ΠΑΣ Γιάννινα - Ατρόμητος 3-0 (vid)

Νίκος Μαρούδας
ΠΑΣ Γιάννινα - Ατρόμητος 3-0 (vid)

bet365

Ο ΠΑΣ Γιάννινα συνέχισε την καλή του παράδοση με τον Ατρόμητο στους Ζωσιμάδες, επικρατώντας εύκολα (3-0) των πολύ κακών Περιστεριωτών! Δύο γκολ ο Κόντε, ο οποίος κέρδισε και το πέναλτι που μετέτρεψε σε γκολ ο Ακόστα.

Πιο άνετη νίκη σίγουρα δεν περίμενε στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος ο ΠΑΣ Γιάννινα, που... χορεύοντας στη βροχή διέλυσε τον Ατρόμητο με 3-0 και έστειλε το δικό του μήνυμα ενόψει της συνέχεια. Πολύ κακό πρόσωπο, ειδικά στην άμυνα, η ομάδα των δυτικών προαστίων.

Έτσι έπαιξαν

Ο Γιάννης Πετράκης, παρέταξε την ομάδα του με 3-5-2. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Πασχαλάκης, την τριάδα στα στόπερ αποτελούσαν οι Σκόνδρας, Μπέριος, Τζημόπουλος. Στη μεσαία γραμμή ο Γιάκος ήταν αμυντικός μέσος, με Κοζορώνη και Ακόστα πιο μπροστά, ενώ τον έλεγχο στις πτέρυγες είχαν οι Ναδάλες, Καρανίκας. Το επιθετικό δίδυμο αποτέλεσαν οι Μαμπουλού και Κόντε.

Από την πλευρά του, ο Τραϊανός Δέλλας, κατέβασε την ομάδα του με 4-2-3-1. Γκορμπούνοφ στο τέρμα, στην άμυνα από τα αριστερά προς τα δεξιά οι Μπίτολο, Λαζαρίδης, Ζησόπουλος, Κιβρακίδης. Αμυντικοί μέσοι ο Μπάγκα με τον Ούμπιδες, πίσω από τον Λε Ταλέκ ο Τόνσο και στις πτέρυγες ο Ντιγκινί με τον Βασιλείου.

Φορτσάτος ο ΠΑΣ!

Με... φόρα από την καλοκαιρινή ευρωπαϊκή του περιπέτεια, μπήκε στο παιχνίδι ο ΠΑΣ Γιάννινα. Οι γηπεδούχοι, έχασαν την πρώτη τους μεγάλη ευκαιρία στο 5', με τον Κόντε να βλέπει τον Γκορμπούνοφ από κοντά να βγάζει το πλασέ του. Ότι δεν έκανε εκεί ο Ισπανός, το έκανε ο Ακόστα στο 9', μετά από πέναλτι που κέρδισε ο πρώτος από τον Ζησόπουλο, γράφοντας το 1-0.

Κάπου εκεί ο Ατρόμητος άρχισε να βγαίνει από το καβούκι του, αλλά και πάλι είχε πάρα πολλά προβλήματα στην άμυνα. Έτσι, κάθε φορά που έβγαινε μπροστά ο ΠΑΣ... μύριζε ευκαιρία!

Ο Πασχαλάκης έσωσε, οι Περιστεριώτες... δώρισαν!

Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν από το 30' και μετά να πάρουν τον έλεγχο της αναμέτρησης και να απειλήσουν τον Πασχαλάκη. Μεγαλύτερη ευκαιρία αυτή του 38ου λεπτού, όταν μετά από κόρνερ του Μπίτολο, ο Μπάγκα στην καρδιά της άμυνας με καρφωτή κεφαλιά ανάγκασε τον Έλληνα κίπερ σε τεράστια επέμβαση!

Τρία λεπτά αργότερα, ο Ατρόμητος πλήρωσε μια ασυνεννοησία και πήγε στα αποδυτήρια με δύο τέρματα στην πλάτη. Μετά από πλάγιο, ο Λαζαρίδης δεν συνεννοήθηκε σωστά με τον Μπίτολο, με αποτέλεσμα να στρώσουν την μπάλα στον Μαμπουλού, ο οποίος πέρασε στον ξεμαρκάριστο Κόντε και αυτός με πλασέ από το ύψος του πέναλτι διαμόρφωσε το 2-0.

Ακράτητος ΠΑΣ!

Ο Ατρόμητος γνώριζε πως στην επανάληψη έπρεπε να βγει μπροστά και να ψάξει το γκολ που θα τον έβαζε και πάλι στο παιχνίδι. Έτσι, στο 47' ο Μπάγκα απείλησε, με τον Πασχαλάκη να αποκρούει, και στο 54' ο Ντιγκινί έχασε το... άχαστο, όταν προ κενής εστίας μετά από πάσα του Λε Ταλέκ έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ.

Αφού λοιπόν τα τελειώματα των φιλοξενούμενων ήταν άσχημα και άστοχα, ο ΠΑΣ... αποφάσισε με τον καλύτερό του ποδοσφαιριστή να βάλει τέλος στο παιχνίδι. Ακόμα ένα αμυντικό κενό για τον Ατρόμητο, το οποίο το εκμεταλλεύτηκαν οι γηπεδούχοι, με τον Μαμπουλού να περνάει την μπάλα κάτω από τα πόδια του Λαζαρίδη και να βρίσκει στην πλάτη του Ζησόπουλου τον Κόντε που δεν δυσκολεύτηκε να διαμορφώσει το 3-0.

Μπορούσε κι άλλα...

Όπως είναι λογικό όλοι είχαν καταλάβει πως το παιχνίδι είχε τελειώσει. Ο Δέλλας έβαλε μέσα και τον Παπαδόπουλο, αλλά πλέον ήταν αργά... Αντίθετα, ο ΠΑΣ θα μπορούσε να πετύχει τουλάχιστον δύο τέρματα ακόμα. Αρχικά στο 74', ο Κοζορώνης έκανε το σουτ, ο Ζάιρο μπήκε στην πορεία της μπάλας και ανάγκασε τον Γκορμπούνοφ σε δύσκολη επέμβαση. Ο Βραζιλιάνος είχε και δεύτερη ευκαιρία, όταν στο 91' ο Καρανίκας έκανε το παράλληλο γύρισμα και βρήκε τον Ζάιρο που από κοντά δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Μan of the match: Στο ντεμπούτο του στη Σούπερ Λιγκ, ο Κόντε ήταν απλά εκπληκτικός. Τα έκανε όλα και πήρε την ομάδα του από το χέρι οδηγώντας την στην πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα. Όλα άρχισαν με το πέναλτι που κέρδισε και μετέτρεψε σε γκολ ο Ακόστα, ενώ λίγο πριν το ημίχρονο έκανε το 2-0 και στην επανάληψη διαμόρφωσε το τελικό 3-0.

Αδύναμος κρίκος: Αν και όλη η άμυνα του Ατρόμητου ήταν σε... κάποιο άλλο γήπεδο σήμερα, ο Νίκος Λαζαρίδης έχει την μεγαλύτερη ευθύνη. Από την μία είναι ο ηγέτης της αμυντικής γραμμής των Περιστεριωτών, ενώ από την άλλη από δικό του λάθος (μαζί με του Μπίτολο) ξεκινάει το δεύτερο τέρμα, ενώ είναι μέσα και στη φάση του 3-0, όπου όμως ο Ζησόπουλος έχει χάσει τον Κόντε.

Στο ύψος του: Ο Μαμπουλού ήταν εξίσου εντυπωσιακός με τον Κόντε, στο δικό του ντεμπούτο στη Σούπερ Λιγκ. Βρισκόταν παντού και η παρουσία του και μόνο... τρόμαζε την αντίπαλη άμυνα, ενώ έχει δημιουργήσει τα δύο γκολ που πέτυχε ο Κόντε.

Η γκάφα: Την έκαναν ο Λαζαρίδης με τον Μπίτολο στη φάση του 2-0. Μετά από εκτέλεση πλαγίου, οι δυο τους δεν συνεννοήθηκαν με αποτέλεσμα να πάνε μαζί στην μπάλα και αυτή να στρωθεί στον Μαμπουλού, που είδε το κενό που υπήρχε στην άμυνα και πέρασε στον Ισπανό που σκόραρε.

Το στραγάλι: Ο Αριστείδης Βάτσιος, είχε σε γενικές γραμμές μια καλή διαιτησία. Στη φάση του 1-0 δίνει την παράβαση, αν και ίσως να έπρεπε να δώσει έμμεσο και όχι πέναλτι. Ωστόσο μπορεί να είδε πως υπάρχει επαφή και έδωσε αυτό και όχι το επικίνδυνο παιχνίδι, κάτι που δεν φαίνεται καθαρά από το ριπλέι. Από εκεί και πέρα δεν έχασε κάποια φάση και μπορούμε να πούμε πως είχε μια καλή διαιτησία.

Το ταμείο του Gazzetta: ΠΑΣ Γιάννινα για φίλημα! Συνέχισε από εκεί που έμεινε στην Ευρώπη, έδειξε πως στοχεύει για ακόμα μια χρονιά ψηλά. Δεμένος, με ένα τέλειο κοουτσάρισμα και δύο εξαιρετικές μονάδες στην επίθεση, δείχνει ικανός για σπουδαία πράγματα και αυτή τη σεζόν...

Σε ότι αφορά τώρα την ομάδα του Περιστερίου, θέλει πολύ δουλειά! Κάκιστο πρόσωπο, ειδικά στην άμυνα, με άσχημα τελειώματα μπροστά και λίγη βοήθεια από τον πάγκο. Ζησόπουλος και Λαζαρίδης έδειξαν να έχουν πολλά προβλήματα μαζί και η απουσία του Φυτανίδη ήταν εμφανέστατη. Στην επίθεση το πρόβλημα από πέρσι φαίνεται πως έχει παραμένει και ο Δέλλας πρέπει να δει με ποιον τρόπο θα βρει γκολ, αν δεν θέλει η ομάδα του να κάνει ένα νέο κακό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Πασχαλάκης, Καρανίκας, Ναδάλες (76' Κούτρης), Σκόνδρας, Μπέριος, Τζημόπουλος, Κοζορώνης, Γιάκος (69' Δώνης), Ακόστα, Κόντε (71' Ζάιρο), Μαμπουλού

Ατρόμητος (Τραϊανός Δέλλας): Γκορμπούνοφ, Μπίτολο (63' Κοντοές), Μπάγκα, Ούμπιντες, Λε Ταλέκ, Τόνσο, Ζησόπουλος, Ντιγκινί (70' Παπαδόπουλος Δ.), Κιβρακίδης, Βασιλείου (55' Μπρίτο), Λαζαρίδης

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΙΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα