Χορταστικός!

Χορταστικός!

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Χορταστικός!

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για τον Παναθηναϊκό που αντέδρασε εμφατικά στην ήττα από τον Άγιαξ, το σόου του Μπεργκ, τον ουσιαστικό Κουλιμπαλί και το... πράσινο μίλι της άμυνας!

Το παν για τις ομάδες που κάνουν πρωταθλητισμό είναι ο τρόπος που αντιδρούν μετά τις «στραβές». Το πως «απαντούν» στα δύσκολα, όταν το κλίμα εντός και εκτός ομάδας διαταράσσεται. Αποτελούσε ζητούμενο, λοιπόν, το πως θα παρουσιαστεί το «τριφύλλι» μετά την πρώτη ήττα της χρονιάς από τον Άγιαξ και τον τρόπο που αυτή ήρθε-με ντουζίνα ατομικών λαθών.

Το τεστ ήταν πέρα για πέρα θετικό, μιας και ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στις νίκες, έριξε 4 γκολ στον ΠΑΣ και «χόρτασε» ποδόσφαιρο τον κόσμο που ήρθε σήμερα στην Λεωφόρο(πάνω από 12.000) και έδειξε την ξεκάθαρη στήριξή του σε αυτή την ομάδα που από το ξεκίνημα της χρονιάς δείχνει καλά δείγματα γραφής και σκορπά ελπίδα για την συνέχεια.

Η ομάδα του Αντρέα Στραματσόνι πήρε το δώρο από τον Πασχαλάκη, έκανε ότι ήθελε πάνω στο χορτάρι και θα μπορούσε να βρει και περισσότερα γκολ. Μέχρι την αποβολή του νεαρού πορτιέρο που κάνει μεγάλη γκάφα, σε φάση ορισμό της αποβολής, οι «πράσινοι» δεν έβρισκαν χώρους, δεν δημιουργούσαν και τους έλειψε πολύ η τελική πάσα.

Δεν είχαν υπομονή στην κυκλοφορία της μπάλας. Με αριθμητικό πλεονέκτημα, ο Παναθηναϊκός εκμεταλλεύθηκε τα κενά, έβγαλε ενέργεια, φαντασία και φάσεις και σε αυτό συνετέλεσε η αλλαγή του συστήματος(4-4-2) και η είσοδος του Λούκας Βιγιαφάνιες που άλλαξε τον ρυθμό και ανέβασε επίπεδο την δημιουργική λειτουργία. Ο Παναθηναϊκός έφτιαξε πολλές φάσεις.

Με 25 τελικές τελείωσε το ματς, 13 από αυτές στην εστία και έκανε ακόμη πιο εύκολη την ζωή του η έξοδος του Ακόστα λόγω τραυματισμού που άφησε τον ΠΑΣ με δύο παίκτες λιγότερους στο 67'. Εκτός από το «τρίποντο» που μπήκε στο σακούλι και την βελτίωση της ψυχολογίας, ο Παναθηναϊκός σε ατομικό επίπεδο κρατά και τα εξής: *Την εξαιρετική εμφάνιση του Μάρκους Μπεργκ.

Ο Σουηδός με «δίμπαλο» άνοιξε λογαριασμό στην φετινή Σούπερ Λιγκ και οδήγησε την ομάδα του σε ένα ήσυχο απόγευμα. Δημιουργεί με φανταστική πάσα το 2-0 για τον Ρόμπιν Λουντ. Επιθετικός τέτοιας κλάσης, ποιότητας και ετοιμότητας(αλλιώς στην ίδια κατηγορία θα έμπαινε και ο Καρντόσο) δεν υπάρχει στην Ελλάδα και αν συνεχίσει έτσι, ο Παναθηναϊκός θα αυξάνει τις πιθανότητες κατάκτησης του τίτλου. Αρκεί να μην «πειραχθεί» το μυαλό του...

*Τον ουσιαστικό Ουσμάν Κουλιμπαλί. Στο ντεμπούτο του ο Αφρικανός μπακ έκλεψε τις εντυπώσεις και έδειξε να έχει προσαρμοστεί πλήρως στο νέο περιβάλλον. Έπαιξε όλη την πλευρά, ήταν άριστος τακτικά και βοήθησε πολύ στο δημιουργικό κομμάτι.

Μην ξεχνάμε πως από δική του σέντρα, η μπάλα φτάνει ιδανικά στον Μάρκους Μπεργκ και τα υπόλοιπα είναι ιστορία...

*Ο τύπος είναι ίδιος με τον πρωταγωνιστή από το αριστούργημα «Πράσινο μίλι»! Ίδιος! Μόνο που εκείνος δεν είναι καλός και αγαθός με τους αντίπαλους επιθετικούς αλλά έτοιμος να τους «φάει»! Καλό ντεμπούτο στην ενδεκάδα για τον Κρίστοφερ Σάμπα που δεν είναι 100% έτοιμος αλλά η εμπειρία και η ποιότητα του φάνηκαν σήμερα. Αποτελεί φόβητρο για τον αντίπαλο, έβγαινε πρώτος πάνω στην μπάλα και είναι καλός με την μπάλα στα πόδια. Έκανε πάρτι στην περιοχή του ΠΑΣ, όπου τον σημάδευε ο Λεντέσμα στα «στημένα» αλλά οι κεφαλιές του δεν ήταν αυτές που έπρεπε για να σκοράρει.

Ατομική αξιολόγηση: Στιλ 7, Κουλιμπαλί 8, Χουλτ 7, Σάμπα 7, Μολέδο 6, Ιβανόφ(-), Ζέκα 6, Λεντέσμα 7, Λουντ 7, Μπεργκ 9, Λέτο 8, Βιγιαφάνιες 7, Εμποκού 6, Ρινάλντι 5 Σύντομη επεξήγηση: Ο Στιλ αν και δεν είχε δουλειά, παίρνει το 7 για την τρομερή επέμβαση που κάνει στην κεφαλιά του Μολέδο, με «απογείωση» στο αριστερό του «γάμα». Ο Κουλιμπαλί έναν βαθμό πάνω από τον εξαιρετικό Χουλτ για την ασίστ στο γκολ του 1-0 που άνοιξε τον δρόμο.

Υ.Γ1: Ένα τεράστιο μπράβο στον κόσμο που ήρθε σήμερα στην Λεωφόρο και ήταν κοντά στην ομάδα. Στα δύσκολα, όχι μόνο στα εύκολα. Παρά το ξενέρωμα από τον Άγιαξ και τον καιρό που ήταν για παραλία και καφέ...

Υ.Γ2: Ένα ακόμη μπράβο στην Σούπερ Λιγκ που όρισε την σημερινή αναμέτρηση στις 4 το απόγευμα, με 33 βαθμούς κελσίου, σε συνθήκες ερήμου για τους παίκτες των δύο ομάδων!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.