Ο Ιβάν Σαββίδης συνεχίζει να στηρίζει το ποδόσφαιρο του Ροστόφ

Ο Ιβάν Σαββίδης συνεχίζει να στηρίζει το ποδόσφαιρο του Ροστόφ

Σταύρος Σουντουλίδης
Ο Ιβάν Σαββίδης συνεχίζει να στηρίζει το ποδόσφαιρο του Ροστόφ

bet365

Ο Ιβάν Σαββίδης, εκτός από την επένδυση του στον ΠΑΟΚ και το ελληνικό ποδόσφαιρο, συνεχίζει να στηρίζει οικονομικά τις ποδοσφαιρικές ομάδες της πόλης του Ροστόφ.

Η διοίκηση της ΣΚΑ Ροστόφ, δεύτερης τοπικής ομάδας πίσω από την ΦΚ Ροστόφ, με δημόσια δήλωση όλων των στελεχών της ευχαρίστησε τον Ιβάν Σαββίδη, πρόεδρο της εταιρίας Agrocom, για την οικονομική στήριξη, μέσω χορηγίας, προς τον σύλλογο.

«Εκ μέρους όλων των φιλάθλων μας, θέλουμε να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Ιβάν Σαββίδη για την υποστήριξη προς την ποδοσφαιρική ομάδα του στρατού. Χωρίς αυτή την στήριξη, σε εποχές δύσκολες για την ομάδα, θα είχαμε θέματα επιβίωσης», δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΣΚΑ Ροστόφ, ο γενικός διευθυντής, Σεργκέι Τσεμποτάρεφ.

Ο Σαββίδης την περσινή σεζόν, μέσω της εταιρίας «Taurus», που διαφημίστηκε από την ΣΚΑ Ροστόφ, κατέβαλλε 10 εκατομμύρια ρούβλια (περίπου 140.000 ευρώ), όταν το συνολικό μπάτζετ της ομάδας ήταν 30 εκατομμύρια ρούβλια (περίπου 420.000 ευρώ).

Το βασικό ερώτημα, πάντως, που παραμένει δίχως απάντηση, είναι τι θα γίνει τελικά με το θέμα της χορηγίας στην ομάδα της Ροστόφ, που φέτος αγωνίζεται για πρώτη φορά στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Η εταιρία-κολοσσός, «Agrocom», που σύμφωνα με το Forbes είναι στην 152η θέση των ρωσικών εταιριών με έσοδα 45,6 δισεκατομμύρια ρούβλια (6,3 δις ευρώ) εντός του 2015, αποτέλεσε βασικό χορηγό της ΦΚ Ροστόφ κατά τη διάρκεια της περσινής σεζόν, αλλά φέτος η συνεργασία δεν έχει ξεκινήσει καλά, με τον Ιβάν Σαββίδη να βγάζει προς τα έξω την δυσαρέσκεια για την αντιμετώπιση της εταιρίας του από τη διοίκηση της Ροστόφ.

Σύμφωνα με πληροφορίες αυτή την εβδομάδα θα συνεδριάσει το διοικητικό συμβούλιο της Ροστόφ και από το τραπέζι δεν έχει βγει το ενδεχόμενο να τερματιστεί η χορηγία. «Σ’ αυτή την συνεργασία πολλές φορές συμβαίνουν περίεργα πράγματα», επανέλαβε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, Σεργκέι Σαποτνίτσκι, που δε θέλησε να κλείσει οριστικά το παράθυρο της παραμονής της Agrocom στην ομάδα. «Στη ζωή ποτέ δεν ξέρεις τι θα συμβεί, ας περιμένουμε», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Αυτό που έχει ενοχλήσει τον Ιβάν Σαββίδη και τους συνεργάτες του είναι η αδιαφορία της ποδοσφαιρικής ομάδας ως προς την ανταποδοτικότητα των χρημάτων, που έχει προσφέρει στον σύλλογο.

Η Ροστόφ θα έπρεπε να αγωνίζεται έχοντας στη φανέλα της λογότυπο εταιριών, που ανήκουν στην Agrocom, αλλά κάτι τέτοιο για έναν περίεργο λόγο δεν έχει συμβεί ακόμη.

 

PREMIER LEAGUE ΡΩΣΙΑΣ Τελευταία Νέα