Ηρακλής - Ολυμπιακός 1-2 (vid)

Σταύρος Σουντουλίδης
Ηρακλής - Ολυμπιακός 1-2 (vid)

bet365

Ο Ηρακλής έβαλε δύσκολα στον Ολυμπιακό, στο Καυταντζόγλειο, καθώς προηγήθηκε στο ημίχρονο. Τελικά ο Τσόρι με το πέναλτι... ξεκλείδωσε τον δρόμο προς την νίκη και ο Ιντέγε με άψογο πλασέ την έδωσε (1-2)! 2 στα 2 και οι «ερυθρόλευκοι»!

Ο Ηρακλής έβαλε δύσκολα για 75 λεπτά στον μέτριο Ολυμπιακό, που χρειάστηκε την πρώτη ανατροπή της χρονιάς για να φτάσει στη νίκη με 2-1 στο Καυτανζόγλειο.

Οι γηπεδούχοι με το γκολ του Περόνε ήταν μέχρι το 50ο λεπτό μπροστά στο σκορ, για ένα ημίχρονο ήταν σαφώς καλύτεροι από τους φιλοξενούμενους, αλλά στο τέλος έμειναν από δυνάμεις, έχασαν στη διάρκεια του αγώνα καθοριστικούς παίκτες, όπως ο Κούρος και ο Λάμπρου, με αποτέλεσμα οι ερυθρόλευκοι έχοντας σαφώς πολλές περισσότερες λύσεις, να γυρίσουν το ματς και να φύγουν από τη Θεσσαλονίκη με το «διπλό».

Γκολ με το… καλημέρα

Ο Ηρακλής μπήκε με… φόρα στο χορτάρι του Καυτανζογλείου. Στο 5’ ο Κούρος δοκίμασε τα αντανακλαστικά του Στέφανου Καπίνο, που απομάκρυνε σε κόρνερ τη βολίδα του μεσοεπιθετικού των κυανόλευκων.

Με τον Κούρο πρωταγωνιστή ο Ηρακλής έφτασε στο 6ο λεπτό στο 1-0. Ήταν αυτός που έκανε το γύρισμα μέσα στη μεγάλη περιοχή του Ολυμπιακού, ο Μποτία και ο Βιάνα προσπάθησαν ανεπιτυχώς να διώξουν, η μπάλα έφτασε στον Εμάνουελ Περόνε, που από το ύψος του πέναλτι, δεν αστοχεί σχεδόν ποτέ!

Μ’ ένα «4-5-1» ο Νίκος Παπαδόπουλος επιχείρησε να κλείσει τους διαδρόμους προς την εστία του Χουάντερσον, που στο 13’ απομάκρυνε τον κίνδυνο στο σουτ του Πάρντο. Ο Ολυμπιακός έψαχνε, κυρίως από τα άκρα με Σεμπά και Πάρντο, να βρει τους τρόπους για να διασπάσει την πολυπρόσωπη κυανόλευκη άμυνα.

Ερυθρόλευκη άκαρπη υπεροχή

Από το 15’ και μετά, ο Ολυμπιακός πήρε το πάνω χέρι στο ματς. Εγκαταστάθηκε μπροστά από την εστία των γηπεδούχων, αλλά ήταν ορατό δια «γυμνού οφθαλμού», ότι αν δεν μπορούσε να γίνει πιο επικίνδυνος και πιο ουσιαστικός, χωρίς ο Τσόρι Ντομίνγκες να έχει μπει στο παιχνίδι. Στο 22’ με κεφαλιά του κάπτεν τους, οι «ερυθρόλευκοι» άγγιξαν το 1-1, όπως και με το εν κινήσει πλασέ του Καρντόζο (στη μοναδική στιγμή που ξέφυγε από το ασφυκτικό μαρκάρισμα του Μπαρτολίνι) στο 28’με τον Χουάντερσον να απομακρύνει εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Ο Πάουλο Μπέντο είδε νωρίς, πως κάτι δεν πάει καλά στη δεξιά πλευρά των Πειραιωτών, όπου ο Ηρακλής, με Σαραμαντά και Κούρο, γινόταν ενίοτε πολύ επικίνδυνος. Ο Ντε Λα Πέγια έδωσε στο 27’ τη θέση του στον Παναγιώτη Ρέτσο, με τον Ολυμπιακό να έχει την κατοχή της μπάλας στα πόδια του, με ποσοστά πάνω από το 65%.

Κυανόλευκο ξέσπασμα

Κόντρα στη ροή του αγώνα, στο τελευταίο πεντάλεπτο του πρώτου μέρους, ο Ηρακλής βγαίνοντας επικίνδυνα στην κόντρα, έγινε η ομάδα, που έφτασε κοντά στο γκολ. Αρχικά, στο 42’ με την κεφαλιά του Περόνε να στέλνει την μπάλα πάνω από τα δοκάρια του Καπίνο. Στο αμέσως επόμενο λεπτό, Αργεντινός φορ, με εκπληκτική ντρίπλα πάνω στο Μιλιβόγιεβιτς, πάσαρε στο Λάμπρου, που από κοντά αστόχησε (43’) , με τον Βιάνα να απομακρύνει τον κίνδυνο σε επικίνδυνο γύρισμα του ίδιου ποδοσφαιριστή στο 45ο λεπτό. Τρεις φάσεις, μέσα σε τρία λεπτά, δείγμα της κακής αμυντικής συμπεριφοράς των παικτών του Ολυμπιακού.

Λύση από την άσπρη βούλα και από Ιντέγιε

Ο Μπέντο περνώντας, στο ξεκίνημα του β΄ μέρους, τον Ελιουνούσι στη θέση του Πάρντο αναζητούσε νέες λύσεις στο επιθετικό πρόβλημα του Ολυμπιακού, που έφτασε στο γκολ από την άσπρη βούλα. Στο 50ο λεπτό και στη σέντρα του Ελιουνούσι, η μπάλα βρήκε το χέρι του Ιντζόγλου, ο Φωτιάδης έδειξε το σημείο του πέναλτι, κι ο Τσόρι Ντομίνγκες ευστοχώντας απέναντι στον Χουάντερσον ισοφάρισε σε 1-1.

Η απόφαση του Μπέντο να ρίξει στο ματς τον Ιντέγιε αντί του Ντομίνγκες στο 72ο λεπτό αποδείχθηκε καθοριστική στην εξέλιξη του αγώνα, με τον επιθετικό του Ολυμπιακού να σκοράρει στο 75’ στην πρώτη, ουσιαστικά, επαφή του με την μπάλα. Η κάθετη πάσα του Μάρτινς έβγαλε τον Ιντέγιε φάτσα με τον Χουάντερσον και ήταν εύκολο το έργο του για το 1-2.

«Man of the Match»: Μπορεί ένας παίκτης με μια επαφή να κάνει τη διαφορά. Κι όμως, μπορεί. Στην περίπτωση μας ο Ιντέγιε, που μπήκε στο 72ο λεπτό αντί του Ντομίνγκες, στην πρώτη επαφή με την μπάλα την έστειλε στα δίχτυα του Χουάντερσον και χάρη στο δικό του γκολ ο Ολυμπιακός πήρε τους τρεις βαθμούς.

Στο ύψος τους: Οι δύο Αργεντινοί του Ηρακλή, ο Εμάνουελ Περόνε στην επίθεση και ο Σεμπαστιάν Μπαρτολίνι, που με εξαίρεση μια φάση στο πρώτο μέρος «εξαφάνισε» τον Οσκαρ Καρντόζο, ήταν με διαφορά οι καλύτεροι των γηπεδούχων. Θετικότατος και με ασίστ στο γκολ του Ιντέγιε ο Μάρτινς.

Ο αδύναμος κρίκος: Ο Πάρντο δεν δικαίωσε σε κανένα σημείο των 45 λεπτών την επιλογή του από τον Πάουλο Μπέντο, που αντιλήφθηκε την κακή μέρα του ποδοσφαιριστή του και τον άφησε στα αποδυτήρια περνώντας τον Ελιουνούσι στη θέση του.

Η γκάφα: Κακιά στιγμή, ναι, αλλά αν δεν έκανε, άθελα του και δίχως πρόθεση, το χέρι στη φάση του 50ου λεπτού ο Λευτέρης Ιντζόγλου ίσως να βλέπαμε ένα πολύ διαφορετικό παιχνίδι στο Καυτανζόγλειο.

Το στραγάλι: Ο Φωτιάδης από τις Σέρρες δεν έκανε το μεγάλο λάθος, αν και στον Ηρακλή τόσο ο κόσμος, όσο και ο Νίκος Παπαδόπουλος επιμένουν ότι στη φάση του 50ου λεπτού και στο πέναλτι που υπέδειξε υπέρ του Ολυμπιακού, η μπάλα βρίσκει ακούσια στο χέρι του Ιντζόγλου και επομένως δεν υπάρχει παράβαση.

Το ταμείο του Gazzetta: Αν κάτι κρατάει ο Ολυμπιακός από το αποψινό ματς στο Καυτανζόγλειο είναι οι τρεις βαθμοί και τίποτα άλλο. Με εξαίρεση κάποια διαστήματα απόλυτης (και ανούσιας) υπεροχής, και τα δύο γκολ στο β΄ μέρος, δεν έχουν κάτι άλλο να θυμούνται από την αναμέτρηση με τον Ηρακλή.

Οι γηπεδούχοι κρατούν το χειροκρότημα του κόσμου τους, που τους αποθέωσαν με τη λήξη του αγώνα, παρά την ήττα, αναγνωρίζοντας την προσπάθεια που έκαναν απέναντι στον Ολυμπιακό.

Ηρακλής (Νίκος Παπαδόπουλος): Χουάντερσον, Καραγκούνης, Σαραμαντάς, Ρούσσος, Μπαρτολίνι, Ιντζόγλου, Αγγελόπουλος, Λάμπρου (67’ Λουκίνας), Περόνε (79’ Μπαρέττας), Λεοζίνιο, Κούρος (61’ Πασάς).

Ολυμπιακός (Πάουλο Μπέντο): Καπίνο, Μποτία, Μιλιβόγιεβιτς, Καρντόζο, Ντομίνγκες (72’ Ιντέγιε), Ντε Λα Μπέγια (27’Ρέτσος), Αντρε Μάρτινς, Βιάνα, Φιγκέιρας, Πάρντο (46’ Ελιουνούσι), Σεμπά.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα