Γιουβέντους - Κάλιαρι 4-0

Gazzetta team
Γιουβέντους - Κάλιαρι 4-0

bet365

Η Γιουβέντους έριξε 4άρα (4-0) στην Κάλιαρι και επέστρεψε στην κορυφή μετά το 0-0 της Νάπολι στην Τζένοα. Διπλός Ικάρντι στο Εμπολι (0-2 η Ιντερ), περίπατο η Ρόμα με την Κροτόνε (4-0).

Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι ζήτησε από τους παίκτες του να αντιδράσουν μετά την ήττα από την Ιντερ και την κριτική. Αυτό που ήθελε, βασικά, δεν ήταν η νίκη, αφού αυτή ήταν μάλλον αναμενόμενη, αλλά η καλή εμφάνιση. Με δεδομένο ότι η Γιουβέντους είχε πολλές ευκαιρίες από νωρίς, ο προπονητής πρέπει να έμεινε ικανοποιημένος. Οπως και από την άμεση επιστροφή στην κορυφή.

Ο Στοράρι σταμάτησε τους Πιάνιτς (2') και Ιγουαΐν (4'), κάνοντας μεγάλη επέμβαση και στο 14' σε σουτ στην κίνηση του Αργεντίνου μετά την πάσα του Βόσνιου. Στην επαναφορά, όμως, δεν μπορούσε να κάνει τίποτα για να αποτρέψει το πρώτο γκολ του Ρουγκάνι (1-0). Οι Μπιανκονέρι είχαν δοκάρι με τον Pipita, έφτιαχναν προϋποθέσεις για γκολ και το 2-0 έγινε στο 34', όταν ο Στοράρι απέκρουσε στο τετ α τετ με τον Πιάνιτς αλλά ο Ιγουαΐν ήταν εκεί και βρήκε δίχτυα. Λίγα λεπτά μετά, στο 39', ο Ντάνι Αλβες σκόραρε για πρώτη φορά ως Μπιανκονέρο κάνοντας το 3-0 με σουτ (βρήκε και σε αντίπαλο), για να αντικατασταθεί στο ημίχρονο ο Μπουφόν, λόγω ενοχλήσεων στον μηρό, από τον Νέτο.

Το δεύτερο 45λεπτο ήταν τυπική διαδικασία για τη Γιουβέντους, που είχε πάντως όρεξη, πλησίασε στο 4ο γκολ με καλά σουτ των Πιάνιτς-Ερνάνες και τελικά πανηγύρισε το 4-0 στο 84', από το αυτογκόλ του άτυχου Τσεπιτέλι μετά την απόκρουση του Στοράρι στο κοντινό σουτ του Λεμινά. Στα τελευταία λεπτά οι Πιάτσα και Μάντζουκιτς συνεργάστηκαν καλά αλλά αμφότεροι αστόχησαν από καλές θέσεις.

Stop στο Marassi για Νάπολι
Μόλις για μερικές μέρες μπόρεσε να απολαύσει την παρουσία της στην κορυφή η Νάπολι, που μετά τη νίκη με 3-1 κόντρα στην Μπολόνια, παραχώρησε 0-0 εκτός έδρας στην Τζένοα, η οποία είχε να την νικήσει από το 2012. Χάμσικ και Λασάλτ είχαν από μία καλή φάση για κάθε ομάδα, ενώ η κεφαλιά του Παβολέτι πήγε απευθείας στα χέρια του Ρέινα, με τον Ιταλό επιθετικό να αποχωρεί τραυματίας στο πρώτο μέρος και να δίνει τη θέση του στον Τζιοβάνι Σιμεόνε. Στην τελευταία φάση του πρώτου μέρους ο Περίν σταμάτησε τον Μίλικ πριν συνεχίσει το σερί σκοραρίσματος. Στην επανάληψη Αλμπιόλ και Μίλικ είχαν καλές στιγμές, όμως η Νάπολι δεν μπορούσε να επιβάλλει τον ρυθμό της και το ματς παρέμενε ανοικτό. Ο Ινσίνιε έχασε το κοντρόλ και καλή ευκαιρία για να παραμείνει το 0-0 μέχρι το τέλος...

Ξέσπασε η Ρόμα
Με τον Τότι στην 11άδα μετά από καιρό, οι Τζαλορόσι δεν συνάντησαν προβλήματα υποδεχόμενοι την Κροτόνε, στην οποία έβαλαν τέσσερα γκολ και θα μπορούσαν περισσότερα. Η ομάδα του Λουτσιάνο Σπαλέτι μπήκε όπως έπρεπε στο ματς, είχε δοκάρι στο 5' με τον Τζέκο μετά την πάσα του Παρέδες και στο 26' άνοιξε το σκορ με τον Ελ Σαραουί, μετά την σέντρα του Φλορέντσι (1-0). Οι νεοφώτιστοι προσπάθησαν να αντιδράσουν με τους Φαλτσινέλι και Παλαντίνο αλλά στο 37' ο Σαλάχ, μετά από συνεργασία με τον Ελ Σαραυί, τελείωσε ωραία για το 2-0. Η Ρόμα θα μπορούσε να βάλει και τρίτο γκολ στο πρώτο μέρος αλλά το έβαλε στο 48' με τον Τζέκο μετά την ασίστ επιπέδου Τότι και στο 57' ο Βόσνιος σκόραρε ξανά, ολοκληρώνοντας την αντεπίθεση του Σαλάχ, ανεβάζοντας το σκορ στο 4-0. Αμέσως μετά, στο 59', η Κροτόνε μπορούσε να βάλει το γκολ της τιμής αλλά ο Σέζνι απέκρουσε το πέναλτι του Παλαντίνο, όπως έκανε και το... δοκάρι το σουτ του Σαλτσάνο στο 78'.

Με Ικάρντι ξανά η Ιντερ
Χωρίς να προλάβει να... σβήσει από το ντέρμπι με την Γιουβέντους στο Meazza, ο Μάουρο Ικάρντι πέτυχε και τα δύο γκολ της Ιντερ στο εκτός έδρας ματς με την Εμπολι και οι Nerazzurri επικράτησαν 0-2 και παρέμειναν ψηλά στην Serie A. Κόντρα σε έναν αντίπαλο από τον οποίο έχουν να χάσουν από το 2006 οι Μιλανέζοι συνέχισαν την καλή παράδοση, σαν και αυτή που έχει απέναντί τους ο Μαουρίτο. Ο Αργεντινός επιθετικός άνοιξε το σκορ στο 10' με κεφαλιά-ψαράκι ύστερα από σέντρα του Καντρέβα σε μια φάση στην οποία οι αμυντικοί των Τοσκανών τον κοιτούσαν και έκανε το 0-2 στο 17' όταν ο Ζοάο Μάριο κέρδισε την μπάλα και ο ίδιος έσπασε το οφσάιντ και τελείωσε τη φάση (0-2). Ο -δανεικός από την Ιντερ- Φεντερίκο Ντι Μάρκο είχε δύο καλές φάσεις πριν έρθει το δεύτερο μέρος στο οποίο οι Nerazzurri άφησαν το πόδι από το γκάζι και άφησαν τους γηπεδούχους να έχουν τον έλεγχο. Ο Φρανκ Ντε Μπουρ δεν έδωσε ντεμπούτο στον Γκαμπιγκόλ.

Κιέβο για... Scudetto!
Οτι δεν πρόκειται να πέσει το ξέραμε, όμως ότι θα διεκδικήσει τον τίτλο δεν θα μπορούσαμε να το φανταστούμε! Η Κιέβο συνεχίζει την τρελή πορεία της στην Serie A και μετά το διπλό στην Ουντινέζε επιβλήθηκε 2-1 της Σασουόλο στην Βερόνα φτάνοντας τους 10 βαθμούς ύστερα από 5 αγωνιστικές. Η ομάδα του Ρονάλντο Μαράν άνοιξε το σκορ στο 21' με τον Νίκολα Ριγκόνι για να... εκτελέσει επτά λεπτά αργότερα ο Ντεφρέλ σκοράροντας για δεύτερη σερί αγωνιστική για το 1-1. Στο 41' ο Λούκας Κάστρο πέτυχε και αυτός γκολ για δεύτερο σερί ματς και το 2-1 παρέμεινε για τους Γενοβέζους που βρέθηκαν στα ψηλά του Campionato.

Χαρακτήρα η Φιορεντίνα
Λίγα 24ωρα μετά το 1-0 επί της Ρόμα, η Φιορεντίνα βρέθηκε δύο φορές πίσω στο σκορ στο Ούντινε αλλά αντέδρασε και έφυγε με τον βαθμό. Οι γηπεδούχοι, οι οποίοι συνολικά ήταν καλύτεροι, άνοιξαν το σκορ στο 26' με τον Ζαπάτα που ήταν στο όριο του οφσάιντ (1-0) και δύο λεπτά μετά ο ίδιος έχασε μεγάλη ευκαιρία για το 2-0. Δεν το έκανε και στο 30' ήρθε το 1-1 με το... τακούνι του Μπαμπακάρ στον Καρνέζη μετά το γύρισμα του Τέγιο. Η Ουντινέζε, πάντως, δεν πτοήθηκε και στο 45' πήρε και πάλι το προβάδισμα με την κοντινή προσπάθεια του Ντανίλο από την σέντρα του Ντε Πάουλ (2-1). Στο ξεκίνημα της επανάληψης πάντως, στο 51', οι Βιόλα -αντίπαλοι του ΠΑΟΚ στο Europa League- πήραν πέναλτι για μαρκάρισμα του Αντνάν στον Μπαμπακάρ και ο Μπερναρντέσκι από τα 11 βήματα έκανε το 2-2. Σκορ που έμεινε ως το τέλος, αφού η ομάδα του Πάουλο Σόουζα δεν ήταν σε καλή μέρα για να διεκδικήσει κάτι παραπάνω ενώ η Ουντινέζε το ήθελε αλλά δεν μπορούσε...

Αντεξε με 9 η Γκρανάτα!
Στο Adriatico οι Πεσκάρα και Τορίνο ήθελαν μόνο νίκη αλλά τελικά συμβιβάστηκαν με την ισοπαλία. Αποτέλεσμα που είναι... σαν νίκη για τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι έμειναν με 10 παίκτες λόγω της αποβολής (με δύο κίτρινες) του Ακουα και με 9 στο 79', όταν έφυγε πρόωρα για τα αποδυτήρια και ο Βίβες (απευθείας κόκκινη) για σκληρό φάουλ στον Μιτρίτα. Κι όμως, έστω κι έτσι, η ομάδα του Σίνισα Μιχαΐλοβιτς θα μπορούσε να φύγει ακόμη και με νίκη από την Πεσκάρα, αν η μπάλα δεν πήγαινε στο δοκάρι από το σουτ του Μπελότι στο 83'! Αυτό, όμως, θα ήταν μάλλον άδικο για τους γηπεδούχους, οι οποίοι έπαιξαν και πάλι ανοιχτά, είχαν πολλές ευκαιρίες για γκολ και είδαν κι αυτοί την μπάλα να πάει στο δοκάρι μετά το σουτ του Μεμουσάι στο 81'.

Απόδραση από το Μπέργκαμο η Παλέρμο
Νίκη από αυτές που στο τέλος της σεζόν θα μετρήσουν για την αποφυγή του υποβιβασμού πήρε η Παλέρμο που επικράτησε 0-1 της Αταλάντα εκτός έδρας με γκολ στο 89'. Οι Rosanero πήραν το πρώτο τρίποντο για τη σεζόν 2015-16 χάρη στο γκολ του Ιλια Νεστορόφσκι, ο οποίος είχε πετύχει και το γκολ της προηγούμενης αγωνιστικής εκτός με την Κροτόνε (1-1).

ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Τρίτη (20/9)
Μίλαν-Λάτσιο 2-0 (37' Μπάκα, 74' πεν. Νιανγκ)
Τετάρτη (21/9)
Μπολόνια-Σαμπντόρια 2-0 (45' Βέρντι, 50' Ντέστρο)
Κιέβο-Σασουόλο 2-1 (21' Ριγκόνι, 41' Κάστρο-28' Ντεφρέλ)
Εμπολι-Ιντερ 0-2 (10',17' Ικάρντι)
Τζένοα-Νάπολι 0-0
Γιουβέντους-Κάλιαρι 4-0 (14' Ρουγκάνι, 34' Ιγουαΐν, 39' Ντάνι Αλβες, 84' αυτ. Τσεπιτέλι)
Πεσκάρα-Τορίνο 0-0
Ρόμα-Κροτόνε 4-0 (26' Ελ Σαράουι, 37' Σαλάχ, 48',57' Τζέκο)
Ουντινέζε-Φιορεντίνα 2-2 (26' Ζαπάτα, 45' Ντανίλο-30' Μπαμπακάρ, 52' Μπερναρντέσκι)
Αταλάντα-Παλέρμο 0-1 (89' Νεστορόφσκι)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (5 αγωνιστικές)
1. Γιουβέντους 12
2. Νάπολι 11
3. Ρόμα 10
4. Κιέβο 10
5. Ιντερ 10
6. Μίλαν 9
7. Μπολόνια 9
8. Τζένοα 7*
9. Λάτσιο 7
10. Φιορεντίνα 7*
11. Ουντινέζε 7
12. Σαμπντόρια 6
13. Σασουόλο 6
14. Τορίνο 5
15. Πεσκάρα 5
16. Παλέρμο 5
17. Κάλιαρι 4
18. Εμπολι 4
19. Αταλάντα 3
20. Κροτόνε 1

* Τζένοα και Φιορεντίνα έχουν ματς λιγότερο.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (6η)
Σάββατο (24/9)

Παλέρμο-Γιουβέντους (19:00)
Νάπολι-Κιέβο (21:45)
Κυριακή (25/9)
Τορίνο-Ρόμα (13:30)
Τζένοα-Πεσκάρα (16:00)
Ιντερ-Μπολόνια (16:00)
Λάτσιο-Εμπολι (16:00)
Σασουόλο-Ουντινέζε (16:00)
Φιορεντίνα-Μίλαν (21:45)
Δευτέρα (26/9)
Κροτόνε-Αταλάντα (20:00)
Κάλιαρι-Σαμπντόρια (22:00)

 

SERIE A Τελευταία Νέα