Η… κατάρα της Τρίπολης και ο Ίβιτς

Σταύρος Σουντουλίδης
Η… κατάρα της Τρίπολης και ο Ίβιτς

bet365

Ο ΠΑΟΚ μετράει πέντε σερί ήττες στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης», με συνολικό απολογισμό: 8 ήττες, 2 ισοπαλίες και μόλις 2 νίκες. Κι όμως, ο Βλάνταν Ίβιτς δεν έχει ηττηθεί στην Τρίπολη από τον Αστέρα!

Αν κάτι δεν αντέχουν οι φίλοι του ΠΑΟΚ είναι… ο ύμνος του Αστέρα Τρίπολης, που επιλέγει να παίζει ο σύλλογος της Αρκαδίας, μετά από κάθε γκολ της ομάδας στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης».

Αυτό, το ρεφρέν «Αστέρα μου, ανάσα μου και αέρα μου. Αφήνω την δουλειά και την παρέα μου», ηχεί κάπως στα αφτιά των ΠΑΟΚτσήδων, που αν και μπαίνουν σχεδόν κάθε χρόνο στη διαδικασία να διασχίσουν κοντά στα 650 χιλιόμετρα για να βρεθούν στην Τρίπολη, πάντα ακούν τον ύμνο και συνήθως επιστρέφουν άλλα 650 χιλιόμετρα με κατεβασμένο κεφάλι.

Ο Αστέρας έχει αποδειχθεί ο «κακός δαίμονας» του «Δικεφάλου», που έχει να κερδίσει από τις 22 Μαϊου 2013, όταν έφευγε για τελευταία φορά με το «διπλό» από την Τρίπολη, στα πλέι οφ εκείνης της σεζόν.

Είχε προηγηθεί ένας οδυνηρός αποκλεισμός, εξ ου και οι συνολικά 9 νίκες του Αστέρα, στον ημιτελικό του κυπέλλου, που έκανε άνω κάτω τον ΠΑΟΚ, οδήγησε στο επεισοδιακό διαζύγιο (ας όψεται ο Γκέρμαν Τσιστιακόφ με τα SMS μηνύματά του…) με τον Γιώργο Δώνη, ενώ εκείνης της νίκες ακολούθησαν πέντε σερί ήττες.

Ακόμη και η περσινή ήττα, αν και οι ασπρόμαυροι προηγήθηκαν με το Δημήτρη Πέλκα, αποδείχθηκε κομβική για την πορεία της ομάδας στο πρωτάθλημα και ενδεχομένως καθοριστική για το μέλλον του Ιγκόρ Τούντορ.

Γενικά, από τους προπονητές του ΠΑΟΚ, μόνο ο Φερνάντο Σάντος περνούσε καλά στην Τρίπολη αν κι αυτός στην πρώτη του χρονιά, παρότι ο «Δικέφαλος» είχε κοντά στους 1.500 φίλους στο πλευρό του, έφυγε ηττημένος (2-0 με γκολ των Φιλομένο και Τσέζαρεκ) δίχως να το καταλάβει...

Εδώ, δεν το κατάλαβε, ο τότε πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Θόδωρος Ζαγοράκης, που ήταν στην Ελβετία για την κλήρωση του Euro 2008 και πληροφορήθηκε στο τηλέφωνο, ότι η ομάδα του δέχθηκε γκολ από… πλάγιο άουτ!

Ο αήττητος Ίβιτς!

Κόντρα στην κάκιστη προϊστορία του ΠΑΟΚ, ο σημερινός προπονητής του, ο Βλάνταν Ίβιτς δεν έχει ηττηθεί από τον Αστέρα στην Τρίπολη ως ποδοσφαιριστής του «Δικεφάλου» σε τρια παιχνίδια, αλλά και ως παίκτης του Άρη στη μία και μοναδική επίσκεψή του.

Ο Σέρβος έχει κερδίσει μια φορά κι άλλες δύο φορές έφυγε με τον βαθμό της ισοπαλίας. Πιο αναλυτικά:

27/10/07: Αστέρας Τρίπολης – Αρης 0-0

05/04/09: Αστέρας Τρίπολης – ΠΑΟΚ 0-2

13/09/09: Αστέρας Τρίπολης – ΠΑΟΚ 1-1

11/09/10: Αστέρας Τρίπολης – ΠΑΟΚ 0-0

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα