Ο Εστέμπαν Καμπιάσο είναι πραγματική... ευλογία!

Ο Εστέμπαν Καμπιάσο είναι πραγματική... ευλογία!

Παναγιώτης Δαλαταριώφ
Ο Εστέμπαν Καμπιάσο είναι πραγματική... ευλογία!

bet365

Εστέμπαν Καμπιάσο: Ένα άστρο που όσο μεγαλώνει αντί να χάνει από τη λάμψη του, αυτή όλο και δυναμώνει και και είναι σε θέση να... γεννήσει κι άλλα «αστεράκια».

Τι να πρωτογράψει και τι να πρωτοπεί κανείς για τον Εστέμπαν Καμπιάσο! Για μια τόσο λαμπερή πρoσωπικότητα που επέλεξε από το καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου, την Premier League, να έρθει στην Ελλάδα.

Ήταν μόλις η 7η μέρα του Αυγούστου του 2015 κι οι Πειραιώτες... αναγκάζουν τον κόσμο τους να επισκεφτεί για ακόμη μια φορά το «Ελευθέριος Βενιζέλος», για να στήσουν αργότερα ένα... τρελό πάρτι καλοσωρίσματος στα γραφεία της Πλατείας Αλεξάνδρας.

Η πρώτη σεζόν ολοκληρώθηκε για τον Αργεντινό με τον κόσμο -και όχι μόνο - να μένει με το παράπονο μιας και θα ήθελε να τον βλέπει περισσότερο στον αγωνιστικό χώρο. Πάντως, ο μόνος που ίσως να γκρίνιαξε γι αυτό ήταν ο κόσμος. Ο ίδιος ποτέ δεν έδωσε την παραμικρή αφορμή, ποτέ δεν το «έπαιξε» βεντέτα, ποτέ δεν απέτισε παραπάνω χρόνο συμμετοχής. Όποτε ο Σίλβα τον έβαλε αυτός ήταν εκεί.

Είτε με τα γκολ του (4 συνολικά), είτε με κάποια ασίστ (2), είναι με μια καίρια παρέμβαση, είτε με μια φωνή σε κάποιον συμπαίκτη του, είτε με κάποια οδηγία, είτε με κάποια συμβουλή. Απλά, ήταν εκεί!

Ο ρόλος του ήταν και είναι κάτι παραπάνω από σημαντικός. Το καλοκαίρι που έφυγε έδειξε σε όλους πόσο πολύ ήθελε να μείνει στο Λιμάνι. Κι οι άνθρωποι του Ολυμπιακού δεν μπόρεσαν να... κλείσουν τα μάτια στο αυτονόητο: να συνεχίσουν τη συνεργασία με τον σούπερ σταρ Εστέμπαν Καμπιάσο για επιπλέον έναν χρόνο.

Και έτσι φτάσαμε στο σήμερα. Στα 36 του, ο Καμπιάσο είναι ό,τι ακριβώς ήταν σε όλη του την καριέρα: Ο παίκτης κι ο άνθρωπος της ομάδας. Ηγετική μορφή, με τη σπουδαιότητα της παρουσίας του στον αγωνιστικό χώρο να είναι πολύ μεγαλύτερη από ένα φαντεζί γκολ ή μια εξηζητημένη ασίστ.

Μπορεί ο Ιντέγε να έκανε χατ-τρικ, ο Μάριν να μοίραζε τη μία ασίστ μετά την άλλη, ο Ελιουνούσι να άνοιγε διαδρόμους, ο Μιλιβόγειτς να σκόραρε και να έκοβε τα πάντα, αλλά... στον αχρείαστο τσαμπουκά του Καπετάνου στον Ρέτσο, ο Καμπιάσο ήταν εκεί για να μπει ασπίδα μπροστά από το νεαρό.

Σε κουβέντα του με το διαιτητή, προφανώς θα ζήτησε την τιμωρία του επιθετικού της Βέροιας, ενώ και λίγα λεπτά αργότερα έδειξε στον σκόρερ της ομάδας της Ημαθίας ότι κακώς πήγε να προκαλέσει, με τον ίδιο να του κουνάει το κεφάλι. Ο Καμπιάσο... ανέβασε ψυχολογικά τον Ρέτσο και στη σέντρα του γύρισε την μπάλα. Μικρά-μικρά πραγματάκια που για έναν παίκτη, που στα 18 του παίζει στον Ολυμπιακό μπορεί να τον βοηθήσουν πολύ στο μέλλον.

Κλείνοντας, το μόνο που μπορούμε να διερωτηθούμε είναι το πόσο τυχεροί είναι οι «ερυθρόλευκοι» που έχουν έναν συμπαίκτη σαν τον «Κούτσου»; Πόσο ευλογημένοι είναι οι Τσιμίκας, Ρέτσος, Μανθάτης, Ανδρούτσος που στα πρώτα τους επαγγελματικά βήματα έχουν τον Καμπιάσο στην καθημερινότητά τους;

Φυσικά και τα ερωτήματα είναι ρητορικά. Θα είχαμε απάντηση αν παίζαμε στο πλευρό του, αν τον ακούγαμε να μιλάει σε όλα αυτά τα παιδιά σα να είναι πραγματικά δικά του.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα