Μοντεκάλβο: «Προχωράμε για την συμφωνία»

Μοντεκάλβο: «Προχωράμε για την συμφωνία»

Ο Φάμπιο Μοντεκάλβο σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Θεσσαλονίκη παρουσιάστηκε σίγουρος πως θα πάρει τα ηνία του Ηρακλή.

Μοντεκάλβο: «Προχωράμε για την συμφωνία»
Ο υποψήφιος νέος επενδυτής για τον Ηρακλή, Φάμπιο Μοντεκάλβο, ο οποίος εκτίμησε πως η μεταβίβαση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της ΠΑΕ θα ολοκληρωθεί προς τον ίδιο και πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στην διαπραγμάτευση αυτή. Πιο αναλυτικά είπε για:
 
Τα σχέδια και τις προθέσεις του: «Καλησπέρα σε όλους. Σας ευχαριστώ για την συμμετοχή σας σε αυτή την πρώτη γνωριμία. Αυτή είναι η τρίτη φορά που έρχομαι στην Ελλάδα. Όταν ένας businessman έρχεται για τρίτη φορά, προφανώς είναι εδώ γιατί υπάρχει προοπτική συμφωνίας. Εγώ ασχολούμαι την επικοινωνία και το μάρκετινγκ. Θα ήθελα να σας πω πως στο προφίλ μου στο Facebook, υπάρχει ένας είδος... αναβρασμού, όμως θα πρέπει να εξετάσουμε τα πράγματα με μία έξυπνη οπτική. Ο κ. Αλέξανδρος Παλάσκας θα είναι ο εκπρόσωπός μου. Θέλω να ευχαριστήσω τον Σπύρο Παπαθανασάκη, γιατί χωρίς τη δική του συνεισφορά δεν θα είχαμε φτάσει σε αυτό το σημείο».
 
Το επίπεδο της συμφωνίας που υπάρχει τώρα, από τη στιγμή που απουσιάζει ο κ. Παπαθανασάκης από την συνέντευξη Τύπου: «Έχουμε υπογράψει με τον κ. Παπαθανασάκη στην Αθήνα μία συμφωνία στο δικηγορικό γραφείο του κ. Ανδρικόπουλου. Έχουμε συμφωνήσει για να περάσει η ομάδα σε μένα, όμως δεν είμαι σε θέση να μιλήσω για χρήματα ή για κάτι άλλο και θα παρακαλούσα να μην μπείτε σε οικονομικούς όρους. Σίγουρα όταν οριστικοποιηθεί η αγοραπωλησία θα είμαστε και οι δύο για να δώσουμε μαζί συνέντευξη. Εγώ ήθελα να μιλήσω σήμερα για να πω όλα όσα θέλω και ισχύουν».
 
Το κατά πόσον είναι «δικός» του αυτή τη στιγμή ο Ηρακλής και φωτογραφίζεται ως πρόεδρος: «Δεν έχω γράψει ποτέ πως είμαι ο πρόεδρος. Έχω γράψει πως είμαι ο μελλοντικός. Αυτή τη στιγμή δεν είμαι και δεν έχω γράψει ποτέ πως είμαι πρόεδρος».
 
Το τι είναι αυτό που μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα για να μην προχωρήσει η συμφωνία: «Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Διαφορετικά δεν θα ήμουν εδώ και πάλι για τρίτη φορά. Όταν έρχομαι στην Ελλάδα, κάθε φορά είναι ένα βήμα μπροστά για την εκπλήρωση της συμφωνίας. Αυτές οι συναντήσεις και από την δική μου πλευρά και από αυτή του κ. Παπαθανασάκη δείχνουν πως υπάρχει η προθυμία να προχωρήσει το deal. Oι δικοί μου χρηματοδότες είναι στο Ντουμπάι».
 
Το κατά πόσον η τελική απόφαση για το αν προχωρήσει το deal ανήκει στον ίδιο ή στους συνέταιρούς του είπε: «Είμαστε συνέταιροι. Όχι συνεργάτες. Το γκρουπ μας ασχολείται με διάφορες επενδύσεις. Προσφάτως αγοράσαμε μία εταιρεία με τσάντες. Δραστηριοποιούμαστε σε πολλούς τομείς».
 
Το ποιος είναι και για τους λόγους που παραχωρεί αυτή τη συνέντευξη από τη στιγμή που δεν έχει αναλάβει την ομάδα: «Έχω ήδη απαντήσει για τους λόγους που μιλάω σήμερα. Κάθε μέρα γράφονται πολλά που δεν ισχύουν και ήθελα να έρθω εδώ να μιλήσω για να ξεκαθαρίσω τα πράγματα. Οι συνεντεύξεις χρειάζονται γιατί έτσι αποφεύγονται οι ανακρίβειες».
 
Τα όσα ακούγονται από την πλευρά του Καγιούλη για το γεγονός πως η συμφωνία ανέρχεται στα 5 εκ. ευρώ και για το αν έχει δώσει εγγυητική: «Ποιος είναι ο κ. Καγιούλης; Είναι πολύ χρήσιμη η συνέντευξη γιατί χωρίς αυτήν λέγονται ανοησίες. Εγώ δε ξέρω για το τι λέγεται. Εγώ ξέρω τι υπέγραψα στο γραφείο του κ. Ανδρικόπουλου. Ο κ. Καγιούλης δεν ασχολείται με το μάνατζμεντ: ασχολείται με την οικονομική πλευρά της ομάδας. Ο κ. Καγιούλης από όσο γνωρίζω δεν έχει κάποιο χαρτί που να τον εξουσιοδοτεί για να μιλήσω μαζί του. Εγώ μιλάω μόνο με τον Σπύρο Παπαθανασάκη».
 
Το εάν του έχει ζητηθεί να καταθέσει εγγυητική για να αποδείξει πως έχει τα χρήματα και τι χαρτί έχει υπογράψει με την πλευρά Παπαθανασάκη: «Κανένας δεν μου έχει ζητήσει τίποτα.
 
Βασικά έχουμε υπογράψει ένα προκαταρτικό χαρτί στο οποίο αναφέρονται τα στάδια της αγοραπωλησίας, όπως επίσης και οι οικονομικές καταβολές για τις οποίες δεν μπορώ να μιλήσω γιατί υπάρχει απόρρητο».
 
Το τι του έχει πει ο κ. Παπαθανασάκης και τις επαφές τους στην Αθήνα και για το γιατί γίνονται εκεί: «Έχουμε κάνει ανάλυση του κόστους και την ανάλυση για τα περιουσιακά στοιχεία του Ηρακλή. Δεν του έχει λεχθεί τίποτα σχετικά με τον κ. Καγιούλη».
 
Ναι γενικά υπάρχει απόλυτη εμπιστοσύνη. Έχει αναπτυχθεί ένα θετικό κλίμα σε ό,τι αφορά την διαπραγμάτευση. Είχα έρθει στη Θεσσαλονίκη να μιλήσω, όμως μου είπανε πως πρέπει να πάω στην Αθήνα γιατί εκεί με προσκάλεσε ο κ. Παπαθανασάκης. Το γιατί δεν το ξέρω».
 
Το ποιος μεσολάβησε για να μάθει και να ενδιαφερθεί για τον Ηρακλή: «Είναι γνωστό πως ασχολούμαι με το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Μέσα από το network έμαθα πως υπάρχει αυτή η δυνατότητα και έτσι ξεκίνησαν οι πρώτες επαφές. Εχουμε κι άλλες δραστηριότητες όσον αφορά το ποδόσφαιρο. Ενας ξένος δεν έρχεται μόνο να επενδύσει στο ποδόσφαιρο, έχει κι άλλες εναλλακτικές δραστηριότητες που συμπληρώνουν το ενδιαφέρον του».
 
Το χαρτί της συμφωνίας και το τι απομένει για να ολοκληρωθεί η συμφωνία: «Εάν είναι όλα καλά και οι φίλαθλοι συμπεριφέρονται όπως πρέπει και δεν μεταδίδονται νέα που δεν ισχύουν και κυρίως αν ο έλεγχος που θα πραγματοποιήσουμε πάνε όλα όπως πρέπει το πρόγραμμα είναι εντός του επόμενου μήνα να αρχίσουμε να υπογράφουμε τα χαρτιά που απαιτούνται».
 
Το πως μπορεί να πείσει τον κόσμο ότι μπορεί να αναλάβει τον Ηρακλή: «Αυτός που αγοράζει δεν είναι απαραίτητο να πείσει τον κόσμο. Αυτός που πουλάει πρέπει να το κάνει. Οταν υπάρχει μία καινούργια κατάσταση είναι φυσιολογικό ο κόσμος να έχει αμφιβολίες. Αυτό είναι νορμάλ. Αυτό σημαίνει πως υπάρχει πάθος και το σέβομαι. Ο σεβασμός πρέπει να είναι αμοιβαίος. Αν ο τυπος με σέβεται θα τον σέβομαι και γω»
 
Το αν έχει την οικονομική δυνατότητα: «Εχω γραφεία σε δέκα χώρες. Πρέπει να υπάρχει εμπιστοσύνη. Αν αισθάνομαι πως ο κόσμος δεν ακολουθεί δεν μας υποστηρίζει καταλαβαίνετε πως υπάρχει απόσταση. Ηδη μιλάω με διάφορους προπονητές Ιταλούς. Καταλαβαίνω πως υπάρχει δυσπυστία, αλλά είναι λογικό να αναρωτιέται όποιος δεν έχει εμπιστοσύνη».
 
Τις εξαγγελίες του περί μεταγραφών και αξιοποίηση του Καυτανζογλείου από τη στιγμή που ο Ηρακλής δεν έχει αδειοδότηση και από τη στιγμή που τα στάδιο ανήκει στην Πολιτεία: «Δεν είναι δυνατόν να διστρεβλόνται τα λεγόμενά του. Ποτέ δεν είπα πως το γήπεδο είναι του Ηρακλή. Ακόμα και σήμερα αν δω πως έχουν δημοσιευθεί πράγματα που δεν έχουν ειπωθεί, θα προβώ σε ενέργειες. Θέλω να έχω μία καλή σχέση με όλους. Απαιτώ σεβασμό. Είμαι ανοικτός σε οποιαδήποτε συζήτηση, αλλά δε θέλω να υπάρχουν επιθέσεις, γιατί μπορώ να επιτεθώ και γω».
 
Το γεγονός πως μιλάει για προπονητές την ώρα που ο Ηρακλής έχει προπονητή τον Νίκο Παπαδόπουλο: «Σκέφτομαι αυτό που θα κάνω όταν αναλάβω εγώ. Δεν είναι απειλή δεν είναι επίθεση κοιτάζω το δικό μου μέλλον. Γι’ αυτό κάνω και σκέψεις για προπονητές. Κοιτάω το μέλλον με μένα στην ομάδα».
 
Το εάν θα στοιχημάτιζε πως θα πάρει τον Ηρακλή: «Δε μπορώ να απαντήσω, αλλά για να είμαι εδώ ναι. Το πιστεύω».

Best of internet