Τσιρίλο: «Απερίγραπτη η ατμόσφαιρα της Τούμπας!»

Gazzetta team
Τσιρίλο: «Απερίγραπτη η ατμόσφαιρα της Τούμπας!»

bet365

Ο Μπρούνο Τσιρίλο αναφέρθηκε σε συνέντευξή του σε ιταλικό ΜΜΕ στην ατμόσφαιρα της Τούμπας και το πόσο θα δυσκολέψει αυτή η έδρα την Φιορεντίνα.
Η συνέντευξη του Τσιρίλο στην ιστοσελίδα «Violanews.it»:
Τι ομάδα είναι ο ΠΑΟΚ;
«Είναι μια ομάδα που έχει χτιστεί καλά. Στο προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ με τον Αγιαξ, άξιζε περισσότερα. Δεν ξέρω πολύ καλά ξεχωριστά τους παίκτες, οπότε δεν έχω άποψη. Ξέρω όμως τη νοοτροπία της ομάδας επειδή έπαιξα εκεί για τρία χρόνια. Τώρα, ο ΠΑΟΚ έχει έναν προπονητή, τον Βλάνταν Ιβιτς, με τον οποίο έπαιξα μαζί. Είναι νέος και την προηγούμενη χρονιά, τα πήγε καλά οδηγώντας την ομάδα στην κορυφή των πλέι οφ και στο Τσάμπιονς Λιγκ. Την Κυριακή, η ομάδα ξεκίνησε καλά στο πρωτάθλημα, νικώντας 2-1 τον Παναιτωλικό. Ο ΠΑΟΚ έχει κάνει ωραία πράγματα στο Γιουρόπα Λιγκ και θέλει να συνεχίσει, ωστόσο δε θα είναι εύκολο. Θα είναι ένα όμορφο παιχνίδι».
Ποιες είναι ομοιότητες και οι διαφορές του ΠΑΟΚ τώρα, από την εποχή που έπαιζες εσύ;
«Στα δικά μου χρόνια στον ΠΑΟΚ, είχαμε δυνατούς παίκτες όπως ο Μουσλίμοβιτς, ο Βιειρίνια, ο Γκαρσία, που έπαιξε και στη Μίλαν. Είχαμε κάποια προβλήματα στο σύλλογο που τώρα δεν υπάρχουν επειδή τα 3-4 τελευταία χρόνια, ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ έχει κάνει εξαιρετικά πράγματα από οικονομικής πλευράς. Ο σύλλογος στοχεύει σε κάτι σημαντικό στο μέλλον επειδή είναι πολλά τα χρόνια που δεν έχει κερδίσει το πρωτάθλημα. Νομίζω ότι είναι στη σωστή πορεία».
Γίνεται πολλή κουβέντα για την Τούμπα…
«Ημουν πολύ τυχερός που έπαιξα σε αυτό το γήπεδο. Μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι η ατμόσφαιρα στο στάδιο της Τούμπας είναι απερίγραπτη. Ο παίκτης ακούει τους οπαδούς από τον αγωνιστικό χώρο. Νομίζω ότι πολλοί οπαδοί του ΠΑΟΚ θα έρθουν στη Φλωρεντία επειδή ακολουθούν την ομάδα και εκτός έδρας. Θυμάμαι μία χρονιά στο Ούντινε που είχαμε 10.000 οπαδούς μας. Νομίζω ότι η Τούμπα μπορεί να είναι ένας εχθρός για τη Φιορεντίνα και οι παίκτες των «Βιόλα» είναι συνηθισμένοι να ανταποκρίνονται στην πίεση. Η Τούμπα είναι ένας έξτρα παίκτης για τον ΠΑΟΚ».
Ποια είναι η άποψη σου για τη Φιορεντίνα;
«Άφησαν κάποιους σημαντικούς παίκτες και δεν έκαναν πολλά. Παρόλα αυτά η Φιορεντίνα έφτασε σε σημαντικά επίπεδα τα τελευταία 4-5 χρόνια. Έχει έναν προπονητή που ξέρει καλά το ποδόσφαιρο, νομίζω ότι μπορεί να κατακτήσει κάτι σπουδαίο αυτή τη χρονιά επειδή αυτή η ομάδα έχει ηγετικές ιδέες, εδώ και καιρό».
Υπάρχει κάποιος παίκτης του ΠΑΟΚ που κατά την άποψή σου πρέπει να προσέξει ιδιαίτερα η Φιορεντίνα;
«Βάζω μπροστά την ομάδα, επειδή ξέρω τη νοοτροπία του προπονητή. Είναι μια ομάδα που έχει δείξει χαρακτήρα ως τώρα. Δεν υπάρχει μόνο ένας παίκτης που να μπορεί να κερδίσει το παιχνίδι από μόνος του».
Μια πρόβλεψη;
«Δεν είμαι καλός σε αυτό. Και τα δύο παιχνίδια ξεκινούν από το 50-50. Θα γίνουν ωραίες μάχες».
 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα