Μπαρτσελόνα - Ατλέτικο 1-1

Gazzetta team
Μπαρτσελόνα - Ατλέτικο 1-1

bet365

Ο Μέσι τραυματίστηκε στο 59' και δυο λεπτά αργότερα η χρυσή αλλαγή του Σιμεόνε, Ανχελ Κορέα χάρισε στην Ατλέτικο τον βαθμό (1-1). Πρόβλημα και με Μπουσκέτς για τους Καταλανούς.

Η Βιγιαρεάλ οδήγησε τη Ρεάλ στην πρώτη φετινή απώλεια, ωστόσο το γεγονός αυτό δεν εκμεταλλεύθηκαν Μπαρτσελόνα και Ατλέτικο. Το πρώτο μεγάλο ντέρμπι της σεζόν στο Καμπ Νου είχε γκολ, όχι όμως και νικητή με το 1-1 να κρίνεται δίκαιο! Οι Καταλανοί προηγήθηκαν, ωστόσο πριν προλάβουν να αντιδράσουν στον τραυματισμό του Μέσι ήρθε η ισοφάριση από τη χρυσή αλλαγή του Σιμεόνε, Ανχελ Κορέα. Πλήγμα και η αποχώρηση του Μπουσκέτς, αφού οι Μαδριλένοι έκαναν πιο συχνές τις επισκέψεις τους στην εστία του Τερ Στέγκεν. Ο Σιμεόνε μπορεί να μην έχει νίκη στο Καμπ Νου για την Πριμέρα (7 ήττες), αλλά η 3η ισοπαλία δεν... τον χάλασε! Την τελευταία φορά που η Μπαρτσελόνα έχασε πέντε βαθμούς στα τρία πρώτα εντός έδρας ματς ήταν το 2008 με τον Γκουαρδιόλα.

Η Μπαρτσελόνα μπήκε στο ματς και πήρε τον έλεγχο με το καλημέρα, ωστόσο η απόσταση μέχρι τη μεγάλη φάση ήταν... μακρινή. Το πρώτο ντέρμπι της σεζόν είχε υποτονικό ρυθμό, έλλειψη πάθους, με τους Καταλανούς να μην πιέζουν την Ατλέτικο μετά το πρώτο τέταρτο. Τι είχε να παρουσιάσει η Μπάρτσα; Δυο καλά σουτ από τον Μέσι και τον Νεϊμάρ, αλλά και κατοχή που έφτασε στο 70%. Στον αντίποδα, η Ατλέτικο δεν αγχώθηκε, περίμενε τους Καταλανούς χωρίς ιδιαίτερο τρέξιμο και με αντεπιθέσεις απείλησε δυο φορές, αλλά ο Καράσκο δεν μπόρεσε να σκοράρει! Ολα αυτά μέχρι το 41ο λεπτό! Η Μπαρτσελόνα κέρδισε κόρνερ, ο Νεϊμάρ έδωσε στον Ινιέστα κι αυτός με υπέροχη σέντρα βρήκε τον Ράκιτιτς. Στην πρώτη φάση που η άμυνα της Ατλέτικο ήταν ανοργάνωτη, ο Κροάτης σκόραρε με κεφαλιά. Αλλωστε, οι δυο πρωταγωνιστές της φάσης και ο Σέρχι Ρομπέρτο ήταν οι κορυφαίοι του α' μέρους.


Αλλο παιχνίδια στην επανάληψη, γρήγορος ρυθμός, εμπνεύσεις, αλλά και... πρόβλημα με το καλημέρα για τον Λουίς Ενρίκε! Ο Μπουσκέτς τραυματίστηκε και ο Αντρέ Γκόμες που πήρε τη θέση του δεν μπόρεσε να καλύψει το κενό του. Πριν προλάβουν οι γηπεδούχοι να αντιδράσουν, είδαν τον Μέσι στο 59' να ζητά αλλαγή λόγω τραυματισμού στον προσαγωγό.

Ο Ντιέγκο Σιμεόνε αντέδρασε άμεσα, Κορέα και Τόρες πέρασαν στο ματς και πριν συμπληρωθεί ένα λεπτά από την είσοδό τους ο Αργεντίνος ισοφάρισε. Οι φιλοξενούμενοι έπιασαν στον ύπνο τους Καταλανούς, ο Πικέ έχασε τον Κορέα, ο Μασκεράνο γλίστρησε και το υπέροχο πλασέ του 21χρονου φορ διαμόρφωσε το 1-1. Αυτό ήταν το 8ο γκολ σε 682 λεπτά ως αλλαγή, ενώ έχει μόλις 2 σε 810 λεπτά ως βασικός.

Η Μπαρτσελόνα είχε την υπεροχή στο υπόλοιπο του ματς, τρεις καλές φάσεις με Νεϊμάρ, Πικέ, Άλμπα, αλλά και η Ατλέτικο απάντησε με μια μεγάλη κεφαλιά του Γοδίν που εξουδετέρωσε ο Τε Στέγκεν.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα