Με Κούγια είναι πάντα ντέρμπι!

Κώστας Νικολακόπουλος Κώστας Νικολακόπουλος
Με Κούγια είναι πάντα ντέρμπι!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta για το δύσκολο απ΄ όπου κι αν το δεις (έδρα, προπονητή, πρόεδρο!) παιχνίδι του Ολυμπιακού στη Λάρισα!

Όσα χρόνια παρακολουθώ τον Ολυμπιακό, δεν θυμάμαι εύκολο παιχνίδι του στη Λάρισα. Παραδοσιακά η Λάρισα ήταν μία δύσκολη, μία σκληρή έδρα για τους ερυθρόλευκους.

Για εμένα το αυριανό παιχνίδι αποκτάει άλλη ιδιαιτερότητα κι αυξάνει το βαθμό της δυσκολίας για τους πρωταθλητές, λόγω της παρουσίας του Αλ. Κούγια στην ηγεσία της ΑΕΛ! Το ότι ο Κούγιας δεν έχει πλέον την κακή σχέση που είχε με τον Μαρινάκη τα προηγούμενα χρόνια, εμένα δεν μου λέει τίποτα. Ίσα ίσα που θα θέλει πάση θυσία να κερδίσει η, έστω να μη χάσει η ομάδα του, ακριβώς για να μην βρεθεί κανείς «ξύπνιος» (η, στημένος…) να του πει μετά τίποτα.

Αυτό που εγώ ξέρω είναι ότι τα παιχνίδια του Ολυμπιακού με την κάθε ομάδα του Κούγια είναι πάντα ντέρμπι! Κι ότι ο Ολυμπιακός ιστορικά την πατάει από τον Κούγια! Δείτε πόσες φορές έχει έρθει αντιμέτωπος ο Ολυμπιακός με ομάδα που έχει πρόεδρο τον Κούγια.

Μία ήταν με την ΑΕΚ το 1997. Κι η ΑΕΚ είχε κερδίσει 1-0 τον Ολυμπιακό γηπεδούχο στο ΟΑΚΑ!

Μία δεύτερη ήταν με τον ΠΑΣ Γιάννινα το 2007. Κι ο ΠΑΣ απέκλεισε τον Ολυμπιακό από το Κύπελλο!!! Μάλιστα, παραμένουν τα Γιάννινα η μόνη ομάδα Β΄ η, Γ΄ κατηγορίας που έχει βγάλει τον Ολυμπιακό νοκ άουτ από το θεσμό σε διπλούς αγώνες (2-0 ο ΠΑΣ στα Γιάννινα και 2-1 ο Ολυμπιακός στο Καραϊσκάκη, με τον ΠΑΣ να σκοράρει στην παράταση).

Και μία τρίτη ήταν με την Παναχαϊκή το 2012. Κι η Παναχαϊκή, ως ομάδα Β΄ κατηγορίας, πήγε να αποκλείσει τον Ολυμπιακό από το Κύπελλο! Στην Πάτρα το ματς ήταν 1-1,με τον Ολυμπιακό να ισοφαρίζει με τα χίλια ζόρια, και διακόπηκε στα τελευταία λεπτά λόγω επεισοδίων. Και στο Καραϊσκάκη έληξε 2-0, με 0-0 ημίχρονο και το εύθραυστο 1-0 ως τα τελευταία λεπτά.

Αυτά μετράω εγώ και θεωρώ ότι αν ο Ολυμπιακός δεν είναι δυνατός, σοβαρός και κυρίως αποφασιστικός, θα την πατήσει κι άλλη φορά από τον Κούγια!

Τη Λάρισα την είδα και στα δύο πρώτα παιχνίδια της. Στο πρώτο μου άρεσε κι ας έφερε 2-2 με τον Ηρακλή μέσα στο σπίτι της. Για να κερδίσει ήταν κι όχι για να φέρει ισοπαλία. Στο δεύτερο ήταν απογοητευτική κι έχασε 0-2 στην Κέρκυρα. Η αίσθηση που μου έδωσε ήταν ότι το μυαλό της το είχε περισσότερο στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό!

Ο δε Άγγελος είναι ξύπνιος προπονητής. Με τον Ηρακλή με το που είδε ότι ο αριστερός μπακ Μονιάκης δεν τράβαγε, τον έκανε αλλαγή από το 30’ και η Λάρισα ανέβηκε 50% από εκείνη την πλευρά χάρη στην παρουσία του Αφρικανού μπακ Κόντορ. Τώρα πιστεύω ότι θα βάλει στα χαφ αντί του Νίκο βασικό τον Λαμπρόπουλο, αφού αποδείχθηκε λάθος που τον άφησε στον πάγκο στην Κέρκυρα.

Μπροστά έχει γρήγορους (Αβραάμ, Ναζλίδη, αλλά και Μαρουκάκη, Κουτσιανικούλη) παίκτες και τον ποιοτικό αριστεροπόδαρο Σέρβο Ντέλετιτς. Αν και δεν ξέρω μήπως θελήσει να αιφνιδιάσει τον Ολυμπιακό και να βάλει ξαφνικά από το πουθενά (υπό την έννοια ότι δεν τον έχει χρησιμοποιήσει μέχρι στιγμής ούτε λεπτό) τον Ντοντό, τον Βραζιλιάνο κυνηγό, που είχε πετύχει τα δύο γκολ της Γκαμπάλα στο περίφημο 2-2 με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο! Από την άλλη, έχει αρκετές αδυναμίες αμυντικά η Λάρισα, ενώ θα έχει σημασία και πώς θα διαχειριστεί ο διαιτητής το σκληρό παιχνίδι, που είναι χαρακτηριστικό και των δύο έμπειρων αμυντικών της (Γιοβάνοβιτς, Φάρκας).

Νομίζω ότι κλειδί θα είναι να σκοράρει πρώτος ο Ολυμπιακός. Μετά όλα μπορεί πράγματι να γίνουν πιο εύκολα. Αν όμως βάλει πρώτος γκολ ο Άγγελος, θα γίνει ντέρμπι…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.