ΑΕΚ - Ξάνθη 4-1

Γιώργος Τσακίρης
ΑΕΚ - Ξάνθη 4-1

bet365

Πάρτι στο ΟΑΚΑ από 20.000 ΑΕΚτσήδες, με τον Αλμέιδα να βάζει δύο γκολ (το 2ο γκολάρα) από νωρίς, τους Μάνταλο (και δοκάρι)-Ντίντακ να προσθέτουν άλλα δύο και την ΑΕΚ να νικάει εύκολα (4-1) την Ξάνθη. Εντυπωσιακοί οι Τσιγκρίνσκι-Πατίτο!

Το κλίμα στο ΟΑΚΑ ήταν ευχάριστο πριν την έναρξη του ματς αφού όλοι ελπίζουν ότι φέτος θα δουν ένα διαφορετικό, πολύ καλύτερο πρωτάθλημα. Με την έναρξη του ματς, το ευχάριστο κλίμα έγινε πανηγυρικό αφού στο πρώτο 16λεπτο οι οπαδοί της ΑΕΚ πανηγύρισαν τρία γκολ! Τα δύο, μάλιστα, από τον Αλμέιδα (το δεύτερο γκολάρα), ο οποίος δεν άργησε να κάνει τους Ενωσίτες να τον... ερωτευτούν!

Οπως έγινε και με τους Τσιγκρίνσκι και Πατίτο, οι οποίοι ήταν εκπληκτικοί. Ο Ουκρανός έκανε τα πάντα στην άμυνα και... όχι μόνο, ο Αργεντίνος έφτιαξε δύο γκολ και θα μπορούσε κι άλλα, το ματς που αναμενόταν δύσκολο έγινε εύκολο από νωρίς και οι περίπου 20.000 στο ΟΑΚΑ το χάρηκαν και δεν σταμάτησαν λεπτό το τραγούδι!

Καλύτερο ξεκίνημα στο ματς δεν θα μπορούσε να υπάρξει. Είτε για τους ουδέτερους, αφού είδαν τέσσερα γκολ σε 15 λεπτά, είτε για τους οπαδούς της ΑΕΚ συγκεκριμένα, οι οποίοι... παρανόησαν με τον Αλμέιδα! Το γκολ του Πορτογάλου στο 7' με κοντινή προβολή, μετά την μπαλιά του Πατίτο, έδωσε το σύνθημα για τους πρώτους πανηγυρισμούς και στο 10' η κεφαλιά του Μάνταλου, μετά την σέντρα (ξανά) του Πατίτο, για το 2-0, ξεσήκωσε τους πάντες!

Μέσα στους πανηγυρισμούς, η Ενωση μάλλον... ξέχασε να αμυνθεί και έτσι στο 12' ο Γιουνές βρήκε την ευκαιρία για να μειώσει (2-1) με πλασέ, βάζοντας ξανά στο ματς την Ξάνθη. Οχι για πολύ όμως... Λίγες στιγμές μετά, στο 15', ο Αλμέιδα έβαλε το γκολ της αγωνιστικής με τρομερό σουτ από τα 30 μέτρα, βάζοντας φωτιά στο ΟΑΚΑ!

Με τον Πορτογάλο να είναι θωρηκτό, τον Πατίτο να έχει όρεξη και τον Τσιγκρίνσκι να καθαρίζει κάθε φάση πίσω, οι Ενωσίτες είχαν λόγους για να τραγουδούν συνεχώς ικανοποιημένοι από όσα έβλεπαν. Το ίδιο δεν μπορεί να γραφτεί και για τον Ραζβάν Λουτσέσκου, ο οποίος έβλεπε την ομάδα του να παίρνει την κατοχή αλλά να μην καταφέρει να γίνει απειλητική μέχρι το τέλος του ημιχρόνου.

Ενα ημίχρονο που θα μπορούσε να έχει κι άλλο γκολ για την ΑΕΚ, αν ο Λαμπρόπουλος στο 34' από πολύ κοντά, μετά την κεφαλιά-πάσα του Τσιγκρίνσκι, εκτελούσε αντί να πάει για πάσα... Μικρό το κακό πάντως για τους Κιτρινόμαυρους, που έφυγαν για τα αποδυτήρια κάτω από τα χειροκροτήματα των οπαδών τους.

Στην επανάληψη ο Λουτσέσκου άρχισε από νωρίς τις αλλαγές αλλά τα πράγματα δεν θα μπορούσαν να γίνουν πολύ καλύτερα για την ομάδα του. Χειρότερα, αντιθέτως, θα μπορούσαν αλλά η μπάλα πήγε στο δοκάρι στο 54' μετά την κεφαλιά του Μάνταλου ενώ στο 59' ο Ζίφκοβιτς απέκρουσε το ωραίο πλασέ του... εκπληκτικού Τσιγκρίνσκι!

Με πιο ήρεμο ρυθμό σε σχέση με το πρώτο 45λεπτο, η ΑΕΚ ήλεγχε την κατάσταση και όταν οι Πατίτο-Μάνταλος ανέβαζαν ρυθμό, δημιουργούσε προβλήματα στην άμυνα της Ξάνθης. Μια άμυνα, η οποία μάλλον... χάρηκε στο 61', όταν ο Κετσπάγια απέσυρε τον Αλμέιδα (μπήκε ο Αραβίδης), ο οποίος αποθεώθηκε από το ΟΑΚΑ.

Οπως αποθεώθηκε και ο Ντίντακ, ο οποίος στο 76' είπε «ευχαριστώ» στον Βάργκας για το... τσαφ που έγινε ασίστ, για να γράψει ο Ισπανός το 4-1.

Man of the match: Δύο γκολ στο πρώτο 16λεπτο και το δεύτερο ήταν και γκολάρα. Μάλλον ξεκίνησε καλά το πρωτάθλημα για τον Ούγκο Αλμέιδα...!

Αδύναμος κρίκος: Η αμυντική λειτουργία της Ξάνθης στο ψηλό παιχνίδι. Δύο γκολ δέχθηκαν με αυτόν τον τρόπο και θα μπορούσαν και τρίτο, αν η μπάλα δεν πήγαινε στο δοκάρι από την κεφαλιά του Μάνταλου.

Στο ύψος του: Εκπληκτικός ο Τσιγκρίνσκι, αέρινος ο Πατίτο. Ο Ουκρανός, αν δεν ήταν τα δύο γκολ του Αλμέιδα, θα έπρεπε να αναδειχθεί MVP αφού δεν έχασε καμία φάση, έβγαζε την ομάδα μπροστά με σωστές μπαλιές και θα μπορούσε να βάλει και γκολ. Οσο για τον Αργεντίνο, είχε δύο ασίστ, αρκετές περίτεχνες ενέργειες και άφησε υποσχέσεις για τη συνέχεια.

Η γκάφα: Την έκανε ο Λισγάρας στο πρώτο γκολ αφού δεν εκτίμησε σωστά τη φάση, έσκυψε και πίσω περίμενε ο Αλμέιδα για να εκτελέσει.

Το στραγάλι: Χωρίς λάθη η διαιτησία του Κομίνη και των βοηθών του. Οπως αναμενόταν δηλαδή...

Το ταμείο του Gazzetta: Αυτό που ήθελε η ΑΕΚ, το έκανε. Νίκη με ωραίο τρόπο στην πρεμιέρα και με τις μεταγραφές της να ξεχωρίζουν. Η Ενωση βρήκε επιτέλους φορ, ο Τσιγκρίνσκι με τον Πατίτο ήταν εξαιρετικοί, ο Μάνταλος ανεβασμένος οπότε τι άλλο να ζητήσει ο Κετσπάγια; Η ΑΕΚ μπήκε στο πρωτάθλημα όπως έπρεπε και επιβεβαίωσε ότι είναι από τα φαβορί για την κατάκτηση του.

ΑΕΚ: Ανέστης, Γκάλο, Λέσκοτ, Τσιγκρίνσκι, Ντίντακ, Λαμπρόπουλος, Γιόχανσον, Μπακασέτας (65' Σιμόες), Μάνταλος, Ροντρίγκες (74' Βάργκας), Αλμέιδα (61' Αραβίδης).

Ξάνθη: Ζίφκοβιτς, Παπαγεωργίου, Καρασαλίδης, Λισγάρας (50' Βασιλακάκης), Φλίσκας, Λουσέρο, Ντε Λούκας, Τριάδης (60' Νιέτο), Λάζιτς (72' Ράνος), Σολτάνι, Γιούνες.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ HIGHLIGHT ΚΑΙ ΤΑ ΓΚΟΛ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα