Τσέφεριν: «Football First»

Αντώνης Σαούλης
Τσέφεριν: «Football First»

bet365

Τι είπε το φαβορί για την προεδρία της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν στην ομιλία του πριν την ψηφοφορία. Η αναφορά σε ντόπινγκ και στημένα ματς.

Είναι το φαβορί. Τουλάχιστον με τα όσα είχαν διαρρεύσει πριν την ψηφοφορία. Ο λόγος για τον Αλεξάντερ Τσέφεριν, τον πρόεδρο της Σλοβένικης Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας ο οποίος στην ομιλία του πριν την διαδικασία στάθηκε αρκετά στον εαυτό του αλλά και στα όσα σκέφτεται για την επόμενη μέρα της UEFA.

«Κάποιοι είπαν ότι δεν είμαι ηγέτης. Οτι είμαι πολύ νέος και άπειρος για να γίνω πρόεδρος της UEFA.
Εγώ ηγέτης; Δε το ξέρω. Δεν θα χαρακτήριζα τον εαυτό μου ως ηγέτης. Αυτό το αποδεικνύεις στην πράξη. Εάν το φωνάζεις μάλλον δεν είσαι.
Πολύ νέος; Απειρος; Δεν ξέρω. Είμαι σχεδόν 50 ετών και έχω την δική μου εταιρεία και την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Σλοβενίας.
Είμαι άνθρωπος που συνεργάζομαι. Δουλεύω με πάθος. Δεν είμαι show man. Δεν έχω τάσεις εντυπωσιασμού. Ούτε υπόσχομαι πράγματα που δεν μπορώ να πραγματοποιήσω.

Θα μπορούσα να μιλήσουμε για όλα τα αρνητικά θέματα. Για το ντόπινγκ για τα στημένα ματς. Θα μπορούσαμε να γράψουμε βιβλία για όλα αυτά. Εγώ θέλω να εστιάσουμε στα θετικά. Στα όσα πέτυχε ο καθένας ξεχωριστά στην δική του ποδοσφαιρική ομοσπονδία.

Είμαι εδώ για να βρούμε τρόπους ν' αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα του ποδοσφαίρου.

Είμαστε στο τέλος μιας εποχής και στην αρχή μιας νέας. Θα είμαι ο πιο προσιτός πρόεδρος της UEFA και θα οδηγήσω το ποδόσφαιρο μαζί σας. Ενωμένοι θα πετύχουμε τους κοινούς μας στόχους.

Δεν είμαι ονειροπόλος αλλά ρεαλιστής.

Κλείνω την ομιλία μου με τα λόγια του David Taylor ο οποίος έφυγε νωρίς. Είχε πει δυο λέξεις. «Football First» (σ.σ. το ποδόσφαιρο πρώτο)»

 

Τελευταία Νέα