Πανιώνιος - Αστέρας Τρίπολης 3-0

Θοδωρής Βασίλης
Πανιώνιος - Αστέρας Τρίπολης 3-0

bet365

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ταξιάρχη Φούντα, ο οποίος σκόραρε με κοντινό πλασέ και με εκπληκτικό γυριστό βολ πλανέ, ο Πανιώνιος επικράτησε 3-0 του Αστέρα Τρίπολης στην πρεμιέρα της Νέας Σμύρνης!
Ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς ο οποίος έκανε το επίσημο ντεμπούτο του στον πάγκο του Πανιώνιου, ξεκίνησε με σύστημα 4-2-3-1 με τον Γιαννιώτη κάτω από τα γκολπόστ και αμυντική τετράδα από τα δεξιά προς τα αριστερά τους Βλάχο, Ρισβάνη, Οικονόμου, Αντωνιάδη. Τα δύο αμυντικά χαφ ήταν ο Κόρμπος με τον Σιώπη. Μπεν , Μασούντ, Φούντας αποτελούσαν την τριάδα πίσω από τον Ανσαριφάρντ.
Στην αντίπερα όχθη ο Αστέρας Τρίπολης ξεκίνησε με την ενδεκάδα που έμεινε αήττητος στα φιλικά παιχνίδια προετοιμασίας. Με 4-2-3-1 και οι Αρκάδες με τον Κοσίτσκι στο τέρμα και τους Μπέρτο, Σεφίλ, Κουρμπέλη, Γιαννούλη αμυντική τετράδα. Τσουκαλάς και Δημούτσος ήταν τα δύο αμυντικά χαφ, ενώ οι Μάσα, Τσιλιανίδης, Καλτσάς ήταν η τριάδα πίσω από τον Ιωαννίδη.
Ορεξάτος ο Αστέρας και χαμένο πέναλτι οι Νεοσμυρνιώτες
Το ματς ξεκίνησε με τον Αστέρα να μπαίνει φορτσάτος στον αγωνιστικό χώρο και να είναι αυτός που προσπάθησε να γίνει απειλητικός. Στο 3’ ο Τσιλιανίδης έκανε το πρώτο σουτ του αγώνα , ενώ τρία λεπτά αργότερα ο Ιωαννίδης με κεφαλιά έστειλε την μπάλα άουτ. Την ίδια ώρα ο Πανιώνιος έδειχνε εκτός κλίματος κάνοντας εύκολα το λάθος. Μετά το δεκαπεντάλεπτο οι «κυανέρυθροι» αποφάσισαν να ανεβάσουν στροφές και στην πρώτη τους επικίνδυνη επίσκεψη στο τέρμα του Αστέρα κέρδισαν πέναλτι. Ο Κοσίτσκι όμως «ψώνισε» τον Ανσαριφάρντ ο οποίος ανέλαβε την εκτέλεση της παράβασης και κράτησε το μηδέν.
Ξύπνησε ο Πανιώνιος
Φαίνεται πως το χαμένο πέναλτι ξύπνησε για τα καλά τους γηπεδούχους οι οποίοι από εκείνο το σημείο και μετά ανέλαβαν την πρωτοβουλία των κινήσεων και με τον Μασούντ να ανεβάζει στροφές άρχισε να πιέζει χτυπώντας συνεχώς με τον Μπεν από την αριστερή πλευρά των Αρκάδων. Σε μια τέτοια επίθεση στο 24’ ο Ανσαριφάρντ βγήκε στην πλάτη του Γιαννούλη και με κάθετη μπαλιά έδωσε έτοιμο γκολ στον Φούντα ο οποίος σε κενό τέρμα δεν αστόχησε.
Το γκολ αυτό έδωσε φτερά στον Πανιώνιο ο οποίος γύρισε λίγο πίσω και χτυπούσε στις αντεπιθέσεις με τον Μασούντ ο οποίος καθοδηγούσε μαεστρικά το παιχνίδι του Ιστορικού. Λίγο μετά το ημίωρο ο Ανσαριφάρντ ζήτησε πέναλτι σε κράτημα μέσα στην περιοχή με τον Παπαπέτρου όμως να κλείνει τα μάτια στην πεντακάθαρη παράβαση.
Ο ρυθμός του αγώνα δεν άλλαξε με τον Αστέρα να προσπαθεί στο τελευταίο πεντάλεπτο να πάρει μέτρα προς την περιοχή των Νεοσμυρνιωτών χωρίς όμως κάτι το ιδιαίτερο.
«Κυανέρυθρο» πάρτι με Καρίμ και Φούντα
Στην επανάληψη ο ρυθμός του αγώνα δεν άλλαξε. Ο Πανιώνιος ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος του παιχνιδιού με τον Αστέρα εντελώς ακίνδυνο. Οι παίκτες του Μιλόγεβιτς έπαιζαν την μπάλα με τη μία, με τους Αρκάδες να μην μπορούσαν να ακολουθήσουν.
Έτσι, στο 52’ οι γηπεδούχοι ξεδιπλώθηκαν υπέροχα με τον Μπεν να βγάζει μόνο του τον Ανσαριφάρντ απέναντι στον Κοσίτσκι και με ωραίο πλασέ έκανε το 2-0. Το πάρτι του Πανιωνίου όμως δεν είχε τελειώσει και πέντε λεπτά αργότερα σε μια φάση διαρκείας ο Φούντας με καταπληκτικό γυριστό έξω από την περιοχή ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0 με τον κόσμο στις εξέδρες να παραληρεί.
Στο τέλος μπήκε και ο Ενγκόνγκ για την αποθέωση και ο Γάλλος παραλίγο να σκοράρει στην πρώτη του επαφή με την μπάλα με το 3-0 να είναι το τελικό αποτέλεσμα.
Συντήρηση ο Πανιώνιος, πουθενά ο Αστέρας
Μετά το γκολ ο Πανιώνιος κατέβασε ταχύτητα ροκανίζοντας τον χρόνο, την ώρα που ο Αστέρας απλά απογοήτευε με την απόδοσή του αφού έδειχνε να έχει συμβιβαστεί με την μοίρα του. Μάλιστα, οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που παραλίγο να δώσουν διαστάσεις θριάμβου στη νίκη αλλά ο Μπεν έχασε την ευκαιρία για το 4-0.
Man of the match: Ταξιάρχης Φούντας. Μετά από μια χαμένη χρονιά στην Τρίπολη επανήλθε στον Πανιώνιο και έδειξε στην πρώην ομάδα του ότι ίσως θα έπρεπε να τον είχαν εμπιστευτεί περισσότερο. Δύο γκολ, με το δεύτερο να είναι το γκολ της αγωνιστικής ήταν η ειδοποιός διαφορά στη νίκη των «κυανέρυθρων».
Αδύναμος κρίκος: Κώστας Γιαννούλης. Ο αριστερός μπακ του Αστέρα ήταν σε τραγική ημέρα με τους παίκτες του Πανιωνίου να τον εκθέτουν ανεπανόρθωτα. Από την δική του πλευρά έγινε το 1-0, ενώ γενικότερα δεν μπορούσε να σταματήσει τις επελάσεις του.
Στο ύψος του: Καρίμ Ανσαριφάρντ. Τι και αν προερχόταν από κουραστικό ταξίδι με την εθνική του ομάδα, ο Ιρανός στράικερ ήταν απλά ασταμάτητος. Μπαλιά μισό γκολ στο 1-0, υπέροχο τελείωμα στο 2-0, ενώ είχε συμμετοχή και στο τρίτο γκολ. Τι άλλο να θες από τον επιθετικό σου.
Η γκάφα: Ανήκει στον Δημήτρη Κουρμπέλη ο οποίος έκανε ένα χαζό πέναλτι σε ένα σημείο του αγώνα που ο Πανιώνιος έδειχνε ακίνδυνος. Και παρά το γεγονός ότι ο Κοσίτσκι το απέκρουσε, από εκείνο το σημείο και μετά η ομάδα του Μιλόγεβιτς ξύπνησε.
Το στραγάλι: Ο Τάσος Παπαπέτρου δεν βρέθηκε σε ιδιαίτερα καλή ημέρα αν σκεφτεί κανείς ότι είχε 50% ευστοχία στις αποφάσεις του στα πέναλτι. Αρχικά στο 16’ σφύριξε σωστά την παράβαση (μετά την υπόδειξη του βοηθού) στο χέρι του Κουρμπέλη, ενώ αντίθετα στο 31’ δεν υπέδειξε την παράβαση στο μαρκάρισμα του Ανσαριφάρντ.
Το ταμείο του Gazzetta: Πέρυσι ο Πανιώνιος είχε μπει πεντάδα αλλά δεν κατάφερε να παίξει Ευρώπη λόγω της μη χορήγησης άδειας. Φέτος, όμως δεν τον εμποδίζει τίποτα και κανένας ούτε καν ομάδες όπως ο Αστέτρας που ενισχύθηκε για να διεκδικήσει την Ευρώπη. Οι «κυανέρυθροι» στην πρεμιέρα τους έστησαν ένα τρομερό πάρτι στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης, φιλοδωρώντας με τρία γκολ τους Αρκάδες και έκαναν το καλύτερο δώρο για τα 127α χρόνια ζωής του συλλόγου. Από την άλλη πλευρά ο Αστέρας ήταν με μια λέξη απογοητευτικός. Με εξαίρεση το πρώτο δεκάλεπτο που μπήκε κάπως ορεξάτος, δεν υπήρχε σε κανένα σημείο του παιχνιδιού κι έδειξε ότι θέλει πολύ δουλειά για να μπορέσει να γίνει ομάδα αξιώσεων.
Οι συνθέσεις:
Πανιώνιος (Βλάνταν Μιλόγεβιτς): Γιαννιώτης, Βλάχος, Ρισβάνης, Οικονόμου, Αντωνιάδης, Κόρμπος, Σιώπης, Μπεν, Μασούντ (83’ Καθάριος), Φούντας (70’ Όλαϊτάν), Ανσαριφάρντ (86’).
Αστέρας Τρίπολης (Μάκης Χάβος): Κοσίτσκι, Μπέρτος, Σεφίλ, Κουρμπέλης, Γιαννούλης, Δημούτσος (46’ Φερνάντες), Τσουκαλάς, Καλτσάς (55’ Φαρίνια), Τσιλιανίδης (37’ Χαμπντανί), Μάσα, Ιωαννίδης

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα