Λεβαδειακός-Παναθηναϊκός 0-3

Νίκος Αθανασίου
Λεβαδειακός-Παναθηναϊκός 0-3

bet365

Ο Παναθηναϊκός κυριάρχησε στη Λιβαδειά, ήταν εξαιρετικός και μετέτρεψε σε τυπική διαδικασία την πρεμιέρα! Το «τριφύλλι» επιβλήθηκε 3-0 (Λεντέσμα, Γουακάσο, Λέτο), ξεκινώντας εμφατικά τη φετινή Σούπερ Λιγκ!

Παίζοντας κατά διαστήματα ωραίο ποδόσφαιρο, ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με το δεξί στην φετινή Σούπερ Λιγκ(από την... 3η αγωνιστική), επικρατώντας 3-0 του Λεβαδειακού. Σε μία έδρα που παραδοσιακά τα βρίσκει σκούρα, το «τριφύλλι» έκανε την... δουλειά και «καθάρισε» από νωρίς την υπόθεση «τρίποντο».

Έτσι έπαιξαν

Το ευρωπαϊκό 3-5-2 μπήκε στο... συρτάρι και ο Αντρέα Στραματσόνι προτίμησε το «ελληνικό» 4-2-3-1 για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος με τον Λεβαδειακό. Ο Λουκ Στιλ ξεκίνησε κάτω από τα δοκάρια, αριστερό μπακ ο Χουλτ, δεξί ο Μέστο και ο Κουτρουμπής με τον Ιβανόφ στο κέντρο της άμυνας, καθώς ο Μολέδο δεν ξεπέρασε τις ενοχλήσεις στην γάμπα και έμεινε εκτός αποστολής. Ζέκα και Λεντέσμα το δίδυμο στην μεσαία γραμμή. Αριστερό εξτρέμ ο Γουακάσο, δεξί ο Ιμπάρμπο, ο Λουντ σε επιτελικό ρόλο και στην κορυφή ο Μάρκους Μπεργκ.

Ο Ράτκο Ντόστανιτς «κατέβασε» τον Λεβαδειακό με 4-3-3 με σαφείς αμυντικούς προσανατολισμούς. Ο Ναμάσκο υπερασπίστηκε την εστία των γηπεδούχων. Δεξί μπακ ο Ουόν, αριστερό ο Μιλιάζες και ο Τριποτσέρης με τον Μουλόπουλο στο κέντρο των μετόπισθεν. Μαχαίρας, Ζεζίνιο και Καλτσάς η τριάδα στα χαφ. Στο δεξί «φτερό» ο Γιακουμάκης, στο αριστερό ο Μπαλγκαζουανί και αιχμή του δόρατος ο Βαγγέλης Μάντζιος.

Αφεντικό!

Αυτός ήταν Παναθηναϊκός! Από το πρώτο λεπτό, από το εναρκτήριο σφύριγμα του Σιδηρόπουλου οι «πράσινοι» μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο για να δείξουν ποιος είναι το αφεντικό και δεν άφησαν κανένα περιθώριο στον Λεβαδειακό, ούτε να το σκεφτεί πως μπορεί να πάρει κάτι από το αποψινό παιχνίδι. Το «τριφύλλι» πίεσε με το... καλημέρα, είχε ενέργεια, δημιουργούσε φάσεις τόσο από τον άξονα όσο και από τα αριστερά με Χουλτ και Γουακάσο και στο 8' ο Μπεργκ ανατράπηκε από τον Μαχαίρα, ο Σιδηρόπουλος ορθά έδειξε το πέναλτι και ο Λεντέσμα δεν λάθεψε! Η μπάλα στο πλεκτό και οι «πράσινοι» βρήκαν το ζητούμενο από νωρίς. Ένα γρήγορο γκολ που θα τους έβαζε σε ρόλο οδηγού.

Ο Αργεντίνος σκόρερ έκανε εξαιρετικό πρώτο μέρος, οι μεταβιβάσεις του ήταν όλες εξαιρετικές είτε σε κοντινή είτε σε μακρινή απόσταση και μαζί με τον ασταμάτητο Γουακάσο ήταν οι κορυφαίοι της ομάδας του Αντρέα Στραματσόνι. Ο Γκανέζος που είχε εξαιρετική συνεργασία με τον Χουλτ από αριστερά, βρέθηκε στην κατάλληλη θέση την κατάλληλη στιγμή και στο 37' μετά την ασίστ «πάρε-βάλε» του Μπεργκ έγραψε το 2-0!

Ο Παναθηναϊκός ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος πάνω στο χορτάρι, πατούσε όποτε ήθελε περιοχή και έχασε κι άλλες ευκαιρίες να ανεβάσει τον δείκτη του σκορ, απέναντι σε έναν Λεβαδειακό που παρουσίασε ένα τραγικό πρόσωπο, μη μπορώντας να αλλάξει τρίτη πάσα και χωρίς να έχει «αντίδοτο» στην πίεση ψηλά των φιλοξενούμενων.

Τρία και λίγα ήταν...

Παρά το 2-0 του πρώτου μέρους και την πρεμιέρα στο Europa League την Πέμπτη κόντρα στον Άγιαξ, ο Παναθηναϊκός δεν κατέβασε ρυθμό, δεν επέτρεψε στον Λεβαδειακό να... ανασάνει και έψαξε και άλλα γκολ για να κάνει πιο μεγάλη την νίκη του! Ο πορτιέρο του γηπεδούχων, όμως, είχε διαφορετική άποψη! Ο Ναμάσκο προσπαθούσε να κρατήσει τα προσχήματα για την ομάδα του και κατέγραψε κάποιες εξαιρετικές αποκρούσεις.

Οι «πράσινοι» δεν χαλάρωσαν καθόλου και η είσοδος του Λέτο μετέτρεψε το 4-2-3-1 σε 4-4-2 ενώ ο «Στράμα» έδωσε ανάσες στον Λεντέσμα, ρίχνοντας στην «μάχη» τον Βιγιαφάνιες και χρησιμοποιώντας τον Γουακάσο σε θέση κεντρικού μέσου. Ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να πετύχει και περισσότερα γκολ αν ήταν πιο ουσιαστικός στην τελική πάσα, όπως έγινε στην φάση του 77'. Ο Μπεργκ βρήκε κάθετα τον Μέστο, ο Ιταλός «τρύπησε» από δεξιά την αντίπαλη άμυνα και σέρβιρε το τελικό 3-0 στον Λέτο που άνοιξε λογαριασμό για φέτος.

Κάπως έτσι, ο Παναθηναϊκός έστησε το δικό του πάρτι στην Λιβαδειά και ξεκίνησε εντυπωσιακά το νέο πρωτάθλημα. Οι 2.500 και πλέον φίλοι του «τριφυλλιού» στις κερκίδες δημιούργησαν ατμόσφαιρα Λεωφόρο και στο φινάλε του ματς ζήτησαν το αυτονόητο για το dna του συλλόγου. Την κατάκτηση του τίτλου...

MAN OF THE MATCH: Επιβεβαίωσε για ακόμη ένα φετινό ματς του Παναθηναϊκού, το πόσο σημαντικός είναι για την ομάδα του Στραματσόνι και πόσα επίπεδα έχει ανεβάσει την λειτουργία του άξονα. Ο Κριστιάν Λεντέσμα ήταν αλάνθαστος! Πάντα σωστές επιλογές στις μεταβιβάσεις του, είχε τουλάχιστον 4-5 «25άρες» μπαλιές στον πλάτη της άμυνας του Λεβαδειακού, βρίσκοντας τον Μπεργκ. Σκόραρε το 1-0 με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι και άνοιξε τον δρόμο για ένα εύκολο «διπλό» μέσα στην Λιβαδειά.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Μουμπάρακ Γουακάσο. Σπουδαίο παιχνίδι από τον Γκανέζο εξτρέμ. Εξαιρετικός τόσο δημιουργικά όσο και ανασταλτικά, καθώς συνέκλινε στον άξονα και έδινε βοήθειες σε Λεντέσμα και Ζέκα. Έχει ενεργή συμμετοχή στα δύο από τα τρία γκολ του «τριφυλλιού». Στο πρώτο βγάζει την κάθετη στον Μπεργκ που κερδίζει το πέναλτι και στο δεύτερο έχοντας κάνει την διαγώνια κίνηση, σε ρόλο σέντερ φορ «κλείδωσε» το ματς με το 2-0.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Εντουίν Ουόν. Σε άλλο γήπεδο ο αμυντικός του Λεβαδειακού. Αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα, ήταν απείθαρχος τακτικά και το γεγονός πως έμεινε πάνω στο χορτάρι μέχρι το φινάλε εκθέτει τον Ντόσανιτς!

Η ΓΚΑΦΑ: Ο Λεβαδειακός παρουσίασε ένα πρόσωπο πολύ κακό, μία ομάδα αδούλευτη, χωρίς πλάνο, που δεν μπόρεσε να ανταγωνιστεί τον Παναθηναϊκό σε καμία στιγμή του παιχνιδιού.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Εξαιρετική διαιτησία από τον Σιδηρόπουλο και τους βοηθούς του. Ο επόπτης Ευθυμιάδης σωστά ακυρώνει το γκολ του Μπεργκ στο 3', όπως ορθή είναι η υπόδειξη και του ρέφερι στην ανατροπή του Σουηδού από τον Μαχαίρα. Ο μέσος του Λεβαδειακού ανατρέπει τον φορ του «τριφυλλιού» μέσα στην περιοχή σε μία πεντακάθαρη φάση. Σωστός και στον πειθαρχικό έλεγχο.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με φόρα από την Ευρώπη στο φετινό πρωτάθλημα! Οι «πράσινοι» ήταν πολύ καλοί ανά διαστήματα, δημιούργησαν πολλές φάσεις, δημιουργώντας 20 τελικές με τις 13 να είναι στον στόχο και έφτασαν εύκολα στο τελικό 3-0 κόντρα στον Λεβαδειακό. Εμφατικό ξεκίνημα για το «τριφύλλι» που έστειλε το... μήνυμα!

Oι συνθέσεις:

Λεβαδειακός (Ράτκο Ντόστανιτς): Ναμάσκο, Μουλόπουλος, Ουόν, Τριποτσέρης, Μιλιάζες, Καλτσάς, Μαχαίρας (46’ Καραχάλιος), Ζεζίνιο, Γιακουμάκης (82’ Παππάς), Μπελγκαζουανί (65’ Βασιλείου), Μάντζιος

Παναθηναϊκός (Αντρέα Στραματσόνι): Στιλ, Μέστο, Κουτρουμπής, Ιβανόφ, Χουλτ, Λεντέσμα (76’ Βιγιαφάνιες), Ζέκα, Ιμπάρμπο (87’ Εμποκού), Λουντ (66’ Λέτο), Γουακάσο, Μπεργκ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ HIGHLIGHTS ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα