Ο Λάμπρου, η... Ιντερ και η ποδοσφαιρική ανατροφή!

Δήμος Μπουλούκος Δήμος Μπουλούκος
Ο Λάμπρου, η... Ιντερ και η ποδοσφαιρική ανατροφή!

bet365

Ο Δήμος Μπουλούκος γράφει για τον πρώην παίκτη του Παναθηναϊκού Λάζαρο Λάμπρου, τη μεταγραφή του στον Ηρακλή και το ρόλο του περιβάλλοντος στους νεαρούς ποδοσφαιριστές.

Με μεγάλη έκπληξη διάβασα χθες, ότι ο νεαρός επιθετικός συμφώνησε με τον Ηρακλή. Λόγω του ταξιδιού στο Ρίο για τους Ολυμπιακούς «έχασα» αρκετά επεισόδια από την επικαιρότητα στην Ελλάδα και είχα μείνει με την εντύπωση πως ο 19χρονος ποδοσφαιριστής είχε συμφωνήσει με την Ιντερ.

Οταν βέβαια διαπίστωσα ότι μάνατζερ του είναι ο Λάμπρος Χούτος, που πέρασε από την ιταλική ομάδα, αντιλήφθηκα ότι μάλλον θα έγινε προσπάθεια να πάει στην Ιντερ αλλά δεν καρποφόρησε! Και φτάσαμε έτσι ένα από τα μεγαλύτερα αστέρια των ακαδημιών του «τριφυλλιού» αντί να κάνει το μεγάλο άλμα για το Καμπιονάτο, να μείνει στη Σούπερ Λίγκα, στον ιστορικό Ηρακλή που αντιμετωπίζει, όμως, οικονομικά προβλήματα.

Σε μία τόσο κρίσιμη ηλικία για το μέλλον του, ο Λάμπρου επέλεξε τον Ηρακλή και πολύ καλά έκανε. Το ερώτημα είναι, εάν ο Γηραιός μπορεί να του δώσει την εκτόξευση στο ποδοσφαιρικό στερέωμα που ο ίδιος προσδοκά κι αν εκεί βρει τις συνθήκες για να γίνει καλύτερος. Συνθήκες που δεν πρέπει να βρήκε στον Παναθηναϊκό, καθώς απέρριψε τις προτάσεις για ανανέωση που του έγιναν,με αποτέλεσμα ακόμα και ο Γιάννης Αλαφούζος να εκφράσει δημόσια τη στενοχώρια του για το γεγονός ότι ο Λάμπρου δεν θα έμενε στους «πράσινους».

Ο Λάμπρου, όπως και ο κάθε Λάμπρου, είναι ο μοναδικός που θα αποφασίσει για τη ζωή του και για το μέλλον. Επέλεξε Ηρακλή και πολύ καλά έκανε. Εμένα αυτό που με προβληματίζει είναι η ευκολία με την οποία κάποιοι αναγόρευσαν ένα παιδί 19 ετών, ως έτοιμο για την Ιντερ, τον έφεραν στα πρόθυρα του Καμπιονάτο και πιθανότατα να του φούσκωσαν τα μυαλά, σε μία ηλικία που το μόνο που θα πρέπει να σκέφτεται είναι η λέξη δουλειά, δουλειά, δουλειά...

Πρέπει όλοι να αντιληφθούμε ότι το ταλέντο δεν αρκεί για να ξεχωρίσει ένας ποδοσφαιριστής αλλά απαιτείται σκληρή και συστηματική δουλειά. Ειδικά στις μικρές ηλικίες, καθέ λανθασμένη επιλογή δεν διορθώνεται εύκολα και μεταφέρεται σε όλη την καριέρα του παίκτη. Αρα από το αναζητούμε επιλογές του τύπου... Ιντερ, φρονιμότερο είναι να ψάχνουμε λύσεις πιο ταπεινές που όμως, θα προσφέρουν στον ποδοσφαιριστή τα εχέγγυα για να βελτιώσει τις ικανότητες τους. Η Ιντερ μπορεί να περιμένει...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δήμος Μπουλούκος
Δήμος Μπουλούκος