Ντόρτμουντ - Ντάρμσταντ 6-0

Gazzetta team
Ντόρτμουντ - Ντάρμσταντ 6-0

bet365

Από εξάρα σε εξάρα η Ντόρμτουντ, που διέλυσε και την Ντάρμσταντ. Με ανατροπή η Μπάγερν, εκπληκτική Λειψία, μεγάλη νίκη η Άιντραχτ.

Εντυπωσιακή η Ντόρτμουντ, που μέσα σε λίγες ημέρες πέτυχε 12 γκολ. Την εξάρα στην Λέγκια για το Champions League ακολούθησε εκείνη στην Ντάρμσταντ για το πρωτάθλημα. Οι παίκτες του Τούχελ δεν άφησαν κανένα περιθώριο αντίδρασης στους φιλοξενούμενους και έκαναν πάρτι.

Ο Κάστρο άνοιξε το σκορ στο 7’, με το σκορ να μένει με κάποιον τρόπο στο 1-0 μέχρι το ημίχρονο. Η επανάληψη αποδείχθηκε εφιάλτης για την Ντάρμσταντ, με τον Ράμος να κάνει από κοντά το 2-0 στο 48’, ενώ ο Πούλισιτς έκανε το 3-0 στο 54’, με τον Νίμαϊερ να αποβάλλεται για τους φιλοξενούμενους στο 57'. Το 4-0 ήρθε και πάλι με τον Κάστρο στο 78’, ενώ Ρόντε (84’) και Μορ (88’) ολοκλήρωσαν τον θρίαμβο της Μπορούσια.

Με ανατροπή η Μπάγερν
Η Μπάγερν τα βρήκε σκούρα απέναντι στην Ίνγκολσταντ, που κατάφερε να έχει περισσότερες τελικές προσπάθειες στο Μόναχο! Σπάνιο φαινόμενο για τους γηπεδούχους, που τελικά κατάφεραν με ανατροπή να φτάσουν στη νίκη με 3-1 και να αποφύγουν το κάζο στο βαυαρικό ντέρμπι. Το ματς ξεκίνησε με τους φιλοξενούμενους να ανοίγουν το σκορ μόλις στο 8’ με τον Λεσκάνο, που ήταν ο κορυφαίος παίκτης του γηπέδου, όμως στο 12’ ο Λεβαντόφσκι με εκπληκτικό λόμπα έκανε το 1-1. Στο ξεκίνημα της επανάληψης ήρθε η ανατροπή με το γκολ του Τσάμπι Αλόνσο από μακριά, όμως οι φιλοξενούμενοι ήταν πολύ επικίνδυνοι και ο Νόιερ χρειάστηκε να κρατήσει όρθια την Μπάγερν. Τελικά, αφού η Ίνγκολσταντ δεν κατάφερε να πετύχει το γκολ, το δέχθηκε με τον Ραφίνια να κάνει το τελικό 3-1 στο 84’.

Μοιραίος ο Τσιτσαρίτο
Η Λεβερκούζεν βρέθηκε δύο φορές πίσω στο σκορ, όμως ο Τσιτσαρίτο, που είχε ισοφαρίσει στην πρώτη περίπτωση, έχασε πέναλτι στο 88’, για να γνωρίσει η Μπάγερ την ήττα από την Άιντραχτ με 2-1. Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα στο 53’ με τον Μάιερ, όμως ο Τσιτσαρίτο έφερε το ματς στα ίσα στο 60’. Στο 79’, όμως, ο Φαμπιάν έδωσε και πάλι το προβάδισμα στους Αετούς, με τον Μεξικάνο να αστοχεί στο πέναλτι στο 88’ και το 2-1 να μένει μέχρι το τέλος.

Σούπερ Βέρνερ, πετάει η Λειψία!
Μία εβδομάδα μετά τη νίκη επί της Ντόρτμουντ, η Λειψία πέρασε με το επιβλητικό 4-0 από το Αμβούργο και μπορεί να απολαμβάνει το γεγονός ότι είναι μόλις στο... -2 από την Μπάγερν! Οι νεοφώτιστοι έκαναν τέλειο ματς στην πόλη του μεγάλου λιμανιού αφού στο πρώτο 45λεπτο πρόσεξαν ιδιαίτερα την άμυνα τους και δεν ένιωσαν την παραμικρή απειλή από τους γηπεδούχους, οι οποίοι απλά είχαν την κατοχή της μπάλας. Στο δεύτερο μέρος, ήταν η ώρα των γκολ για την Λειψία, η οποία είχε για μεγάλο πρωταγωνιστή τον Βέρνερ. Ο νεαρός άσος ήταν αυτός που κέρδισε το πέναλτι στο 66' για να γίνει το 0-1 από τον Φόρσμπεργκ και στη συνέχεια ανέλαβε να σκοράρει ο ίδιος. Στο 72' ο Βέρνερ ήταν εκεί που έπρεπε για να σπρώξει από κοντά την μπάλα στα δίχτυα (0-2) μετά την κεφαλιά του Ορμπαν και στο 77' πέτυχε το δεύτερο του γκολ, αυτή τη φορά τελειώνοντας σωστά την αντεπίθεση, για το 0-3! Το Αμβούργο είχε καταρρεύσει, η Λειψία έκανε ό,τι ήθελε και στις καθυστερήσεις ο Ζέλκε έκλεισε πανηγυρικά την ημέρα, γράφοντας το τελικό 0-4!

Βρήκε... δοκάρι η Βόλφσμπουργκ
Μετά το 0-0 με την Κολωνία εντός έδρας, η Βόλφσμπουργκ ήθελε μόνο νίκη με τη Χόφενχαϊμ και η αλήθεια είναι ότι έκανε περισσότερα από όσα θα έπρεπε, υπό φυσιολογικές συνθήκες, για να την πάρει. Ο αριθμός των ευκαιριών που χάθηκε, όμως, δεν ήταν φυσιολογικός... Σε ένα ανοιχτό ματς, με πολύ καλό ρυθμό, οι δύο ομάδες έψαξαν το γκολ και ειδικά οι Λύκοι, οι οποίοι ήταν συνεχώς καλύτεροι. Αυτή η ανωτερότητα, όμως, δεν αποτυπώθηκε και στο σκορ, αφού οι παίκτες του Ντίτερ Χέκινγκ κατάφερναν να χάνουν τη μία ευκαιρία μετά την άλλη ενώ στάθηκαν και άτυχοι σε δύο περιπτώσεις, αφού η μπάλα κατέληξε στο δοκάρι μετά τις προσπάθειες των Ντράξλερ (19') και Μπρουμά (73'). Ετσι, η Χόφενχαϊμ πανηγύρισε στο τέλος την ισοπαλία, η οποία είναι η τρίτη σε ισάριθμες αγωνιστικές.

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα