Οι πίνακες πάντως είναι χειρότεροι!

Οι πίνακες πάντως είναι χειρότεροι!

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει στο blog του για το πρωτάθλημα που επιτέλους αρχίζει και τους... πίνακες που δεν φέρνουν κάτι «νέο»!

Στις 11 Αυγούστου ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Παναθηναϊκός ανακοίνωσαν ότι με αυτούς τους πίνακες διαιτησίας όπως τους «δημιούργησε» μία κάποια επιτροπή (αυτή) της ΕΠΟ, δεν υπάρχει περίπτωση να κατέβουν στο πρωτάθλημα…

Από χθες όμως είναι ξεκάθαρο, ότι παρά το ότι δεν αλλάζουν οι πίνακες, το Σάββατο ο Παναθηναϊκός θα είναι κανονικά στη Λιβαδειά και την Κυριακή η ΑΕΚ θα παίξει με την Ξάνθη, ενώ ο ΠΑΟΚ θα υποδεχθεί τον Παναιτωλικό.
Το όλο θέμα «σηκώνει» λαϊκισμό!
Τώρα θα πρέπει να «σκίσουμε» τις τρεις ΠΑΕ για την «κωλοτούμπα» που έκαναν! Αυτό θα ήταν το εύκολο! Ίσως και να «πουλούσε» στους φανατικούς…
Από την άλλη… όταν είσαι απέξω, όλα είναι πάντα πολύ εύκολα. Κάτι που ισχύει (για παράδειγμα) για κάθε αντιπολίτευση…
Εδώ που φθάσαμε το πρωτάθλημα έπρεπε να ξεκινήσει. Κινήσεις έγιναν, η FIFA ήρθε και έβαλε τους πάντες στη θέση τους, όλοι είναι πλέον συνειδητοποιημένοι και προφανώς θα είναι και προσεκτικοί.
Γι’ αυτό και οι τρεις ΠΑΕ θα κατέβουν στο γήπεδο, έχοντας βέβαια και τις επιφυλάξεις τους… Τις οποίες –φυσικά- εκφράζουν.
Για να μην είμαστε και υπερβολικοί λοιπόν, καλώς αντέδρασαν, εκείνες οι ανακοινώσεις έφεραν μερικά αποτελέσματα (όπως και όλες οι κινήσεις του Κοντονή) αλλά τώρα… πρέπει να ξεκινήσει το πρωτάθλημα και να περιμένουμε τις εκλογές της ΕΠΟ για τα περεταίρω…
Όλα λοιπόν καλά, όλα κατανοητά για τη στάση των εμπλεκομένων πλευρών…
Επειδή όμως και εμείς πρέπει να καταγράφουμε πράγματα και καταστάσεις, οφείλουμε να αναφέρουμε ότι όλοι όσοι ξέρουν, είναι βέβαιοι ότι οι φετινοί πίνακες διαιτητών που ανακοινώθηκαν στις 11 Αυγούστου, δεν είναι απλά κακοί, άδικοι και… περίεργοι, αλλά είναι ακόμη χειρότεροι από τους περσινούς!
Αυτό λένε και έχουν επιχειρήματα…
Πέρυσι στους πίνακες (έστω και αν δεν έπαιζαν ιδιαίτερα γιατί ήταν δίκαιοι και πενηνταρίσιοι) υπήρχαν και διαιτητές όπως ο Κουκουλάκης, ο Τριτσώνης (σταμάτησε), ο Στυλιαράς, ο Θάνος…
Φέτος στους πίνακες όχι μόνο δεν υπάρχουν αυτοί, όχι μόνο έχουν μείνει διαιτητές όπως οι Δημητρόπουλος, Παππάς, Μήτσιος, Σπάθας κ.α. αλλά στο «κόλπο» μπήκαν και εντελώς αμφιβόλου προέλευσης και ικανότητας διαιτητές, με μοναδικό κριτήριο την Ένωση που εκπροσωπούν και αν αυτή στηρίζει την παράταξη των Γκιρτζίκηδων! (Αυτό το τελευταίο βέβαια δημιουργεί και υποχρεώσεις και κάνει αυτούς τους νεοφερμένους ακόμη πιο επίφοβους).
Κορυφαίο παράδειγμα νησιώτης διαιτητής που προβιβάστηκε μια και η Ένωσή του στήριξε Γκιρτζίκη, αν και πέρυσι έπαιξε πέντε φορές στη δεύτερη κατηγορία και από αυτές παραπέμφθηκε τις τρεις!!
Όλα αυτά πρέπει να αναφερθούν από τώρα για να ξέρουμε τι γίνεται, που πάμε και τι θα δούμε…
Έγινε αντιληπτή η στάση των ΠΑΕ, καταλαβαίνουμε και τον υφυπουργό αλλά και την υποχρέωση να ξεκινήσει το πρωτάθλημα, αλλά… αφού οι πίνακες δεν αλλάζουν ας φροντίσουν όλοι να μην προκαλούν…
Γιατί αν πχ βάζεις τον Μήτσιο στον Ολυμπιακό και τον Παππά ή τον Σπάθα στον ΠΑΟΚ… τότε σίγουρα προκαλείς. Όχι όμως μόνο αυτό! Υπάρχει κάτι άλλο ΠΙΟ σημαντικό από τον ορισμό.
Γιατί αν τιμωρήσεις τον τάδε διαιτητή με τέσσερις μήνες σε αγώνα που δεν κέρδισε ο Ολυμπιακός και επιβραβεύσεις άλλον σε αγώνα που «έσφαξε» την ΑΕΚ, τότε σίγουρα κάνεις άλλη δουλειά και είσαι ύποπτος…
Σωστά λοιπόν αναφέρει η ΠΑΕ Παναθηναϊκός, ότι ο Κύρος Βασσάρας που ήταν καλά καλυμμένος και προφυλαγμένος στο παρασκήνιο του ποδοσφαίρου και της διαιτησίας, τώρα βγήκε έξω και εκτίθεται! Έτσι έπρεπε!
Ο Βασσάρας ως διαιτητής ήταν καλός και τίμιος! Παρά το ότι μετά το όνομά του αναφέρθηκε σε πολλά και διάφορα, τώρα έχει την ευκαιρία να απαντήσει σε όλους και να μας δείξει ότι εξακολουθεί να είναι από τους πιο τίμιους, όπως τότε που έπαιζε…
* Οι σημερινές εξελίξεις και οι αποκαλύψεις για την εγκληματική οργάνωση δεν εκπλήσσουν κανέναν. Το θέμα είναι να υπάρξει συνέχεια, μέχρις ότου… σηκώσουν ψηλά τα χέρια όχι οι κατηγορούμενοι, αλλά κυρίως οι φανατικοί υποστηρικτές τους! Όσοι για παράδειγμα αποθεώνουν τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός για κάθε του κίνηση στους ερυθρόλευκους, αλλά τώρα (ξαφνικά) πρέπει να αποδείξουν ότι… αυτός δεν ασχολείται με το ποδόσφαιρο!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.