Βέροια - ΑΕΚ 0-2

Γιώργος Τσακίρης
Βέροια - ΑΕΚ 0-2

bet365

Τα γκολ των Μπακασέτα και Βάργκας, αλλά και οι 3.500 φίλοι της στις εξέδρες της Βέροιας οδήγησαν την ΑΕΚ στο «2x2» στο πρωτάθλημα και στην εύκολη επικράτηση με 0-2 κόντρα στην τοπική ομάδα.

Τυπικά, το ματς ήταν εκτός έδρας. Ουσιαστικά, όμως, η ΑΕΚ έπαιζε εντός. Οι Ενωσίτες έβαψαν κιτρινόμαυρο το γήπεδο της Βέροιας και από εκεί και πέρα η ομάδα του Τιμούρ Κετσπάγια έκανε το καθήκον της. Ο Μπακασέτας, ο οποίος είχε και δοκάρι και γενικά ήταν πάρα πολύ καλός, άνοιξε λογαριασμό για την Ενωση, ο Βάργκας επέστρεψε στα γκολ και η ΑΕΚ -η οποία είχε δοκάρι και με τον Μάνταλο, όπως και άλλες μεγάλες ευκαιρίες- επικράτησε με 2-0 και έκανε το 2x2. Μοναδικό αρνητικό, πέρα από τις πολλές χαμένες ευκαιρίες, η αποχώρηση του Αλμέιδα με ενοχλήσεις στη μέση λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου...

Από τα πρώτα λεπτά το ματς είχε καλό ρυθμό και πολύ ωραία ατμόσφαιρα στις εξέδρες. Θα είχε και πολύ καλό ξεκίνημα για την ΑΕΚ αν στο 13' ο Μάνταλος δεν κατάφερνε -γιατί κατόρθωμα ήταν- να στείλει την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι από κοντά, μετά την άψογη μπαλιά του Πατίτο. Μικρό το κακό για την Ενωση, από την στιγμή που το γκολ ήρθε λίγα λεπτά μετά... Στο 18' το φάουλ του Μπακασέτα έγινε γκολ λόγω και της λανθασμένης αντίδρασης του Λόπεζ, με τις εξέδρες να ξεσηκώνονται!

Μέσα σε αυτό το κλίμα ενθουσιασμού που υπήρχε, μια λάθος έξοδος του Ανέστη στο 28' θα μπορούσε να φέρει την ισοφάριση για τη Βέροια αλλά ο Σιμόες πάνω στη γραμμή απομάκρυνε το σουτ του Καπετάνου. Αυτή ήταν βασικά και η μοναδική φάση που ένιωσε απειλή η ΑΕΚ, η οποία ήλεγχε τον ρυθμό του παιχνιδιού και θα μπορούσε να έχει κλειδώσει το τρίποντο από το πρώτο μέρος. Δεν το έκανε όμως για δύο λόγους: Αφενός επειδή ο διαιτητής Καλογερόπουλος δεν είδε το πέναλτι που έγινε στον Μπακασέτα στο 31', με τον αντίπαλο να τον τραβάει συνεχώς, αφετέρου επειδή στο 43' ο κεραυνός του «Μπάκα» τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι!

Δύο λεπτά πριν, ο Κετσπάγια είχε αναγκαστεί να αλλάξει τα πλάνα του, αφού ο Αλμέιδα αποχώρησε με ενοχλήσεις στη μέση και άφησε τη θέση του στον Βάργκας.

Ο Βενεζουελάνος πήγε δεξιά, σαν εξτρέμ, με τον Μπακασέτα να παίζει στην κορυφή της επίθεσης στο δεύτερο μέρος, στο ξεκίνημα του οποίου οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά. Η Βέροια, η οποία ήταν πολύ βελτιωμένη σε σχέση με την εικόνα της στο Καραϊσκάκη πριν μία εβδομάδα, προσπάθησε να απειλήσει αλλά δεν τα κατάφερε βασικά, παρά το γεγονός ότι ο Κάλβο μπήκε ορεξάτος στο ματς και πήρε πρωτοβουλίες.

Μετά το 60' η ΑΕΚ ξαναπήρε τον απόλυτο έλεγχο σε ό,τι αφορά τον ρυθμό του παιχνιδιού, ο Κετσπάγια έβαλε τον Πλατέλλα αντί του Πατίτο και στη συνέχεια η Ενωση μετρούσε πόσες ευκαιρίες ήθελε για να βάλει δεύτερο γκολ και να κλειδώσει το τρίποντο. Δεν το έκανε στο 70' με το ωραίο πλασέ του Μπακασέτα που απέκρουσε ο Λόπεζ στη γωνία, δεν το έκανε στο 75' με το αδύναμο κοντινό σουτ του Βάργκας, δεν το έκανε ούτε στο 79' με την απίστευτη χαμένη ευκαιρία του Πλατέλλα από πολύ κοντά, μετά την πάσα του Μπακασέτα...

Μετά από όλα αυτά, δεν ήταν και λάθος να σκεφτείς ότι με κάποιον τρόπο η Βέροια θα κάνει τη ζημιά για να τιμωρηθεί η ΑΕΚ για τις χαμένες ευκαιρίες αλλά στο 87' ο Βάργκας με διπλή προσπάθεια, μετά το τακουνάκι του Μπακασέτα, έκανε το 0-2 και σφράγισε το 2x2.

Man of the match: Εβαλε γκολ, έδωσε ασίστ, είχε δοκάρι, έπρεπε να του δοθεί και ένα πέναλτι. Τι άλλο να έκανε, δηλαδή, ο Μπακασέτας;

Αδύναμος κρίκος: Ο Λόπεζ... Ο τερματοφύλακας της Βέροιας έχει μεγάλη ευθύνη στη φάση του 0-1.

Στο ύψος του: Ο Πατίτο ήταν και πάλι πολύ καλός, δημιουργώντας φάσεις για τους συμπαίκτες του. Στο ύψος του ήταν και το κεντρικό αμυντικό δίδυμο της ΑΕΚ, με τον Λέσκοτ να δείχνει ότι βρίσκει ρυθμό σταδιακά ενώ ο Τσιγκρίνσκι ήταν όπως πάντα άψογος.

Η γκάφα: Αναγκαστικά θα αναφέρουμε ξανά τον Λόπεζ για τη φάση του 0-1. Σαν γκάφες, πάντως, μπορούν να θεωρηθούν και οι απίστευτες χαμένες ευκαιρίες των Μάνταλου (δοκάρι) και Πλατέλλα από πολύ κοντά, για την ΑΕΚ.

Το στραγάλι: Ο Καλογερόπουλος δεν έδωσε πέναλτι στο 31' για συνεχές τράβηγμα στον Μπακασέτα. Από εκεί και πέρα, υπήρξαν μια-δυο φάσεις που προκάλεσαν διαμαρτυρίες των Κιτρινόμαυρων για κάποια μαρκαρίσματα των γηπεδούχων αλλά σε γενικές γραμμές δεν επηρέασε την εξέλιξη του ματς.

Το ταμείο του Gazzetta: Η ΑΕΚ ήθελε τη 2η νίκη, την έψαξε πολύ και θα μπορούσε να την πάρει ακόμη και με 0-4 ή 0-5 μετά από τόσες ευκαιρίες και δύο δοκάρια. Η ομάδα του Τιμούρ Κετσπάγια δείχνει ότι βρίσκει ρυθμό ενώ η είσοδος του Βάργκας ως αλλαγή επιβεβαιώνει και το βάθος που υπάρχει φέτος στο ρόστερ. Οσο για την παρουσία 3.500 ΑΕΚτσήδων στη Βέροια, δείχνει τον δρόμο, τη διάθεση και τη δίψα όλων στον πλανήτη ΑΕΚ για επιτυχία. Δηλαδή για πρωτάθλημα!

Βέροια: Λόπεζ, Βασιλαντωνόπουλος, Αραγονές, Ναβαλόφσκι (81' Βίτι), Μαραγκός, Παπαστεριανός, Παπαδόπουλος, Σάρπονγκ (46' Κάλβο), Αρτσε (71' Μίλιεβιτς), Μαρτίνεθ, Καπετάνος.

ΑΕΚ: Ανέστης, Γκάλο, Τσιγκρίνσκι, Λέσκοτ, Ντίντακ, Γιόχανσον, Σιμόες (81' Λαμπρόπουλος), Μπακασέτας, Μάνταλος, Πατίτο (64' Πλατέλλας), Αλμέιδα (41' Βάργκας).

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα