Μπαλάρα στην Ελλαδάρα!

Μπαλάρα στην Ελλαδάρα!

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης γράφει στο blog του στο gazzetta.gr για το άμοιρο ελληνικό ποδόσφαιρο με αφορμή την...κλήρωση της football league

Μπαλάρα στην Ελλαδάρα!

Μιλάω με τα παιδιά του gazzetta και τους λέω θα ανεβάσω ένα blog αργότερα, αλλά να έχουμε και την κλήρωση για να την σχολιάσουμε. Όσο... επίπονο και αν είναι για τον Αρειανό να πρέπει να παρακολουθήσει την κλήρωση στην football league σε κάθε περίπτωση θα βάλει κάτω το πρόγραμμα θα κάνει τις εκδρομούλες του, θα βρεθεί δίπλα στην αγαπημένη του ομάδα. Το έκανε πέρσι και πρόπερσι, δεν θα το κάνει φέτος που βρίσκεται πλέον στον προθάλαμο της Λίγκας;

Γίνεται η κλήρωση- με τις βραβεύσεις παρωδία- βγαίνει το πρόγραμμα και τα πρώτα ματσάκια. Μια χαρά με τα πιο δύσκολα θεωρητικά παιχνίδια να είναι προς το τέλος. Όπως βέβαια λέει και ο Αλενατόρε: “Με όλους θα παίξουμε, πρέπει να είμαστε έτοιμοι στην πρεμιέρα και μετά όπου πηγαίνουμε να έχουμε το μαχαίρι στα δόντια”.

Και ενώ θα κάναμε ποδοσφαιροκουβέντα, θα “κράζαμε” και λίγο για το φορ που δεν ήρθε ή το ότι περιμέναμε Ταυλαρίδη μέχρι να μείνουμε χωρίς άλλο στόπερ, σκάνε μύτη οι... κρανοφόροι και τα έκαναν γυαλιά-καρφιά!

Δεν ξέρω αν αυτό θα αποτελέσει πάτημα για μία ακόμα φορά για να μην αρχίσει το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα. Δεν ξέρω ποιος θα μπορέσει να το εκμεταλλευτεί...πολιτικά, ποιος θα το οικειοποιηθεί και ποιος θα το καπηλευτεί.

Αυτοί όμως που έκαναν την βόλτα τους και τρομοκράτησαν τον απλό κόσμο και καμιά εικοσαριά παιδάκια που ήταν στον χώρο που πραγματοποιήθηκε η κλήρωση, πέτυχαν τον σκοπό τους. Όλοι μιλάνε για αυτούς!

Πήγαν, τα έσπασαν και έφυγαν κύριοι! Και ξέρετε ποιο είναι το καλύτερο και συνάμα χειρότερο; Θα ακούσουμε απόψεις επί απόψεων για την βία στα γήπεδα. Κάρτες φιλάθλων, τουρνικέ, ΑΜΚΑ, κάμερες, λειτουργία συνδέσμων κτλ κτλ κτλ θα παρελάσουν στα διάφορα πάνελ, στα ραδιόφωνα, στα site. Και η...Πολιτεία θα παρέμβει για να τα διορθώσει όλα. Όπως χρόνια και χρόνια τώρα. Μόνο που είναι ξεκάθαρο ότι πλέον το...γήπεδο είναι σε άλλο επίπεδο στην Ελλάδα. Το γήπεδο στην Ελλάδα δεν έχει να κάνει με χορτάρι, μπάλα, δοκάρια, κερκίδες και φίλαθλο κόσμο.

Το γήπεδο είναι αλλού εδώ και πολύ καιρό. Το πιο τρομακτικό είναι ότι πλέον ξεκάθαρα, το “γήπεδο” είναι οι κρανοφόροι, οι εκλογές στην ΕΠΟ και στις κατά τόπους ενώσεις, στα media, oι παραγοντάρες που εδώ και 20 χρόνια βρίσκονται στο ποδόσφαιρο μας και είναι οι ίδιοι και οι ίδιοι. Απλά αλλάζουν πλευρά και παράταξη προερχόμενοι όλοι από μία μεγάλη (του εκάστοτε χαλίφη) αγκαλιά.

Καλή ποδοσφαιρική σεζόν, λοιπόν! Οι πρωταγωνιστές και φέτος στην Ελλάδα θα κλωτσάνε τα πάντα όλα, εκτός από το...τόπι! Και εκεί η... Ελλαδάρα παίζει...μπαλάρα!   

ΥΓ1 Η φωτογραφία είναι από τον συνάδελφο φωτογράφο που προφανώς έχει καταστρέψει μαζί με άλλους...κακούς το ελληνικό ποδόσφαιρο!

Best of internet