Ποια ομάδα θα γκελάρει πρώτη; (poll)

Αντώνης Σαούλης
Ποια ομάδα θα γκελάρει πρώτη; (poll)

bet365

Το gazzetta.gr βάζει κάτω τα δεδομένα για την αγωνιστική που έρχεται κι αναρωτιέται εάν μπορεί κάποιος από τους τέσσερις να χάσει βαθμούς και ταυτόχρονα το απόλυτο στο πρωτάθλημα.

Για πρώτη φορά στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου οι Big-4 ξεκίνησαν το πρωτάθλημα έχοντας το «δύο στα δύο». Αυτό συνέβη για δύο λόγους. Ο πρώτος είναι ότι στις περίπου μισές σεζόν πάντα οι δύο από τους τέσσερις είχαν μεταξύ τους παιχνίδι. Ο άλλος είναι πως είχαν μάλλον ευνοϊκό πρόγραμμα. Οπως και να 'χει Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ ξεκίνησαν το πρωτάθλημα με το απόλυτο.

Μπορεί αυτό να μην αντικατοπτρίζεται στον βαθμολογικό πίνακα, μιας και ο «Δικέφαλος του Βορρά» ξεκίνησε με -3 αλλά πλέον έχει ενδιαφέρον να δούμε ποιος από τους τέσσερις θα γκελάρει πρώτος ή θα χρειαστεί να περιμένουμε την 6η αγωνιστική (και την τέταρτη για την σεζόν) όταν και υπάρχει το πρώτο ντέρμπι ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ, στο «Καραϊσκάκης».

Ωστόσο θα έχει τρομερό ενδιαφέρον να δούμε εάν κάποιος από τους τέσσερις γκελάρει πριν την τέταρτη κατά σειρά αγωνιστική και θ' αλλάξει τις ισορροπίες. Για κάποιους το έργο είναι πιο εύκολο για κάποιους άλλους πιο δύσκολο. Για παράδειγμα ο Παναθηναϊκός πηγαίνει στο Αγρίνιο για ν' αντιμετωπίσει τον Παναιτωλικό πριν φτιάξει βαλίτσες για Ισπανία και Θέλτα. Μάλιστα αυτό θα είναι το πρώτο παιχνίδι των «καναρινιών» εντός έδρας για τη νέα σεζόν.

Η ομάδα του Γιάννη Ματζουράκη έχασε από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα (2-1) και στη συνέχεια έκανε διπλό μέσα στο Περιστέρι (2-0 τον Ατρόμητο). Οπότε και momentum έχει ο Παναιτωλικός και καλή έδρα που λογικά θα έχει κόσμο μιας και είναι το πρώτο εντός έδρας ματς και με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό.

Εκτός έδρας αποστολή (και μάλιστα δεύτερη συνεχόμενη) έχει και ο Ολυμπιακός ο οποίος πάει στην Λάρισα για ν' αγωνιστεί κόντρα στην ΑΕΛ. Μια ΑΕΛ που δεν έχει μπει καλά στο πρωτάθλημα έχοντας μια εντός έδρας ισοπαλία με Ηρακλή (2-2) και μία ήττα με κάτω τα χέρια από την Κέρκυρα (2-0) στο νησί των Φαιάκων.

ΑΕΚ και ΠΑΟΚ δείχνουν να έχουν πιο βατά παιχνίδια. Εκτός του ότι παίζουν εντός έδρας θ' αντιμετωπίσουν κι ομάδες που δεν έχουν νίκη ακόμα. Η «Ενωση» θα φιλοξενήσει τον Ηρακλή ο οποίος μπορεί να φαίνεται ένας εύκολος αντίπαλος, αλλά... Και στην Λαρισα πήρε βαθμό αλλά και στον Ολυμπιακό έβαλε δύσκολα την προηγούμενη αγωνιστική!

Ουσιαστικά μόνο ο ΠΑΟΚ δείχνει να έχει το πιο εύκολο έργο. Βεβαίως εάν μιλάγαμε για Ξάνθη άλλων ετών τότε δεν θα βάζαμε και το χέρι μας στη φωτιά. Ομως η φετινή ομάδα του Λουτσέσκου μετράει δύο ήττες έχοντας δεχτεί γκολ στο 7' (από την ΑΕΚ) και στο 5' (από τον Πανιώνιο) και συνολικά έξι τέρματα σε δύο ματς. Ωστόσο και ο «Δικέφαλος του Βορρά» στα δύο πρώτα ματς ήταν καταιγιστικός και πολύ καλύτερος από τον αντίπαλό του, εντούτοις πήρε τα παιχνίδια στο γκολ (2-1 και τα τα δύο).

Οπότε; Ποιος από τους Big-4 θα γκελάρει πρώτος; Θα υπάρξει ομάδα που θα χάσει βαθμούς ή θα συνεχίσουν με το «τρία στα τρία»; Για να είμαστε δίκαιοι βεβαίως το απόλυτο έχουν και ο Πλατανιάς (4-2 τέρματα) και ο Πανιώνιος (5-0). Ομως ποιος μπορεί να στοιχηματίσει πάνω τους ότι μπορούν να πάνε για πρωτάθλημα; Μακάρι να έχουμε ένα ωραίο παραμύθι σαν αυτό της Λέστερ και στην Ελλάδα. Για την ώρα όμως ας εστιάσουμε στους τέσσερις μεγάλους.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα