Τακτική και επιλογές Ίβιτς ενόψει Φιορεντίνα

Σταύρος Σουντουλίδης
Τακτική και επιλογές Ίβιτς ενόψει Φιορεντίνα

bet365

Ο Βλάνταν Ίβιτς και οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ δούλεψαν πάνω στην τακτική 48 ώρες πριν το πρώτο ματς στη φάση των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ κόντρα στη Φιορεντίνα.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ «ο Βλάνταν Ίβιτς βασιζόμενος στις ανάγκες του συγκεκριμένου αγώνα δούλεψε τόσο στην ανάπτυξη όσο και στην αμυντική συμπεριφορά της ομάδας. Σε τέτοιες αναμετρήσεις, άλλωστε, οι δύο αυτοί τομείς πρέπει να λειτουργήσουν σε υψηλό επίπεδο προκειμένου να έρθει το θετικό αποτέλεσμα.

Ένας άλλος τομέας που το τεχνικό τιμ δίνει πολύ μεγάλη βαρύτητα είναι το transition game από την άμυνα στην επίθεση και το αντίστροφο, ενώ ρόλο παίζει και η σωστή άσκηση πίεσης προκειμένου να κερδίζονται οι υποτιμημένες, αλλά σημαντικές δεύτερες μπαλιές».

Ποιες είναι οι σκέψεις του Ίβιτς ενόψει του ματς της Πέμπτης; Η επαναφορά του Κρέσπο στο κέντρο της άμυνας δίπλα στον Τζαβέλλα, με δεδομένη την επιστροφή του Λέοβατς στο αριστερό άκρο, είναι ένα σενάριο, που δε θα επαληθευτεί μόνο στην περίπτωση, που λόγω ύψους προτιμηθεί ο Βαρέλα απέναντι στον ικανότατο στο ψηλό παιχνίδι, Κάλινιτς.

Από εκεί και πέρα παίζεται μια θέση στη μεσαία γραμμή, ανάλογα με τον σχηματισμό της ομάδας, αν και ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες, έως τώρα, για να ξεκινήσει τουλάχιστον στο αρχικό σχήμα.

Ο Ολλανδός δεν είναι 100% έτοιμος για να βγάλει ένα ενενηντάλεπτο, ειδικά σε παιχνίδι τέτοιων συνθηκών απέναντι σε μια ομάδα όπως η Φιορεντίνα, αλλά είναι μια επιλογή, εκτός αν τελικά ο Σέρβος τεχνικός επιλέξει κάποιον ποιο αμυντικογενή παίκτη, πχ. τον Χάρη Χαρίση.

Αυτό που επιβεβαιώθηκε για ακόμη μια ημέρα είναι ότι ο Ίβιτς «μπορεί να υπολογίζει σε όλους τους παίκτες του, αφού το ιατρικό δελτίο παραμένει κενό».

Την Τετάρτη (14.09) ο ΠΑΟΚ θα προπονηθεί στις 18:30 στο αθλητικό κέντρο της Νέας Μεσημβρίας.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα