Από τον Άρη εξαρτάται...

Από τον Άρη εξαρτάται...

Χρύσανθος Τσαλτίδης Χρύσανθος Τσαλτίδης
Από τον Άρη εξαρτάται...

bet365

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης γράφει στο blog του στο gazzetta.gr για τις μεταγραφές του ΑΡΗ, 15 μέρες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος, αλλά και τη νοοτροπία στον σύλλογο

Έπρεπε να κάνει μία εντυπωσιακή μεταγραφή ο ΑΡΗΣ προκειμένου η πλειοψηφία του κόσμου να σκάσει ένα μεγάλο χαμόγελο.

Κακά τα ψέματα τον κόσμο ο κάθε Τζεμπούρ τον ενδιαφέρει. Ο Ίλιτς, ο Μιλούνοβιτς, ο Μπουγκερά, ο Διούδης, ο Καράμπελας, ο Νέτο, ο Ανάκογλου και οι υπόλοιποι που ήρθαν συν αυτοί που έμειναν από πέρσι. Οι μεταγραφές και το ρόστερ μίας ομάδας που θα παίξει στην football league (και το κύπελλο Ελλάδας), αλλά κάλλιστα θα μπορούσε να πρωταγωνιστήσει στην Superleague.

Το...ψάξτε για τον δεύτερο στα χαρτιά είναι εύκολο να το πεις και είναι αλήθεια ότι με βάση το ρόστερ μπορείς να το πεις. Υπάρχει κάποιος που θα έλεγε ότι ο ΑΡΗΣ δεν είναι το απόλυτο φαβορί για την άνοδο. Ακόμα και οι...εχθροί του αν το έκαναν θα γίνονταν στα πλαίσια της καζούρας ή του πικαρίσματος.

Το θέμα όμως δεν είναι τι θα πει ή θα κάνει κάποιος έξω από τον ΑΡΗ. Το θέμα ξεκάθαρα είναι τι θα κάνει ο ΑΡΗΣ και για να είμαι πιο ακριβής ο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΡΗΣ. Αυτός ο οργανισμός είναι ακόμα στα πρώτα του βήματα, αλλά ο ΑΡΗΣ πέρα από παίκτες πρέπει πλέον ως ΠΑΕ να αποκτήσει οργάνωση σε όλα τα επίπεδα.

Παρά τις εντυπωσιακές κινήσεις από την διοίκηση Καρυπίδη και την καταβολή μετρητών ως τώρα πάνω από 2 εκ ευρώ, εξακολουθούν και καλλιεργούν ορισμένοι την εσωστρέφεια. Πλέον δεν υπάρχει αμφισβήτηση για το αν θα ανεβάσει την ομάδα, αν θα κάνει καλές μεταγραφές, αν έχει τα λεφτά για τις μετοχές, αν θα παίξει η ομάδα, αν θα γλιτώσει τα χρέη και διάφορα άλλα που επί ένα χρόνο ακούγονταν και αναπαράγονταν με προφανείς τους στόχους.

Αυτούς στην κυριολεξία τους έχει εκθέσει ο Καρυπίδης, ακόμα και χθες το πρωί που σε συγκεκριμένα μέσα στην Θεσσαλονίκη λέγονταν” Ποιος Τζεμπούρ να έρθει ρε, σας πουλάνε παπά. Αν δεν πάρει μία κατοστάρα προκαταβολή δεν έρχεται”. Τελικά ήρθε...

Πλέον το..ερώτημα που με κάλυψη προσπαθούν να περάσουν- όλως τυχαίως- οι ίδιοι άνθρωποι που ξεστόμιζαν όλα τα παραπάνω είναι αν θα μπορέσει ο Καρυπίδης να βγάλει την χρονιά χωρίς να χρεώσει την ομάδα. Μην αγχώνεστε. Η απάντηση είναι ξεκάθαρα ΟΧΙ!

Είναι 100% βέβαιο ότι στο τέλος της σεζόν με αυτό το μπάτζετ η ΠΑΕ ΑΡΗΣ θα είναι...μέσα 1 και βάλε εκατομμύριο ευρώ και προσέξτε έχοντας αφαιρέσει ήδη το 1,1 εκ ευρώ που έχει...χώσει μετρητά ο Καρυπίδης. Χρειάζεται να είσαι...εξπέρ για να το καταλάβεις με έσοδα από φανέλα και TV (αν και εφόσον κλείσει συμφωνία) 350-400 χιλιάδες ευρώ.

Το στοίχημα ξεκάθαρα είναι αλλού. Η ανταπόκριση του κόσμου. Για πρώτη φορά στον ποδοσφαιρικό ΑΡΗ τα τελευταία χρόνια η διοίκηση πρώτα έβαλε χρήματα και μάλιστα ένα πολύ μεγάλο ποσό, έκανε μεταγραφές, δεσμεύτηκε και απέναντι στο νόμο (είναι αιρετή διοίκηση) και ζητάει πλέον την στήριξη του κόσμου.

Σε κάθε περίπτωση είναι ακόμα νωρίς, αλλά τα 1000 διαρκείας για μία ομάδα όπως ο ΑΡΗΣ είναι αστείο νούμερο. Η ανταπόκριση του κόσμου είναι αυτή που θα διαφυλάξει ότι ο ΑΡΗΣ δεν θα επιστρέψει με μεγάλο άνοιγμα στην Λίγκα.

Τα περί ελέγχων από τον ΑΣ- αν θέλουμε να είμαστε ρεαλιστές- είναι μάλλον για να τα λέμε μεταξύ μας, εκτός αν κάποιος θεωρεί ότι ο ΑΣ θα ελέγχει αυτόν από τον οποίο εξαρτάται η βιωσιμότητά του και παράλληλα θα πρέπει να του ζητάει κάθε εβδομάδα να...πέσει το μπακίρι. ΚΑΝΕΝΑΣ Ερασιτέχνης δεν μπορεί ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ να ελέγξει την ΠΑΕ ή την ΚΑΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΗ, ΑΛΛΑ ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΜΕΓΑΛΟΜΕΤΟΧΟΣ. Η πλάκα είναι ότι με αυτά τα θέματα ασχολούνται περισσότερο άνθρωποι που ξέρουν πολύ καλά(ειδικά όσοι έχουν διατελέσει σε διοικητικές θέσεις) ότι ο έλεγχος της κάθε ΠΑΕ από τον ΑΣ αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία (μόνο στην Ελλάδα) και παράλληλα...ουτοπία! Ή μήπως όχι;

Ούτε όμως και θα μπορεί κανείς να ζητήσει από τον Καρυπίδη να βάλει και άλλα αν φέτος δεν υπάρχει ανταπόκριση και από τον κόσμο. Και για να μην τα μπλέκουμε αυτό δεν του αφαιρεί την όποια ευθύνη έχει. Αλλά αυτή έτσι και αλλιώς υπάρχει σε όλα τα επίπεδα. Δεν μπορεί να φύεγει και να αφήσει χρέη. Δικό του...μαγαζί είναι. “Παντρεύτηκε” τον ΑΡΗ, παντρεύτηκε τα καλά, αλλά και τα...χρέη αν γίνουν.

Αν όμως έχω ένα...αστείο και πάλι αριθμό διαρκείας των 4-5000 και άλλων τόσων εισιτηρίων ανά ματς, τότε και ο...κάθε ιδιοκτήτης δεν θα μπορεί να κρυφτεί και θα έχει στην ουσία υποχρέωση να κινηθεί στο ίδιο τέμπο. Ποιο; Να βάζει χρήματα ως μεγαλομέτοχος και ιδιοκτήτης και την ίδια στιγμή με την συνδρομή και του κόσμου και καλή ομάδα να φτιάχνει και προβλήματα χρεών να μην προκύπτουν.

Για μένα είναι βέβαιο με τα νούμερα που ακούω, ότι θα υπάρχει άνοιγμα, αλλά για να μπορώ να απαιτήσω να ξαναβάλει ο (κάθε) Καρυπίδης στην τσέπη γιατί ΕΙΜΑΙ ΑΡΗΣ, θα πρέπει και το Βικελίδης να έχει την εικόνα για γήπεδο του ΑΡΗ και όχι μίας ομάδας Β εθνικής με ακριβό ρόστερ.

Προσέξτε και μία ακόμα διαφορά σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Πλέον υπάρχει μεγαλομέτοχος και η (Π)ΑΕ είναι δική του. Για όσους αντιλαμβάνονται τι σημαίνει αυτό και ως προς τις ευθύνες που τον βαρύνουν, αλλά και προς το τι (δεν) μπορεί να κάνει ο καθένας. Και φυσικά στην τελική η ευθύνη είναι δική του. Και για τα καλά, αλλά και για τα άσχημα.

Πάγια θέση μου είναι ότι το διαρκείας θα το πάρεις για τον ΑΡΗ. Για κανέναν πρόεδρο, προπονητή, παίκτη. Φέτος όμως για όσους έχετε άλλες προτεραιότητες, στο Βικελίδης θα παιχτεί καλή μπαλίτσα. Μετά από τόσα χρόνια πίκρας και στεναχώριας, είναι μία καλή ευκαιρία για να ξεσκάσετε. Και που ξέρεις; Τα...τρομοκρατικά χτυπήματα μπορεί να έχουν και άρωμα...κυπέλλου!

Στην...τελική, λοιπόν η...ηρεμία του Τζεμπούρ, η άνοδος και το...τρένο ανόδου εξαρτάται μόνο από τον ίδιο τον ΑΡΗ. Τον ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ “ΑΡΗΣ” που τα τελευταία χρόνια αναλώθηκε σε ένα διαγωνισμό εσωστρέφειας και απώλεσε την τεράστια δυναμική που όλοι θαυμάζανε 4-5 χρόνια πριν. Για να έρθουν,λοιπόν και πάλι μεγάλες στιγμές και ακόμα μεγαλύτερες είναι μονόδρομος η στήριξη. Στο κίτρινο και μαύρο. Στον Θεό του Πολέμου...

ΥΓ1 Ένα ανάλογο blog θα υπάρξει και για το μπάσκετ που επίσης πρέπει να λάβει στήριξη από τον κόσμο, αλλά εκεί είναι πιο... εύκολο λόγω στόχων το όλο πρότζεκτ.

ΥΓ2 Ένας ένας αποχωρούν από το ποδόσφαιρο άνθρωποι που έχουν ΚΑΤΑΚΡΕΟΥΡΓΗΣΕΙ ΤΟΝ ΑΡΗ. Τα ονόματά τους και οι φωτογραφίες τους έχουν βρεθεί ουκ ολίγες φορές στις σειρές του blog. Τότε που φυσικά ορισμένοι κορόιδευαν και προσπαθούσαν να στρέψουν τα βέλη μόνο στους παράγοντες του ΑΡΗ (όχι ότι δεν έκαναν λάθη, κάθε άλλο). Όλοι αυτοί όμως (και από την αντιπολίτευση) βρίσκονταν αγκαλιά τα προηγούμενα χρόνια. Όλοι αυτοί με διάφορες...κουμπαριές και φυντάνια της διαιτησίας που όμως δεν μπορούμε να ακούσουμε γιατί πολύ απλά η δράση του...κοριού ξεκίνησε πριν λίγα χρόνια. Θέλετε να θυμηθούμε πόσα και πόσα άρθρα έχω αφιερώσει για όλους αυτούς που εδώ και κανά χρόνο έγιναν...κακοί ενώ 20 χρόνια τώρα στο ελληνικό ποδόσφαιρο ήταν αγκαλιές και φιλιά με αυτούς που τάχα μου είναι...απέναντι;

ΥΓ3 Ραντεβού στο Παλέ με την πρωταθλήτρια Ευρώπης ΤΣΣΚΑ για να πάρουμε μία πρώτη γεύση από τον Αυτοκράτορα...

ΥΓ4 Σήμερα άκουγα έναν παραγωγό στην όμορφη Θεσσαλονίκη να προσπαθεί να απαξιώσει τον Τζεμπούρ. Ο ίδιος ακριβώς άνθρωπος πριν 2 εβδομάδες προέτρεπε τον ιδιοκτήτη της ομάδας του να πάρει τον... τρομοκράτη. Αμ, πώς...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Χρύσανθος Τσαλτίδης
Χρύσανθος Τσαλτίδης

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης ασκεί την δημοσιογραφία από τον… περασμένο αιώνα και το μακρινό 1995! Από την Αθλητική Μακ-Θρακ ξεκίνησε μία πορεία στον έντυπο τύπο (Metrosport, Arena Press, ΑΡΗΣ ΕΙΣΑΙ), στα ραδιόφωνα (Metropolis 95,5, Alphanews, Αθλητικά Νέα, ARIS FM, LIBERO 107.4) και στην TV (TIME channel, ΑLPHA TV-Alpha Digital και TV100). Η θέση του διευθυντή επικοινωνίας της ΠΑΕ ΑΡΗΣ αποτέλεσε φροντιστήριο… εντός των τειχών και τα… blog (sport.gr, sdna.gr,sentragoal.gr και φυσικά gazzetta.gr) φροντιστήριο φιλάθλων-οπαδών! Πλέον ως γενικός διευθυντής του www.allaboutaris.gr, αλλά και του ενημερωτικού www.googlareis.gr, βγάζει τα μούτρα του… YOUTUBER στο ALLABOUTARIS TV και φιλοδοξεί να βγάλει τον καλύτερο του εαυτό στο κορυφαίο αθλητικό διαδικτυακό portal στην Ελλάδα, όπου πλέον θα BLOG-AΡH!