Ρεάλ Μαδρίτης – Βιγιαρεάλ 1-1

Γιώργος Καραμάνος
Ρεάλ Μαδρίτης – Βιγιαρεάλ 1-1

bet365

Ο Σέρχιο Ράμος έκανε χέρι-πέναλτι, έπειτα ισοφάρισε, αλλά η Ρεάλ έμεινε στο 1-1 με τη Βιγιαρεάλ και δεν έκανε το απόλυτο σερί νικών στην ιστορία του ισπανικού ποδοσφαίρου.

Εφτασε μισή ανάσα από το να το κάνει. Για τη Ρεάλ που υποδέχτηκε την Βιγιαρεάλ, το ζητούμενο ήταν βαθμοθηρικό και ιστορικό. Εάν επικρατούσε, θα έκανε το 5x5 στο ξεκίνημα της σεζόν και ταυτόχρονα θα έγραφε 17 διαδοχικές νίκες, κάτι που δεν έχει γίνει ποτέ ξανά στην ιστορία του ισπανικού ποδοσφαίρου. Τελικά το Κίτρινο Υποβρύχιο και ειδικά ο πορτιέρο Ασένχο, αποδείχτηκαν ανίκητοι (σ.σ.: αήττητη φέτος η Βιγιαρεάλ) και έτσι το σκορ έμεινε στο 1-1.

Καταλυτικό ρόλο βέβαια έπαιξε και ο Σέρχιο Ράμος. Εκείνος ήταν που έκανε το χέρι-πέναλτι στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, με τον Μπρούνο να εκτελεί εύστοχα –αλά Πανένκα- από τα 11 βήματα. Εκείνος ήταν και που ισοφάρισε (48’) με κεφαλιά στο πίσω δοκάρι. Εκεί ξύπνησε η Ρεάλ και πίεσε δαιμονισμένα, αλλά είχε σε κακό βράδυ Κριστιάνο και Μπέιλ, με τους Χάμες, Κρόος να είναι οι καλύτεροι.

Η κεφαλιά του Μπενζεμά (50’), η προβολή που δεν έπιασε ο Ρονάλντο σε κενή εστία (61’), το ωραίο πλασέ του Μπέιλ (65’) και η κεφαλιά του Μοράτα (83’) είτε περνούσαν ξυστά, είτε τις σταματούσε ο Ασένχο, που έπιασε και άλλα πολλά των Μαδριλένων. Το φινάλε βρήκε έτσι τη Βασίλισσα με την πρώτη φετινή γκέλα της και την άφησε να μοιράζεται το ρεκόρ νικών με την Μπαρτσελόνα του Πεπ Γκουαρδιόλα από το 2010-’11.

* Ο Σέρχιο Ράμος με 46 γκολ στο πρωτάθλημα ισοφάρισε τον Ρομπέρτο Κάρλος. Μόνο δύο αμυντικοί έχουν περισσότερα στην ιστορία της La Liga (Φερνάντο Ιέρο 105, Ρόναλντ Κούμαν 67)!

* Αποχώρησε από νωρίς τραυματίας ο Μαρσέλο.


Ρεάλ Μαδρίτης (Ζινεντίν Ζιντάν): Κασίγια, Βαράν, Σέρχιο Ράμος, Ντανίλο, Μαρσέλο (43’ Καρβαχάλ), Κρόος, Κόβατσιτς, Χάμες Ροδρίγκες, Μπέιλ (71' Λούκας Βάθκεθ), Κριστιάνο Ρονάλντο, Μπενζεμά (77’ Μοράτα)

Βιγιαρεάλ (Φραν Εσκριμπά): Ασένχο, Βίκτορ Ρουίθ, Μουσάτσιο, Χοσέ Ανχελ, Μάριο, Μπρούνο, Τριγκέρος, Τζιοβάνι (88' Ν'Ντιαγιέ), Καστιγιέχο, Τσερίσεβ (64' Σοριάνο), Σανσόνε (73' Πάτο).

 

LA LIGA Τελευταία Νέα