Παλέρμο - Γιουβέντους 0-1

Παναγιώτης Παλλαντζάς
Παλέρμο - Γιουβέντους 0-1

bet365

Το αυτογκόλ του Γκολντανίγκα (48') ήταν αρκετό στη Γιουβέντους για να περάσει από το Παλέρμο (0-1) και να παραμείνει στην κορυφή της Serie A. Τραυματίες οι Ρουγκάνι, Ασαμόα.

«Το ματς θα είναι δύσκολο γιατί η Παλέρμο δεν έχει τίποτα να χάσει», έλεγε την Παρασκευή ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι. Μία μέρα μετά δικαιώθηκε αλλά πιο σημαντικό από αυτό είναι το γεγονός ότι η ομάδα του πήρε τη νίκη. Με το αυτογκόλ του Γκολντανίγκα από το σουτ του Ντάνι Αλβες, οι Μπιανκονέρι, οι οποίοι θα μπορούσαν να καθαρίσουν πιο εύκολα αλλά έχασαν τις ευκαιρίες, εξασφάλισαν ότι παραμένουν στην κορυφή ό,τι κι αν γίνει στα υπόλοιπα ματς της αγωνιστικής και πλέον σκέφτονται το Ζάγκρεμπ.

Μόλις στα... 13 δευτερόλεπτα ο Ιγουαΐν πήγε για γκολ, μετά το γύρισμα του Πιάνιτς, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Η Γιούβε έδειξε διάθεση να μπει δυνατά στο ματς αλλά το ίδιο έκανε και η Παλέρμο, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τα φάουλ και γενικά το πάθος. Συνέπεια αυτού, ήταν ο εκνευρισμός και των Τορινέζων, για να αρχίσει να μοιράζει κάρτες ο διαιτητής Βάλερι (2-2 στο 20' και 3-3 στο ημίχρονο). Στο 12' ο Μάντζουκιτς με κεφαλιά από το κόρνερ του Πιάνιτς έχασε πολύ καλή ευκαιρία αφού ήταν μόνος του και στο 31' ο Αλέγκρι υποχρεώθηκε σε αλλαγή, με τον Κουαδράδο να μπαίνει αντί του τραυματία Ρουγκάνι. Λίγα λεπτά μετά, στο 33', η Γιουβέντους βγήκε γρήγορα στην κόντρα, ο Ιγουαΐν άνοιξε για τον Λεμινά αλλά ο Πόσαβετς απέκρουσε και κράτησε το 0-0.

Αυτό έμεινε ως το τέλος του πρώτου μέρους αλλά στο ξεκίνημα του δεύτερου έγινε 0-1: Στο 48' ο Ντάνι Αλβες σούταρε, η μπάλα κόντραρε στον Γκολντανίγκα και κατέληξε στα δίχτυα. Από εκείνο το σημείο οι Μπιανκονέρι μπορούσαν να διαχειριστούν όπως ήθελαν την κατάσταση και θα μπορούσαν να κλειδώσουν το τρίποντο χωρίς να... αγωνιούν ως το τέλος. Ο Πόσαβετς, όμως, έκανε εντυπωσιακή επέμβαση στο βολέ του Μάντζουκιτς στο 66' ενώ στο 70' απέκρουσε και το κοντινό πλασέ του Κροάτη φορ, μετά την πάσα του Κεντίρα. Δύο λεπτά μετά, ο Μάντζουκιτς σκόραρε από κοντά, μετά το φάουλ του Αλβες, αλλά ήταν σε θέση οφσάιντ και ακυρώθηκε, με την Παλέρμο να προσπαθεί στο τέλος να πιέσει αλλά χωρίς να καταφέρει να απειλήσει. Η Γιούβε έμεινε και με 10 στο τέλος, αφού ο Ασαμόα βγήκε με τραυματισμό και είχαν γίνει οι τρεις αλλαγές αλλά κράτησε το 0-1.

Παλέρμο (Ρομπέρτο Ντε Τζέρμπι): Πόσαβετς, Τσιόνεκ, Γκολντανίγκα, Γκονζάλες, Ρίσπολι, Γκάτσι, Γιάγιαλο (67' Μπρούνο Ενρίκε), Αλεεσάμι, Ντιαμάντι, Τσότσεφ (80' Χίλεμαρκ), Μπάλογκ (59' Νεστορόφσκι).

Γιουβέντους (Μασιμιλιάνο Αλέγκρι): Μπουφόν, Ρουγκάνι (31' Κουαδράδο), Μπονούτσι, Μπαρτσάλι, Ντάνι Αλβες (86' Κιελίνι), Κεντίρα, Λεμινά, Πιάνιτς (68' Ασαμόα), Αλεξ Σάντρο, Μάντζουκιτς, Ιγουαΐν.

 

SERIE A Τελευταία Νέα