Παναθηναϊκός άλλου επιπέδου και με σωστή νοοτροπία!

Παναθηναϊκός άλλου επιπέδου και με σωστή νοοτροπία!

Τάσος Νικολογιάννης Τάσος Νικολογιάννης
Παναθηναϊκός άλλου επιπέδου και με σωστή νοοτροπία!

bet365

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για την πρεμιέρα του Παναθηναϊκού στο πρωτάθλημα, που έδειξε ότι φέτος είναι ομάδα άλλου επιπέδου και φάνηκε ότι στην Λιβαδειά έπαιξε με την σωστή νοοτροπία.που δεν είχε σε αντίστοιχα περσινά παιχνίδια

Mε το καλημέρα τριάρα στην Λιβαδειά σε ένα ματς , που θα μπορούσε η ομάδα να βάλει ακόμα και έξι-επτά γκολ με βάση τις κλασικές ευκαιρίες, που είχε. Αυτός ο Παναθηναϊκός, που είδαμε στην πρεμιέρα σε πείθει, ότι φέτος θα είναι μία άλλη ομάδα. Μία ομάδα άλλου επιπέδου με παίκτες άλλου επιπέδου. Και αυτό φαίνεται και από μία λεπτομέρεια. Ο Μπέργκ δεν σκόραρε, αλλά η ομάδα έβαλε τρία γκολ. Άλλες χρονιές, όταν δεν σκόραρε ο Μπέργκ ο Παναθηναϊκός δυσκολευόταν.

Θέλω να σταθώ στον Γουακάσο. Είναι παίκτης επιπέδου Ισπανικού πρωταθλήματος(εκεί που έπαιζε πέρυσι). Φαίνεται από τις κινήσεις του στο γήπεδο, από τις πολλές δουλειές, που κάνει. Στην Λιβαδειά έβγαλε την πάσα στον Μπέργκ, που ανατράπηκε από τον Μαχαίρα και έγινε το 0-1 από τον Λεντέσμα , πέτυχε το δεύτερο γκολ και όλα τα σουτ, που δοκίμασε ήταν φαρμακερά, αλλά έπεσε σε καλό τερματοφύλακα. Ο οποίος …ευθύνεται , για το ότι η ομάδα του δεν δέχθηκε πολλά περισσότερα γκολ σε ένα ματς, που η διαφορά των δύο ομάδων φάνηκε από το πρώτο λεπτό.

Φυσικά ήταν εξαιρετικοί όλοι οι μεσοεπιθετικοί και υπήρχαν στιγμές, που πραγματικά η μπάλα ……χανόταν και έβγαιναν συνδυασμοί, που φαινόταν ότι ήταν δουλεμένοι στην προπόνηση.

Ο Μπέργκ δεν σκόραρε, αλλά ήταν και στα τρία γκολ μέσα. Στο πρώτο κέρδισε το πέναλτι στα άλλα δύο ήταν ο δημιουργός. Ο Ιμπάρμπο είχε στιγμές, που δημιουργούσε πανικό στην αντίπαλη άμυνα ,ο Λουντ απέδειξε σε άλλο ένα παιχνίδι, ότι μπορεί φέτος να είναι μία ακόμα «μεταγραφή» με συνεισφορά και στο δημιουργικό κομμάτι, αλλά και στα κλεψίματα της μπάλας.

Ο Λεντέσμα κλεισμένος από δύο και τρεις παίκτες έβγαζε με άνεση κάτι πάσες είτε κοντινές, είτε μακρινές, που έστελνε τους συμπαίκτες του σε θέση για γκολ και έδειξε, ότι με την κλάση του και χωρίς πολλά τρεξίματα θα κάνει …πλάκα στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Υπήρχε και ο Μέστο που ανέβηκε πολλές φορές από δεξιά και ο Χουλτ που είχε καλή συνεργασία με τον Γουακάσο από αριστερά.

Αυτό, που μου άρεσε πιο πολύ είναι, ότι οι παίκτες μπήκαν στο γήπεδο με μάτι που γυάλιζε. Αυτό δείχνει το πάθος τους για το πρωτάθλημα. Αυτή η νοοτροπία έλειπε από κάποια παιχνίδια ,και ειδικά τέτοιου είδους παιχνίδια τα προηγούμενα χρόνια. Το παιχνίδι ήταν 0-3 και πρέσαραν λες και ήταν 0-0. Αυτό είναι και δουλειά του Στραματσόνι, ο οποίος παίρνει πόντους με το φετινό ξεκίνημα της ομάδας σε Ευρώπη και Ελλάδα.

Προσοχή , όμως. Πρέπει να λάβουμε υπόψη μας, ότι και ο Λεβαδειακός φάνηκε επηρεασμένος από το ότι δεν είχε παιχνίδια στα πόδια του σε αντίθεση με τον Παναθηναϊκό, που είχε τα τέσσερα ευρωπαικά ,πέρα από την μεγάλη διαφορά ποιότητας μεταξύ των ομάδων. Δεν χρειάζεται κανένας ενθουσιασμός. Ο Παναθηναϊκός κέρδισε ένα παιχνίδι, που αν δεν το κέρδιζε δικαιολογημένα τώρα θα είχαμε γκρίνια και αμφισβήτηση. Αυτό που μου άρεσε είναι η άνεση με την οποία η ομάδα πήρε το παιχνίδι.

Ενας Παναθηναϊκός, που έφερε από τον πάγκο τον Λέτο(σκόραρε), τον Βιγιαφάνιες και τον Εμποκού. Αυτό τα λέει όλα για το φετινό ρόστερ.

*Ηδη κάποιοι έχουν αρχίσει να γράφουν για την φάση του πέναλτι του Μπέργκ. Ο Μπέργκ τσιμπάει την μπάλα, ο Μαχαίρας μαζεύει τα πόδια του για να μην τον βρει, αλλά με την φόρα, που έχει τον ανατρέπει. Πέναλτι καθαρό. Αυτό έδειξε η τηλεόραση, αυτό λέω. Οσο και να προσπαθούν κάποιοι την εικόνα, δεν μπορούν να την αλλάξουν. Απλά πιστεύω, ότι σε προηγούμενα χρόνια , που το σύστημα …οργίαζε ο Παναθηναϊκός δεν θα κέρδιζε αυτό το πέναλτι. Είπαμε, όμως, ότι φέτος κάτι πάει να γίνει , έτσι ώστε η μπόχα και τα εργαλεία του ..συστήματος να πάνε σπίτια τους. Κάποιοι πήγαν , ακολουθούν και οι επόμενοι.

* «Πρωταθλητή σε θέλουμε Παναθηναϊκέ» φώναξε ο κόσμος του Παναθηναϊκού που βρέθηκε στην Λιβαδειά. Με αυτό το ρόστερ οτιδήποτε άλλο εκτός από πρωτάθλημα είναι αποτυχία φέτος. Η αρχή ήταν καλή , η συνέχεια θα δείξει….

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Τάσος Νικολογιάννης
Τάσος Νικολογιάννης

Το σαράκι της δημοσιογραφίας του μπήκε από πιτσιρικάς, όταν γύρναγε από το σχολείο και άκουγε τις περιγραφές αγώνων στο ραδιόφωνο έλεγε ότι ήθελε να ασχοληθεί με την αθλητική δημοσιογραφία. Άρρωστος Παναθηναϊκός έγινε από τον πατέρα του και αρχισε από μικρός να πηγαίνει στα γήπεδα. Όταν τελείωσε την φοίτησή του στο εργαστήρι επαγγελματικής δημοσιογραφίας το όνειρό του ήταν κάποια μέρα να ασχοληθεί με το ρεπορτάζ της αγαπημένης του ομάδας. Η αρχή της καριέρας του έγινε από τα χαμηλά ρεπορτάζ στον «ΦΙΛΑΘΛΟ» το 1984. Τότε μεγάλο σχολείο, θυμάται πλέον με θλίψη αυτή την εφημερίδα και πως την οδήγησαν στον αφανισμό αυτοί που την διοικούσαν. Αφού πέρασε από ρεπορτάζ Πειραϊκών, Β' Εθνικής, διαιτησίας το καλοκαίρι του 1986 έγινε το όνειρό του πραγματικότητα και ανέλαβε το ρεπορτάζ Παναθηναϊκού. Το 2003 έφυγε από τον «ΦΙΛΑΘΛΟ» , πήγε στο SPORTIME και μετά στην SPORTDAY όπου δουλεύει μέχρι σήμερα.

Σταθμός για την καριέρα του ήταν η συνεργασία του με τον Novasport fm από το 2000. Όπως λέει χαρακτηριστικά , μέχρι τότε δεν τον ήξερε ούτε η μάνα του, από τότε τον έμαθε σταδιακά πολύς κόσμος. Είναι άρρωστος με την δημοσιογραφία και δεν μπορεί να σκεφτεί τον εαυτό του χωρίς να ψάχνει το ρεπορτάζ.