Σάλκε - Μπάγερν Μονάχου 0-2

Gazzetta team
Σάλκε - Μπάγερν Μονάχου 0-2

bet365

Κόντρα σε μια Σάλκε που έπαιξε καλά και είχε δοκάρι, η Μπάγερν Μονάχου με γκολ και ασίστ του Λεβαντόφσκι πήρε την εκτός έδρας νίκη (0-2) και έκανε το 2x2.

Την πρώτη μεγάλη νίκη στη σεζόν πήρε η Μπάγερν που πέρασε από το Veltins Arena σε βάρος της Σάλκε που πλέον έχει δύο ήττες. Η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι δεν είχε εύκολο έργο κόντρα στους Μπλε, που βρήκαν χώρους και στο δεύτερο μέρος θα μπορούσαν να κάνουν τη ζημιά. Πρωταγωνιστής στο ματς ήταν ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι που αν και έχασε την ευκαιρία της σεζόν, σκόραρε και έδωσε ασίστ φτάνοντας τα 8 γκολ σε 13 στην καριέρα του με την Σάλκε. Ντεμπούτο για την Μπάγερν ως βασικός έκανε ο 18χρονος Πορτογάλος μέσος, Ρενάτο Σάντσες, τα 300 ματς στην Bundesliga έφτασε ο Νάλντο.

Ριμπερί (6') και Τσούπο-Μότινγκ (9') είχαν τις πρώτες απειλές για τις δύο ομάδες και στο 19' από σέντρα του δεύτερου από αριστερά η Σάλκε απείλησε αλλά η κεφαλιά του Λέον Γκορέτσκα κόπηκε. Οι γηπεδούχοι κατάφερναν να ελέγξουν το παιχνίδι της Μπάγερν και έβρισκαν χώρους, όμως η πρώτη μεγάλη φάση ήταν για τους Βαυαρούς. Στο 24' ο Τιάγκο πέρασε τρομερή μπαλιά στον Μίλερ που έκανε τη σέντρα από δεξιά και ο Λεβαντόφσκι έχασε μέσα από την περιοχή την πρώτη μεγάλη ευκαιρία του στέλνοντας την μπάλα άουτ. Στο 38' ο Μπαμπά Ραχμάν έκανε τρομερή κούρσα, ο Κονοπλιάνκα το γύρισμα από αριστερά αλλά ο Χούντελααρ δεν κατάφερε να τελειώσει την φάση και στο φινάλε του πρώτου μέρους Λέβα (43') και Μίλερ (44') είχαν καλές στιγμές αλλά το πρώτο μέρος βγήκε χωρίς γκολ.

Στο δεύτερο μέρος και το 54' ο Λεβαντόφσκι εκτέλεσε απευθείας φάουλ αλλά δεν βρήκε στόχο και δύο λεπτά αργότερα η σουτάρα του Χούντελααρ εκτός περιοχής τράνταξε το οριζόντιο του Νόιερ. Στο 61' ο Αντσελότι έβαλε Βιδάλ-Ντάγκλας Κόστα αντί Αλόνσο-Ριμπερί και η Μπάγερν ανέβηκε και κυριάρχησε. Ο Βραζιλιάνος με σουτ από το όριο της περιοχής σούταρε ψηλά και στο 74' ο Αλάμπα γύρισε από αριστερά, ο Μίλερ δεν βρήκε την μπάλα και ο Λεβαντόφσκι μόνος χωρίς τερματοφύλακα από τα 5 μέτρα την έστειλε πάνω από τα δοκάρια. Τελικά ο Λέβα έκανε τη ζημιά στο 81' όταν μετά την εξαιρετική πάσα του Τσάβι Μαρτίνεθ νίκησε τον Φέρμαν στο τετ-α-τετ και αφού στο 89' έχασε νέα μεγάλη ευκαιρία σέρβιρε στον Κίμιχ στην αντεπίθεση για το τελικό 0-2.

Σάλκε (Μάρκους Βάιντσιρλ): Φέρμαν, Νάλντο, Χέβεντες, Νάστασιτς, Μπαμπά, Σταμπουλί (86' Κολάσινατς), Γκορέτσκα, Μπενταλέμπ, Χούντελααρ (67' Μάιερ), Τσούπο-Μοτίνγκ, Κονοπλιάνκα (55' Εμπολό).

Μπάγερν Μονάχου (Κάρλο Αντσελότι): Νόιερ, Λαμ, Χούμελς, Αλάμπα, Τσάβι Αλόνσο (61' Βιδάλ), Ριμπερί (61' Ντάγκλας Κόστα), Χάβι Μαρτίνεθ, Τιάγκο, Ρενάτο Σάντσες (71' Κίμιχ), Μίλερ, Λεβαντόφσκι.

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα