Όγδοος χρόνος της Γιούβε στην Ελλάδα!

Όγδοος χρόνος της Γιούβε στην Ελλάδα!

Gazzetta team
Όγδοος χρόνος της Γιούβε στην Ελλάδα!

bet365

Η πρωταθλήτρια Ιταλίας ανανέωσε για τρία ακόμη χρόνια τη συνεργασία της με το CGS (Costeas Geitonas School), στις εγκαταστάσεις του οποίου φιλοξενούνται οι ακαδημίες της από το 2009! Οι εγγραφές άρχισαν και περισσότερα από 200 παιδιά προπονούνται στο campus του CGS στην Παλλήνη.

Η αρχή έγινε πριν από ακριβώς επτά χρόνια, όταν παρουσία του τότε προέδρου της «Γηραιάς Κυρίας», Ζαν Κλοντ Μπλαν, παρουσιάστηκε με κάθε επισημότητα η έναρξης μίας πρωτότυπης συνεργασίας, ανάμεσα σε ένα από τους σημαντικότερους συλλόγους του παγκοσμίου ποδοσφαίρου και ένα από τα πιο καταξιωμένα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας μας. To timing ήταν ιδανικό και για τις δύο πλευρές. Η Γιουβέντους σκεφτόταν να επενδύσει στις ακαδημίες της και να τις επεκτείνει και εκτός ιταλικών συνόρων και η εκπαιδευτική παράδοση αλλά και ο συνδυασμός αθλητισμού και εκπαίδευσης που προσφέρει το CGS, ήταν ο κύριοι λόγοι που η οικογένεια Ανιέλι αποφάσισε να αποδεχθεί την πρόταση του νυν διευθύνοντος συμβούλου του CGS, Χρήστου Γείτονα.

Παίξε νόμιμα από Κινητό και Τάμπλετ στη Vistabet!

Έκτοτε η συνεργασία της πρωταθλήτριας Ιταλίας με τις ακαδημίες της στην Αθήνα, οικοδομείται πάνω στην δοκιμασμένη μέθοδο εκμάθησης των «μυστικών» του ποδοσφαίρου, μέσα από την οποία έχουν αναδειχθεί και συνεχίζουν να αναδεικνύονται πολλοί και σημαντικοί ποδοσφαιριστές. Όλα τα προτεινόμενα προγράμματα, διεξάγονται αυστηρά πάνω στην βάση των αρχών και της φιλοσοφίας του κορυφαίου ιταλικού συλλόγου και αφορούν στα εξής:

  • Στην ύπαρξη επιστημονικά ορισμένου εκπαιδευτικού πλαισίου και αυστηρού εσωτερικού κανονισμού προστασίας των παιδιών κατά ηλικία.

  • Στην επιλογή, εκπαίδευση και πιστοποίηση των προπονητών από το Κέντρο Σπουδών της Juventus Soccer Schools (Turin University, Juventus Academy).

  • Στη συστηματική παρουσία στην Ελλάδα του τεχνικού team της Juventus, International Academy του Τορίνο, με σκοπό την εποπτεία και αξιολόγηση των προπονήσεων και της προόδου των παιδιών.

To project της Γιούβε στην Ελλάδα, περιλαμβάνει τη Juventus Athens Academy και το Juventus Athens SoccerSchool, που λειτουργούν από Σεπτέμβριο μέχρι Ιούνιο και απευθύνονται σε παιδιά 5-16 ετών, το Juventus Summer Camp (δύο περίοδοι από τα τέλη Ιουνίου έως τις αρχές Ιουλίου) και τα τουρνουά Juventus for You (τα παιδιά να παίζουν χωρίς διαιτητές) και τα ιδιαίτερα μαθήματα ποδοσφαίρου (Juventus Personal Training), που αφορούν πέντε εντατικές προπονήσεις με απώτερο στόχο την τεχνική βελτίωση των νεαρών αθλητών.

Από πέρυσι τεχνικός διευθυντής της ακαδημίας και τεχνικός σύμβουλος σε θέματα μετεγγραφών, είναι ο Ανδρέας Γιαννάκης που εκπαιδεύτηκε στο προπονητικό πρόγραμμα της Γιουβέντους στο Βινόβο και το 2015, διαδέχτηκε τον Ιταλό, Κρίστιαν Μικόνο. Ως επικεφαλής, βρίσκεται σε διαρκή συνεργασία με τον Λορέντζο Γκρόσι, ο οποίος έχει την ευθύνη της υψηλής επιστασίας όλων των ακαδημιών εκτός Ιταλίας και μέσα από προγραμματισμένες επισκέψεις, θα αποτελεί μέλος της προπονητικής και συντονιστικής ομάδας του προγράμματος.

 

Τελευταία Νέα