Ο «ανίκανος» υπουργός και οι «στημένοι» εισαγγελείς!

Ο «ανίκανος» υπουργός και οι «στημένοι» εισαγγελείς!

Ο «ανίκανος» υπουργός και οι «στημένοι» εισαγγελείς!

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου σχολιάζει τις καταιγιστικές εξελίξεις και τονίζει πως «ένα μετά το άλλο τα θέματα του Ελληνικού ποδοσφαίρου… παίρνουν το δρόμο τους».
Οι τακτικοί δικαστές στη θέση τους, οι προβληματικοί διαιτητές στο σπίτι τους, οι εκλεγμένες διοικήσεις Ενώσεων σε ετοιμότητα, οι εκλογές στην ώρα τους, οι διωκόμενοι παράγοντες σπίτι τους και η μπάλα στη σέντρα για να κάνουμε όλοι μαζί την προσπάθεια να δούμε (λίγο πιο καθαρό) ποδόσφαιρο…
Ο Κοντονής σπιλώθηκε και «κυνηγήθηκε» απ’ όλους! Να το παραδεχθούμε και αυτό… Το λιγότερο που του καταλογίστηκε ήταν… ανικανότητα.
Να που τώρα ο «ανίκανος» είναι αυτός ο οποίος πέρα από το ότι δίνει λύσεις εκεί που όλοι οι άλλοι απέτυχαν, κατάφερε με επιχειρήματα να πείσει FIFA και UEFA (τους άλλοτε μπαμπούλες) ότι εδώ στην Ελλάδα όσοι εδώ και χρόνια καλύπτονται πίσω από το αυτοδιοίκητο, είναι από ανίκανοι μέχρι επικίνδυνοι και πρέπει να ελεγχθούν.
Και όμως! Τους πήρε μαζί του και τους έβαλε απέναντι στους διωκόμενους της ΕΠΟ!
(Τώρα που το θυμηθήκαμε, τι λένε όσοι κινδυνολογούσαν και υποστήριζαν πώς η FIFA και η UEFA έρχονται να τιμωρήσουν την Ελλάδα και να αποβάλλουν τις ομάδες μας; Ποιος τιμωρήθηκε; Ποιοι αποβάλλονται μία και καλή από τη ζωή μας; Πάει και αυτό το επιχείρημα…).
Να ήταν μόνο αυτά…
Πριν πέντε χρόνια το πολύ δυνατό τότε σύστημα, τα «έβαζε» με την εισαγγελέα Πόπη Παπανδρέου. Ήταν η υπόθεση των στημένων που άρχισε να ξετυλίγεται μετά και από τα δεκάδες στοιχεία που προέκυψαν…
Η Παπανδρέου ήταν… «ανίκανη, άχρηστη, αδαής και λίγο-πολύ κατευθυνόμενη». Έτσι έπρεπε να λένε όλοι οι υποστηρικτές…
Μετά ακολούθησε ο εισαγγελέας Αριστείδης Κορέας… Λίγο πριν και λίγο μετά το πόρισμα που εξέδωσε για την εγκληματική οργάνωση, άκουσε τα εξ’ αμάξης. Τρισχειρότερα τα σχόλια από όσα γράφανε και λέγανε για την Παπανδρέου. Απειλές… έμμεσες και άμεσες!
Σε κάθε περίπτωση, ούτε εκείνος ήταν «καλός»!
Ήρθε ο ανακριτής διαφθοράς Γιώργος Ανδρεάδης! Τα μύρια όσα και γι’ αυτόν! Έρευνες, δημοσιεύματα, αναφορές! Άλλος ένας εισαγγελέας που δεν ήταν άξιος! Αυτό το μήνυμα «έπρεπε» να περνάει ΚΑΙ γι’ αυτόν!
Να τώρα και ένας ακόμη εισαγγελέας, ο Σταμάτης Δασκαλόπουλος που προχωράει ακόμη παραπέρα την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης, με την πρόταση που καταθέτει στο συμβούλιο εφετών.
«Είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία, εκτελεί εντολές, δεν είναι αμερόληπτος…». Τι έχει «ακούσει» και αυτός τις τελευταίες ημέρες…
Και άλλο «κακός» εισαγγελέας;
Τελικά όλοι οι εισαγγελείς σε αυτό τον τόπο είναι ανίκανοι; Πώς έτυχε και όσοι ασχολήθηκαν με τα ποδοσφαιρικά ζητήματα έχουν τόσα κουσούρια και όλοι μα όλοι είναι κατευθυνόμενοι κατά συγκεκριμένων ανθρώπων;
Το να υπάρχουν αδικήματα τα οποία προκύπτουν μέσα από εκατοντάδες στοιχεία (μερικά από τα οποία θυμίζουμε ότι δεν έπρεπε να δούμε, να ακούσουμε και να μάθουμε εμείς) το αποκλείουμε;
Το κακό είναι ότι έμειναν πολύ λίγοι… Ελάχιστοι πλέον υπερασπίζονται το σύστημα το οποίο καταρρέει και χάνει τη μία μάχη μετά την άλλη.
Το έχουμε εξηγήσει και πάλι… Οι χειρότεροι δεν είναι όσοι πρωταγωνίστησαν στα σκάνδαλα! Για λύπηση είναι οι υπερασπιστές τους! Πέρασε τόσο καιρός και ακόμη δεν έχουν καταλάβει πόσο ξεφτιλίζονται…
* Τελικά ίσως και να είχαν δίκιο όσοι υποστήριζαν ότι το θέμα της επιβολής τακτικών δικαστών στα δικαιοδοτικά όργανα, ήταν πολύ πιο κρίσιμο απ’ όποιον πίνακα διαιτησίας.
Η μία μετά την άλλη οι υποθέσεις «παίρνουν» τον δρόμο τους και το «σύστημα» δεν ξέρει από πού να πρωτοφυλαχθεί.
Είναι όμως τόσα πολλά τα μέτωπα που έχουν ανοίξει, που λογικά τώρα ισχύει στο 100% το… «έσπειρες ανέμους –έστω και αργά- θα θερίσεις θύελλες».
Και όμως! Αυτό είναι το ΠΙΟ σημαντικό. Παρολ’ αυτά, το ποδόσφαιρο ΔΕΝ έχει «καθαρίσει»! Παρά τα εκατοντάδες γεγονότα που έχουν αποκαλυφθεί σε όλα τα επίπεδα, οι συστημικοί θα δώσουν και τις τελευταίες μάχες για να μην χάσουν τα κεκτημένα… Για τις μάχες τους στα δικαστήρια δεν έχουμε κάτι να σχολιάσουμε. Για την εκλογική μάχη στην ΕΠΟ όμως, ξέρουμε καλά ότι ΤΙΠΟΤΑ δεν έχει κριθεί… Οι εξαρτώμενοι είναι πάρα πολλοί...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.