Είναι (κι’ αυτή) μία λύση!

Είναι (κι’ αυτή) μία λύση!

Είναι (κι’ αυτή) μία λύση!

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου σχολιάζει την επικαιρότητα και τονίζει πως «να ξαφνικά ο Κωστάκης Κουτσοκούμνης προτείνει την… άλλη λύση για το πολύπαθο Ελληνικό ποδόσφαιρο»!

Αναφέρει ο πολύπειρος Κύπριος παράγοντας:  «Το τι χρειάζεται τώρα η ΕΠΟ είναι ένα πρόεδρο και συμβούλιο συναίνεσης. Όχι εκλογές, αντιπαραθέσεις, νικητές και ηττημένους. Μόνο έτσι θα προχωρήσει μπροστά το Ελληνικό ποδόσφαιρο και θα επιλυθούν τα χρόνια προβλήματα που το ταλανίζουν και το ταλαιπωρούν συμπεριλαμβανομένης της βίας στα στάδια και έξω από αυτά.
Το ερώτημα είναι αν οι δυνάμεις που αντιμάχονται για να κερδίσουν στις εκλογές διαθέτουν την οπτική γωνία για να δουν το γενικό συμφέρον του ιδίου του ποδοσφαίρου».
 
Είναι ωραίο να βλέπεις τις δικές σου ιδέες και προτάσεις για ένα τόσο δύσκολο και καυτό ζήτημα να τις υιοθετούν άνθρωποι που δείχνουν πραγματικά να νοιάζονται για το Ελληνικό ποδόσφαιρο.
 
Στις 25 Αυγούστου και σε μία πολύ πιο ταραχώδη εβδομάδα (τότε είχε αναβληθεί το πρωτάθλημα και δεν ξέραμε που βαδίζουμε ) γράφαμε αυτά ακριβώς. (http://www.gazzetta.gr/ football/article/970791/ ekloges-stin-epo-na-min-ginoyn ).
 
Όπως πάντα χωρίς χαρακτηρισμούς και «φωνές» αλλά με επιχειρήματα και συγκεκριμένα βήματα, που μπορεί και να ήταν αντίθετα με τα πιστεύω πάρα πολλών ανθρώπων (και) εδώ στη Θεσσαλονίκη.
 
Τότε μάλιστα προτείναμε και ανθρώπους που πιστεύαμε ότι με την παρουσία τους θα μπορούσαν να εγγυηθούν την διοίκηση της ΕΠΟ (Καραγκούνης, Νικοπολίδης, Τσιάρτας, Βρύζας και άλλοι). Το εκπληκτικό είναι ότι και ο Κουτσοκούμνης (στον περίγυρό του) αυτούς θα ήθελε να δει στην διοίκηση που πρότεινε!
 
Ας αφήσουμε στην άκρη την έκπληξή μας από το ότι ο εκπρόσωπος της FIFA υιοθέτησε στο έπακρο ότι γράψαμε πριν ένα μήνα όταν όλοι οι άλλοι «σκοτώνονταν»…  
 
Ας πάμε στην ουσία…
 
Μετά και τις τελευταίες εξελίξεις, αμφισβητεί κανείς τις προθέσεις του Κουτσοκούμνη; Το ότι ήρθε και ξαναήρθε στην Ελλάδα και τακτοποίησε τα θέματα με τακτικούς δικαστές, επιτροπή δεοντολογίας και ορισμό διαιτητών, ήταν η απόδειξη ότι επιδιώκει δίκαιη λύση! Αμφιβάλει κανείς στην ΕΠΟ γι’ αυτό; Αμφιβάλει ο υπουργός; Μήπως έχουν κανένα πρόβλημα οι της αντιπολίτευσης; 
 
Δύσκολα…
 
Άρα δεν είναι και τόσο σωστό να θεωρούμε ότι αυτός ο άνθρωπος κρύβει κάτι άλλο από πίσω…
 
Πάμε στο timing. Εμείς το γράψαμε τότε, εκείνος το λέει τώρα και έχουμε μπροστά μας ένα ολόκληρο μήνα μέχρι τις εκλογές. Φθάνει και παραφθάνει αυτό το διάστημα έτσι ώστε οι λογικοί της κάθε παράταξης, έχοντας στη μέση τους «κυανόκρανους» της FIFA και της UEFA να συμφωνήσουν στα πρόσωπα που θα στηρίξουν και οι δύο…(;Όχι όποιοα και όποια. Άφθαρτα πρόσωπα έχουμε ανάγκη...). 
 
Εδώ τώρα τίθεται το πιο «δύσκολο» ζήτημα.
 
Οι άνθρωποι της αντιπολίτευσης βγάζουν (πλέον) σιγουριά για την επικράτησή τους, γι’ αυτό και τις τελευταίες ημέρες δείχνουν επιφυλακτικοί σε οποιοδήποτε άλλο ενδεχόμενο για το Ελληνικό ποδόσφαιρο. Είναι 100% σίγουροι ότι ανήμερα του Αγίου Δημητρίου θα κερδίσουν τις εκλογές και… δεν βλέπουν κάτι άλλο δεξιά ή αριστερά.
 
Έτσι λένε αυτοί…
 
Οι άλλοι της σημερινής κατάστασης είναι σαφώς πιο επιφυλακτικοί…
 
Εμάς όμως δεν γίνεται να μας νοιάζουν ούτε οι εκτιμήσεις των μεν, ούτε (πολύ περισσότερο) οι απόψεις των άλλων, του συστήματος, που έχουν χάσει την αξιοπιστία τους εδώ και χρόνια.
 
Το ποδόσφαιρο πρέπει να μας νοιάζει και όπως τότε στις 25 Αυγούστου, έτσι και τώρα, θεωρούμε την πιο σίγουρη λύση αυτή που τώρα προτείνει ο Κύπριος εκπρόσωπος της FIFA.
 
Προσέξτε…
 
Δεν αμφισβητούμε ΣΕ ΚΑΜΙΑ περίπτωση τον Βαγγέλη Γραμμένο, τις προθέσεις του, την παράταξή του και τη διάθεσή τους να βελτιώσουν την κατάσταση. Θα έχουν πολύ δύσκολο έργο και θα δεχθούν τεράστιο πόλεμο από τις βαθιές ρίζες του συστήματος, αλλά προβλέπουμε ότι μπορούν να ξαναφτιάξουν τις Κυριακές μας.
 
Είμαστε όμως περισσότερο βέβαιοι, ότι ένα σχήμα όπως το περιγράψαμε τότε   (http://www.gazzetta.gr/ football/article/970791/ ekloges-stin-epo-na-min-ginoyn ) και όπως το εννοεί τώρα ο Κουτσοκούμνης, θα γίνει αποδεκτό από όλους και θα είναι λιγότεροι εκείνοι που θα επιχειρήσουν να του βάλουν τρικλοποδιές.
 
Σε κάθε περίπτωση, είτε με τις εκλογές και τη διαφαινόμενη νίκη του Γραμμένου, είτε με την άλλη λύση (που έπρεπε να έχει πιο πολλούς υποστηρικτές, αλλά δυστυχώς τα χρωματισμένα γυαλιά δεν αφήνουν τον κόσμο –φυσικά και δημοσιογράφους- να δουν λίγο πιο μπροστά) είμαστε βέβαιοι ότι πολύ σύντομα θα έρθουν πολύ πιο καθαρές Κυριακές, όπου ο φίλαθλος θα πηγαίνει στο γήπεδο και ΔΕΝ θα ξέρει ποιος θα κερδίσει!  

Best of internet