Μίλαν - Λάτσιο 2-0

Gazzetta team
Μίλαν - Λάτσιο 2-0

bet365

Με γκολ των Μπάκα-Νιανγκ η Μίλαν επικράτησε 2-0 της Λάτσιο στο San Siro, διατήρησε την παράδοση και για πρώτη φορά από τον Φεβρουάριο πέτυχε δύο σερί νίκες στην Serie A.

Από το 1989 είχε να χάσει στην έδρα της από την Λάτσιο η Μίλαν και συνέχισε την παράδοση επικρατώντας 2-0. Οι Rossoneri ξύπνησαν μόνο όταν προηγήθηκαν με τον Κάρλος Μπάκα (5ο γκολ φέτος) και πέτυχαν για πρώτη φορά δύο σερί νίκες στην Serie A από τον περασμένο Φεβρουάριο. Η ομάδα του Βιντσέντζο Μοντέλα διαχειρίστηκε καλά το προβάδισμα, έφτασε τις 3 νίκες και με αγώνα περισσότερο έπιασε την Γιουβέντους στην 2η θέση.

Από τα πρώτα λεπτά φάνηκε ότι η Λάτσιο μπήκε καλύτερα και στο 3' χρειάστηκε ο Ντοναρούμα να πέσει και να μπλοκάρει το σουτ του Τζόρτζεβιτς. Με την ομάδα του να μην μπορεί να ξυπνήσει, ο 17χρονος πορτιέρε της Μίλαν ήταν καθοριστικός στο 12' όταν έκανε δύσκολη επέμβαση στην κεφαλιά του Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς. Οι Rossoneri... εμφανίστηκαν επιθετικά στο 14' όταν ο Νιανγκ έκοψε ωραία την μπάλα αλλά το αριστερό του δεν ήταν καλό και ο Στρακόσα, που πήρε τη θέση του Μαρκέτι στην 11άδα την τελευταία στιγμή, μπλόκαρε. Το βολέ του Παρόλο πέρασε έξω για την Λάτσιο (30') και ο Μποναβεντούρα μπήκε στην περιοχή αλλά δεν σούταρε όπως θα ήθελε (34') για να ανοίξει το σκορ στο 34' όταν ο Κάρλος Μπάκα έφυγε στο ξέφωτο τιμωρώντας την άμυνα της Λάτσιο και νίκησε στο τετ-α-τετ τον Στρακόσα (1-0). Στο τελευταίο δεκάλεπτο η ομάδα του Μοντέλα ανέβηκε αισθητά και θα μπορούσε σε δύο περιπτώσεις να έχει βάλει δεύτερο γκολ. Στο 38' ο Μποναβεντούρα σούταρε αλλά ο Στρακόσα απέκρουσε, όπως έκανε και στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, όταν ο Μπάστος προσπάθησε να βάλει αυτογκόλ, όμως κράτησε το σκορ στο 1-0.

Ο Σιμόνε Ιντζάγκι έκανε δύο αλλαγές στο ημίχρονο με τους Κεϊτά Μπαλντέ και Φελίπε Αντερσον να μπαίνουν αντί Μπάστος και Τζόρτζεβιτς, όμως η Μίλαν συνέχισε να είναι καλύτερη όπως στο φινάλε του πρώτου μέρους. Στο 56' μάλιστα έχασε μια από τις ευκαιρίες που βλέπεις σε video και γελάς με τον Καλάμπρια, που ήταν εξαιρετικός σαν δεξιός μπακ, να δίνει σε κενό τέρμα στον Νιανγκ, ο οποίος κατάφερε να κάνει τσαφ. Στο επόμενο λεπτό ο Παλέτα έκοψε τελευταία στιγμή τον Ιμόμπιλε και ο Φελίπε Αντερσον είχε σουτ στον Ντοναρούμα. Στο 73' ο Νιανγκ πήρε, σε έναν βαθμό το αίμα του πίσω αφού από δική του συρτή σέντρα ο Ράντου άφησε το χέρι του απλωμένο και παραχώρησε πέναλτι το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Γάλλος επιθετικός για το 2-0. Στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα ο Στρακόσα απέκρουσε τη φωτοβολίδα του Κούτσκα και ο Ιμόμπιλε δεν κατάφερε να μειώσει στις καθυστερήσεις από κοντά...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SERIE A Τελευταία Νέα