Όταν έχεις μάθει στο «100-0»...

Όταν έχεις μάθει στο «100-0»...

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Όταν έχεις μάθει στο «100-0»...

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για όσους... προβληματίστηκαν με το πεντακάθαρο πέναλτι που πήρε ο Παναθηναϊκός στη Λιβαδειά και εξηγεί το γιατί.

Όπως μάθει κανείς. Όταν τόσα και τόσα χρόνια βλέπουν τον Παναθηναϊκό να αντιμετωπίζεται από τους διαιτητές ως ομάδα που παλεύει για την παραμονή στην κατηγορία(με μεγάλη ευθύνη των εκάστοτε διοικήσεων του συλλόγου), όταν κάθε σεζόν ο κάθε πιθανός και απίθανος ρέφερι του «συστήματος» που... μας αφήνει χρόνους, κάνει κουρελόχαρτο τους κανονισμούς και διαμορφώνει καταστάσεις, τότε είναι λογικό κι επόμενο στην πρώτη ΟΛΟΣΩΣΤΗ απόφαση υπέρ του «τριφυλλιού», το μυαλό να... μπλοκάρει, ο εγκέφαλος να μην μπορεί να αξιολογήσει τα δεδομένα της κατάστασης!

Κάπως έτσι συνέβη και στην φάση του Μπεργκ. Ο Μαχαίρας ανατρέπει πεντακάθαρα τον Σουηδό μέσα στην περιοχή, ο κορυφαίος Έλληνας ρέφερι, Σιδηρόπουλος, υποδεικνύει την παράβαση και όλα τα υπόλοιπα είναι απλά... ανέκδοτα. Τι σημαίνει μαζεύει τα πόδια του; Ξέρετε κανέναν αμυντικό που να θέλει να κάνει πέναλτι; Όταν μαζεύεις το κάτω μέρος του ποδιού και βρίσκεις τον επιθετικό με το μπούτι δεν είναι πέναλτι; Δεν είναι παράβαση; Τι πάει να πει πέφτει πάνω του ο Μπεργκ; Πλάκα κάνουμε τώρα; Που να το πάει το πόδι του ο Σουηδός; Να το... εξαφανίσει; Μπαίνει στην περιοχή κάθετα και το τάκλιν του Μαχαίρα δεν βρίσκει μπάλα ούτε κατά διάνοια και ρίχνει στο έδαφος τον Μπεργκ.

Ακόμη και ο ίδιος ο αμυντικός του Λεβαδειακού το παραδέχθηκε σε «πηγαδάκια» έξω από τα αποδυτήρια! Πάμε στην ουσία τώρα, γιατί πολύ το αναλύσαμε και είναι τόσο πεντακάθαρο που δεν χωρά συζήτηση.

Το πρόβλημα τους, λοιπόν, είναι πως ο Παναθηναϊκός πήρε αυτό που έπρεπε να πάρει στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Ενόχλησε κόσμο που ο Σιδηρόπουλος δεν έκλεισε τα μάτια όπως θα έκαναν άλλοι συνάδελφοι του, όπως τόσοι και τόσοι έπραξαν κατά το παρελθόν. Ενοχλεί κόσμο που η φετινή Σούπερ Λιγκ προσπαθεί να γίνει ένα κανονικό πρωτάθλημα, όπου το «100-0» θα αποτελέσει παρελθόν και θα επιστρέψουμε στο «50-50».
Ακόμη πιο πολύ ενοχλεί η δυναμική που έχει δημιουργήσει ο φετινός Παναθηναϊκός, τρέμουν για αυτά που δείχνει και για αυτά που θα δείξει στο χορτάρι η ομάδα του Στραματσόνι, όταν προσθετούν και τα υπόλοιπα κομμάτι του παζλ...

Και επειδή εδώ σε αυτή την γωνιά τα λέμε όλα: Σωστά ο πρώτος επόπτης ακυρώνει το πρώτο γκολ του Μπεργκ και επίσης σωστά ακυρώνει και το δεύτερο και ας υπάρχουν παράπονα για την φάση. Ο Σουηδός δεν είναι σε θέση οφ-σάιντ αλλά ο εκτεθειμένος Ιβανόφ μπαίνει στην φάση, κινείται προς την μπάλα και χωρίς να κάνει επαφή «σκρινάρει» τον Τριποτσέρη.

Αυτά για σήμερα και για αύριο σας υπόσχομαι μία σπέσιαλ ανάλυση του Άγιαξ ενόψει Πέμπτης...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.