Παλέρμο - Νάπολι 0-3

Παναγιώτης Παλλαντζάς
Παλέρμο - Νάπολι 0-3

bet365

Η Παλέρμο δυσκόλεψε μόνο για ένα ημίχρονο τη Νάπολι, η οποία τα έβαλε μαζεμένα (0-3) στο δεύτερο. Δύο γκολ ο Καγιεχόν, ένα αλλά... ιστορικό ο Χάμσικ!

Ο Ρομπέρτο Ντε Τζέρμπι έκανε ντεμπούτο στον πάγκο των Σικελών και στο πρώτο 45λεπτο μάλλον θα έμεινε ικανοποιημένος από όσα είδε από τους παίκτες του. Στο δεύτερο, πάντως, όλη η ικανοποίηση ήταν για τον Μαουρίτσιο Σάρι, ο οποίος απόλαυσε το 82ο γκολ του Χάμσικ στη Serie A και τα άλλα δύο του Καγιεχόν, για να περάσουν τελικά ένα όμορφο σαββατόβραδο οι Παρτενοπέι.

Το ματς άρχισε με τη Νάπολι να έχει, όπως αναμενόταν, την κατοχή της μπάλας, απέναντι σε μια ομάδα που ενδιαφερόταν βασικά για να αμυνθεί. Παρά τις προσπάθειες της Παλέρμο, η ομάδα του Σάρι θα μπορούσε να προηγηθεί από νωρίς, αν ο Ραΐκοβιτς δεν κόντραρε το κοντινό σουτ του Μίλικ στο 15' ή αν ο Αλμπιόλ δεν αστοχούσε με κεφαλιά, αμαρκάριστος, στο 16'. Το ματς ήταν... μονότονο, υπό την έννοια πως οι Ναπολιτάνοι ήταν συνεχώς στην επίθεση και οι Σικελοί μονίμως στην άμυνα, διώχνοντας την μπάλα. Ετσι, μάλλον δεν αποτέλεσε έκπληξη το γεγονός ότι το ημίχρονο βγήκε χωρίς γκολ, αφού οι Παρτενοπέι δημιουργούσαν τις προϋποθέσεις για κάτι καλό αλλά έκαναν πάντα λάθος στην τελική πάσα ή είχαν κακά τελειώματα στα πλασέ τους.

Οπως και να έχει, το δεύτερο 45λεπτο ήταν πολύ πιο απλό για τη Νάπολι και φάνηκε από νωρίς. Στο 47' ο Γκουλάμ γύρισε από αριστερά και ο Χάμσικ σούταρε στην κίνηση για το 0-1. Αυτό ήταν το γκολ Νο82 στη Serie A για τον Σλοβάκο, ο οποίος προσπέρασε τον Ντιέγκο Μαραντόνα (81), ο οποίος όμως είναι ο πρώτος σκόρερ συνολικά στην ιστορία των Βεζουβιάνι. Οι φιλοξενούμενοι απαλλάχθηκαν από κάθε άγχος, οι γηπεδούχοι έχασαν οποιαδήποτε πίστη και η κατάρρευση ήρθε γρήγορα, με τον Καγιεχόν στο 51' να κάνει το 0-2 με κοντινή κεφαλιά, μετά την σέντρα του Ινσίνιε. Η Παλέρμο προσπάθησε να αντιδράσει αλλά είχε μόνο μία φάση με τον Μπρούνο Ενρίκε, απέναντι σε μια Νάπολι που ήλεγχε την κατάσταση και όποτε ήθελε έβγαινε μπροστά.

Οπως, δηλαδή, έγινε στο 65', όταν ο Ζιελίνσκι έδωσε στον Καγιεχόν και αυτός με σουτ νίκησε τον Πόσαβετς (έχει την ευθύνη του), φτάνοντας στα 4 γκολ (έχει και μία ασίστ) στις πρώτες τρεις αγωνιστικές! Και κάπως έτσι, οι Παρτενοπέι -οι οποίοι έχασαν ευκαιρία για το 0-4 με τον Γκαμπιαντίνι στο 77'- πήραν τη δεύτερη σερί νίκη, παρέμειναν στο -2 από τη Γιουβέντους και ετοιμάζονται για το ματς με τη Ντιναμό στο Κίεβο για την πρεμιέρα του Champions League.

Παλέρμο (Ρομπέρτο Ντε Τζέρμπι): Πόσαβετς, Ρίσπολι, Γκολντανίγκα, Ραΐκοβιτς, Αλεσάμι, Χίλεμαρκ, Γκάτσι, Γιάγιαλο (56' Μπρούνο Ενρίκε), Εμπαλό (46' Νεστορόβσκι), Ντιαμάντι, Σαλάι (84' Μπεντιβένια).

Νάπολι (Μαουρίτσιο Σάρι): Ρέινα, Μάτζιο, Αλμπιόλ, Κουλιμπαλί, Γκουλάμ, Ζιελίνσκι (73' Αλαν), Ζορζίνιο, Χάμσικ, Καγιεχόν (69' Μέρτενς), Μίλικ (67' Γκαμπιαντίνι), Ινσίνιε.

 

SERIE A Τελευταία Νέα