Για να δούμε την…γλύκα!

Κώστας Νικολακόπουλος Κώστας Νικολακόπουλος
Για να δούμε την…γλύκα!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος εξηγεί στο blog του στο gazzetta γιατί μόνο ο Ολυμπιακός μπόρεσε κι έκανε άλλη μία πολύ σημαντική επιτυχία!

Κατέληγα το χθεσινό μου κομμάτι, με την παρατήρηση ότι αυτό το φετινό «Πέμπτη-Κυριακή», λόγω του Γιουρόπα Λιγκ, δεν θα είναι εύκολο για τον Ολυμπιακό, που άλλωστε δεν το έχει ξανακάνει, αφού είχε συνηθίσει να παίζει Τρίτη η, Τετάρτη και μετά Κυριακή στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Σχολίαζα λοιπόν ότι για τον Ολυμπιακό θα ήταν ένα πρώτο τεστ για το κατά πόσο μπορεί να ανταποκρίνεται στη δοκιμασία να παίζει Πέμπτη Ευρώπη και Κυριακή πρωτάθλημα και είχα σταθεί στην ανάγκη αφενός μεν να σεβαστούν οι ερυθρόλευκοι τον Ηρακλή, γιατί είναι ομάδα που έχει «φανέλα», αφετέρου δε να πάρουν οπωσδήποτε το τρίποντο, «αν δεν θέλουν να υποδεχθούν μειονεκτώντας βαθμολογικά τη μεθεπόμενη αγωνιστική την ΑΕΚ που μάλιστα την άλλη εβδομάδα έχει πάλι πιο εύκολο παιχνίδι, με τον Ηρακλή στο ΟΑΚΑ, σε σχέση με τον Ολυμπιακό, που πάει στη Λάρισα».

Το τεστ αποδείχθηκε πολύ δύσκολο, γιατί ο Ολυμπιακός έκανε το λάθος να μπει στο παιχνίδι με τον χειρότερο τρόπο. Η νίκη ήρθε, όμως, κι ήταν πολύτιμη. Κι όπως καταλαβαίνω κιόλας έτσουξε πολύ, πολύ κόσμο…

Η εμφάνιση δεν άγγιξε απλά τα όρια του σχετικού χαρακτηρισμού-ήταν κακή. Αλλά για καμία ομάδα δεν είναι εύκολο να παίξει Πέμπτη-Κυριακή, μέσα σε τρία 24ωρα, δύο συνεχόμενα εκτός έδρας παιχνίδια, με τέτοιες μετακινήσεις: Ελβετία-Θεσσαλονίκη. Να πηγαίνεις Τετάρτη στη Βέρνη, να παίζεις Πέμπτη, να γυρίζεις στην Αθήνα σχεδόν ξημερώματα Παρασκευής, να φεύγεις για Θεσσαλονίκη Σάββατο απόγευμα και να παίζεις Κυριακή βράδυ.

Ας ρίξουμε μία ματιά στο τι έχουν κάνει στο πρόσφατο παρελθόν οι άλλες μεγάλες ομάδες, όταν βρέθηκαν σε ανάλογη περίσταση. Δηλαδή, να παίξουν Πέμπτη-Κυριακή δύο κολλητά εκτός έδρας ματς. Για να δούμε την…γλύκα που έχει το πράγμα.

ΠΑΟΚ

2011 με Ρούμπιν 2-2, με Ολυμπιακό 1-2

2011 με Σάμροκ Ρόβερς 3-1, με Αστέρα Τρίπολης 0-1

2013 με Σάλκε 1-1, με Παναιτωλικό 0-2

2013 με Μακάμπι Χάϊφα 0-0, με Ολυμπιακό 0-4

2015 με Μπρόντμπι 1-1, ΠΑΣ Γιάννινα 1-3

Παναθηναϊκός

2014 με ΠΣΒ Άϊντχοβεν 1-1, με Ολυμπιακό 0-1

ΑΕΚ

2011 με Λοκομοτίβ Μόσχας 1-3, με ΟΦΗ 1-3

Όπως βλέπετε, σε εφτά ανάλογες περιπτώσεις, κανείς δεν μπόρεσε να κάνει δύο διπλά, σε αντίθεση με τον Ολυμπιακό που κέρδισε και Γιούνγκ Μπόϊς και Ηρακλή. Δεν λέω ότι κυρίευσε άπαρτα κάστρα. Αλλά τα διπλά τα έκανε. Επί της δευτεραθλήτριας Ελβετίας κι επί ενός αντιπάλου από τον οποίο στο περσινό πρωτάθλημα δεν είχε περάσει κανείς εκ των ΠΑΟ, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ με τρίποντο. Κι όχι δύο διπλά δεν είχε μπορέσει να κάνει μία άλλη ελληνική ομάδα Πέμπτη-Κυριακή, αλλά ούτε να φέρει έστω δύο ισοπαλίες...

Το θέμα τώρα είναι να πάρει ο Ολυμπιακός το μάθημα από την αγχωτική νίκη του στο Καυταντζόγλειο και να το αξιοποιήσει σωστά ενόψει των επόμενων αντίστοιχων υποχρεώσεων του. Γιατί χθες πράγματι σώθηκε από γκέλα χάρη αρχικά στην ατυχία (χέρι) του Ιντζόγλου και το υποδειγματικό πέναλτι του Τσόρι και στη συνέχεια χάρη στην οξυδέρκεια του Μάρτινς και την ψύχραιμη εκτέλεση του Ιντέγε.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.