οποίοι έριξαν στροφές και αυτό είχε ως αποτέλεσμα η Κιέβο να βρίσκει τις προϋποθέσεις για να βγει καλά μπροστά και να ξαναμπεί στον αγώνα. Για να γινόταν, όμως, αυτό, θα έπρεπε να σκοράρει και δεν μπόρεσε να το κάνει ούτε όταν ο Φλόρο Φλόρες, στο 73', βγήκε τετ α τετ αλλά αντί να πλασάρει τον Ρέινα προσπάθησε να τον αποφύγει και τελικά, υπό την πίεση και του Κουλιμπαλί, έκανε... τίποτα. Χαλαρά και ξεκούραστα, επομένως, η ομάδα του Σάρι πήρε το τρίποντο και τώρα θα ασχοληθεί αποκλειστικά με την Μπενφίκα, κόντρα στην οποία θα παίξει σε πολύ μεγάλο βαθμό την 1η θέση του ομίλου του Champions League.

Νάπολι (Μαουρίτσιο Σάρι): Ρέινα, Μάτζιο, Αλμπιόλ, Κουλιμπαλί, Γκουλάμ, Ζιελίνσκι, Ζορζίνιο (69' Αλαν), Χάμσικ, Καγιεχόν, Γκαμπιαντίνι (64' Μίλικ), Ινσίνιε (81' Μέρτενς).

Κιέβο (Ρολάντο Μαράν): Σορεντίνο, Κατσιατόρε (63' Ισκο), Νταϊνέλι, Σέζαρ, Γκόμπι, Χετεμάι, Ραντοβάνοβιτς, Κάστρο, Μπίρσα (63' Ντε Γκουζμάν), Μετζιορίνι (58' Φλόρο Φλόρες), Ινγκλέζε.

 

SERIE A Τελευταία Νέα