Με ανατροπή η Λεβερκούζεν

Gazzetta team
Με ανατροπή η Λεβερκούζεν

bet365

Ο Πογιανπάλο έκανε χατ τρικ και η Λεβερκούζεν κέρδισε με ανατροπή το Αμβούργο (3-1). Ήττα για Γκλάντμπαχ, κόλλησε στο μηδέν η Βόλφσμπουργκ.

Ο Πογιανπάλο αποδεικνύεται στον απόλυτο πρωταγωνιστή της Λεβερκούζεν στο ξεκίνημα. Ο Φινλανδός έκανε χατ τρικ, έφτασε τα 4 γκολ στην Bundesliga και ολοκλήρωσε την ανατροπή των ασπιρίνων στις καθυστερήσεις για την πρώτη νίκη τους στη σεζόν επί του Αμβούργου.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια, μπήκαν δυνατά, όμως βρήκαν το γκολ με τον Γουντ στο 58’. Οι παίκτες του Σμιντ ανέβασαν στροφές μετά το 65’, πίεσαν και έφτασαν στην ισοφάριση στο 78’ με τον Πογιανπάλο να σκοράρει από κοντά μετά από ασίστ του Μπραντ. Ο ρυθμός είχε ανοίξει, κάτι που βόλεψε την Λεβερκούζεν και στο 1’ των καθυστερήσεων ήρθε η ανατροπή, με τον Φινλανδό να κάνει το 2-1 με πολύ ωραίο τελείωμα, πριν κάνει και το τελικό 3-1 στο 90+4’ στην αντεπίθεση μετά από ασίστ του Τσιτσαρίτο.

Παρέα με... Μπάγερν η Χέρτα
Με ένα γκολ στα πρώτα λεπτά και ένα στα τελευταία, η Χέρτα πέρασε από την έδρα της Ινγκολσταντ (0-2), έκανε το 2X2 και είναι μαζί με την Μπάγερν στην κορυφή. Οι Βερολινέζοι μπήκαν όπως έπρεπε στο ματς και στο 8' έκαναν το 0-1 με τον Ιμπίσεβιτς, ο οποίος τελείωσε άψογα τη φάση στο τετ α τετ που βγήκε μετά το λάθος των γηπεδούχων στο χώρο του κέντρου. Οι φιλοξενούμενοι «έκατσαν» στο γκολ, ήλεγξαν την κατάσταση και περίμεναν την κατάλληλη στιγμή για να χτυπήσουν ξανά και να κλειδώσουν το τρίποντο. Τελικά περίμεναν πολύ αλλά σημασία έχει ότι η δουλειά έγινε. Στο 85', μετά την σέντρα από αριστερά, ο Σίμπερ -ο οποίος είχε σκοράρει και στην πρεμιέρα- με κεφαλιά έκανε το 0-2 και η Χέρτα για πρώτη φορά στην ιστορία της ξεκινάει με 2x2!

Τριάρα με ανατροπή!
Στο Φράιμπουργκ-Γκλάντμπαχ επιβεβαιώθηκε ότι οι γηπεδούχοι είναι δυνατοί στην έδρα τους και οι φιλοξενούμενοι αδύναμοι μακριά από τη δική τους. Με την Φράιμπουργκ να παίρνει από νωρίς τον έλεγχο και να απειλεί σε μια-δυό περιπτώσεις, έχοντας και δοκάρι με τον Φίλιπ, η Γκλάντμπαχ κατάφερε να αιφνιδιάσει στο 35' με το 0-1 από το ωραίο πλασέ του Αζάρ, με το αριστερό, εκτός περιοχής. Η Μπορούσια πήγε στα αποδυτήρια έχοντας το προβάδισμα αλλά δεν είχε πειστική απόδοση και αυτό αποδείχθηκε στην επανάληψη...

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά, ισοφάρισαν στο 54' με σουτ του Φιλίπ στο παραθυράκι και στη συνέχεια πίεσαν για το δεύτερο γκολ. Εκαναν τις φάσεις για να μπουν μπροστά στο σκορ αλλά έπρεπε να περιμένουν το 85' για να γίνει αυτό, όταν (ξανά) ο Φίλιπ με διαγώνιο σουτ από το ύψος της περιοχής έκανε το 2-1. Η Γκλάντμπαχ τα είχα χαμένα, η Φράιμπουργκ τα είχε όλα υπέρ της και στο 88' κέρδισε και πέναλτι, το οποίο αξιοποίησε ο Πέτερσεν για να γράψει το τελικό 3-1.

Κόλλησε η Βόλφσμπουργκ
Η επιστροφή του Μάριο Γκόμεζ στην Bundesliga συνδυάστηκε με ισοπαλία 0-0 με την Κολωνία για την Βόλφσμπουργκ. Οι φιλοξενούμενοι ήταν πολύ συμπαγείς στην άμυνα και προσπάθησαν να απειλήσουν με μακρινές μπαλιές στον Μοντέστ, τακτική που έδειχνε να έχει αποτελέσματα. Ο ρυθμός ήταν καλός, οι Λύκοι έκαναν ό,τι μπορούσαν για να φτάσουν στο γκολ, ενώ ο Κάστελς ήταν σταθερός στο τέρμα. Τελικά, όλες τους οι προσπάθειες δεν είχαν αποτέλεσμα, με το 0-0 να μένει μέχρι το τέλος.

Στο τέλος η Ντάρμσταντ
Η Ντάρμσταντ ήταν η μεγάλη νικήτρια στο ντέρμπι με την Άιντραχτ χάρη στο γκολ του Σιρίγκου στο 90’. Οι γηπεδούχοι έπαιξαν αμυντικά, έδωσαν χώρο και προσπάθησαν να «χτυπήσουν» στην αντεπίθεση. Το ματς κυλούσε χωρίς φάσεις και με δυνατές μονομαχίες, με τους φιλοξενούμενους να κερδίζουν μέτρα στην επανάληψη. Τελικά, τα πάντα κρίθηκαν στο 90’, όταν ο Σιρίγκου, που είχε μπει στο ματς στο 81’, πήγε να βγάλει τη σέντρα, όμως είδε την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα για το τελικό 1-0.

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα