Αντίπαλος, ο εαυτός του...

Αντίπαλος, ο εαυτός του...

Διονύσης Δελλής Διονύσης Δελλής
Αντίπαλος, ο εαυτός του...

bet365

Καλό νέο ότι ο Ολυμπιακός ξεκινά απόψε στη Βέρνη, Πολύ καλύτερο από το να περίμενε τους Ελβετούς στο Φάληρο.Γράφει ο Διονύσης Δελλής.

Φυσικά και είναι ακριβώς αυτό που είπε ο Άντι Χούτερ, στη συνέντευξη Τύπου των Ελβετών. «Η πιο ισχυρή ομάδα του ομίλου». Το φαβορί όχι για την πρόκριση, αλλά για την κατάκτηση και της πρώτης θέσης του Β΄γκρουπ. Ο πιο «επώνυμος» αλλά και ο πιο περπατημένος στα μονοπάτια των ευρωπαϊκών κυπέλλων. Το 26 στο ranking της UEFA, απέναντι στο 77 (Γιουνγκ Μπόις), το 95 (ΑΠΟΕΛ) και το 116 (Αστάνα). Τεράστιες οι διαφορές.

Σα να λέμε: Ένας όμιλος κομμένος και ραμμένος στα μέτρα του Ολυμπιακού, ξεκινά απόψε. Μια «ευκαιρία» ώστε οι Ερυθρόλευκοι να δοκιμάσουν ένα τουρνουά έξι αγώνων στην Ευρώπη, στο διάστημα Σεπτέμβρης-Δεκέμβρης, όχι από τον συνηθισμένο ρόλο του αουτσάιντερ που μονίμως έχουν στοChampions League τέτοια εποχή, αλλά από εκείνον της ομάδας που όλοι θα θέλουν να νικήσουν.

Η Χάποελ Μπέερ Σεβά όμως που τον έστειλε στο Europa League είναι το 205 στην ειδική βαθμολογία πενταετίας της UEFA. Και η εφτάψυχη Αρούκα που για να αφήσει από τα χέρια της, το εισιτήριο για τους ομίλους το τράβηξε ως την παράταση, στο Φάληρο; Είναι στο 149. Κοινώς: Δεν βγάζει πουθενά όλη αυτή η συζήτηση για ισχυρούς και ανίσχυρους, φαβορί και αουτσάιντερ. Πόσο μάλλον αυτή την εποχή.

Σαφώς ο Ολυμπιακός είναι υποχρεωμένος για την πρόκριση. Γενικά. Ειδικά όμως σε αυτή την αφετηρία; Είναι και ο πιο ανέτοιμος από όλους. Με τη νέα σύνθεση του, έχει μόλις ένα ματς στα πόδια του (Βέροια). Ποδοσφαιριστές σαν τον Μάριν, τον Καρντόσο, και τον Ρομαό που αναμένονται πρωταγωνιστές στη σεζόν, μπορούν αυτή τη στιγμή να τον βοηθήσουν από ελάχιστα έως καθόλου. Και είναι και η απουσία του Ομάρ. Είναι ο τραυματισμός του Σιόβα. Είναι ότι την περασμένη Παρασκευή ήταν η πρώτη προπόνηση όπου ο Μπέντο είδε στον Ρέντη όλους μαζί τους ποδοσφαιριστές του ρόστερ του.

Που θέλουμε να καταλήξουμε; Πως μάλλον είναι καλό νέο ότι ξεκινά αυτή η περιπέτεια από την Βέρνη. Διότι και μην... βγει αυτή η πρώτη «παρτίδα»; Δεν αλλάζουν και πολλά. Περνάνε δύο. Θες λοιπόν όλους τους εντός έδρας βαθμούς, συν μια νίκη μακριά από αυτή για να βρεθείς σίγουρα στη φάση των «32», πιθανότατα μάλιστα σαν πρώτος. Και το «διπλό» λογικά θα είναι σε θέση να το διεκδικήσει πολύ πιο εύκολα ο Ολυμπιακός, τον Νοέμβριο στην έδρα της Αστάνα. Πόσο μάλλον τον Δεκέμβρη στην Κύπρο.

Θα ήταν μπελάς αν οι πρωταθλητές φιλοξενούσαν απόψε τους Ελβετούς. Διότι εκεί το τρίποντο θα έμοιαζε με αυτοσκοπό. Και η Γιουνγκ Μπόις μετρά ήδη δώδεκα επίσημα ματς εντός και εκτός συνόρων. Μια ομάδα που τις αρέσει να ανεβάζει τις γραμμές της, να κινείται σε μεγάλες ταχύτητες, να παίρνει ρίσκα, να υποχρεώνει τον αντίπαλο σε υψηλό ρυθμό. Πραγματικά δεν μπορούμε να ξέρουμε πόσο έτοιμος είναι ο Ολυμπιακός για όλο αυτό. Μακάρι να μας εκπλήξει ευχάριστα. Έχει την εμπειρία να κρύψει τις αδυναμίες του. Έχει την προσωπικότητα, να φρενάρει τον ενθουσιασμό του αντιπάλου. Το ζητούμενο όμως είναι να διαθέτει και τον «δείκτη» αγωνιστικής κατάστασης εκεί όπου μπορεί αυτή η πρεμιέρα να φέρει και ένα πρώτο καλό αποτέλεσμα.

ΥΓ. Στη φάση που βρισκόμαστε; Δεν υπάρχουν... δικά σου και δικά μου. Είναι ευκαιρία η ταυτόχρονη παρουσία Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ στους ομίλους του Europa League. Ευκαιρία να κάνει μετά από χρόνια η Ελλάδα μια καλή «βαθμολογική» σεζόν που θα σταματήσει τον κατήφωρο στο ranking.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Διονύσης Δελλής
Διονύσης Δελλής