Απόδραση για Ιταλία! (vids)

Gazzetta team
Απόδραση για Ιταλία! (vids)

bet365

Αν και έπαιξε για 40 λεπτά με δέκα παίκτες, η Ιταλία πέρασε με νίκη από το Ισραήλ (1-3). Οκτάρα η Ισπανία, ντεμπούτο με βαθμό το Κόσοβο, διεκόπη το ματς της Αλβανίας.

Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε τις επίσημες υποχρεώσεις του στην Squadra Azzurra ο νέος τεχνικός, Τζανπιέρο Βεντούρα, ο οποίος οδήγησε την ομάδα του σε νίκη στο Ισραήλ (1-3) στον όμιλο που βρίσκεται και η Ισπανία. Η Ιταλία φάνηκε να έχει εύκολο έργο αφού στο 14' ο Πελέ ύστερα από συνδυασμό των Βεράτι και Αντονέλι και ο Καντρέβα με πέναλτι που κέρδισε ο Μποναβεντούρα στο 31' έκαναν το 0-2, όμως τα πράγματα δεν πήγαν έτσι. Στο 35' με εκπληκτική λόμπα ο Ταλ Μπεν Χαΐμ νίκησε τον Μπουφόν για το 1-2 και στο 55' η αποβολή του Κιελίνι με δεύτερη κίτρινη επέτρεψε στους γηπεδούχους να πιέσουν και να διεκδικήσουν βαθμό. Τελικά η επιμονή του Βεντούρα στους δύο επιθετικούς παρά το αριθμητικό μειονέκτημα του βγήκε σε καλό καθώς στο 83' με πειστικό τελείωμα με διαγώνιο σουτ, ο Τσίρο Ιμόμπιλε έγραψε το τελικό 1-3. Δέκα χρόνια αήττητοι σε προκριματικά παραμένουν οι Azzurri.

Σαν ένα ποτήρι σαγκρία η Ισπανία
Κανένα απολύτως πρόβλημα δεν είχε η Ισπανία στο πρώτο της παιχνίδι για τα προκριματικά του Mundial της Ρωσίας. Η ομάδα του Λοπετέγκι επικράτησε με το πολύ χαλαρό 8-0 του Λιχτενστάιν στην πόλη Λεόν, με τους Ντιέγο Κόστα, Αλβαρο Μοράτα και Νταβίδ Σίλβα να βάζουν δύο γκολ. Ο επιθετικός της Τσέλσι άνοιξε το σκορ με κεφαλιά για το 1-0, που ήταν το σκορ του ημιχρόνου, για να κάνει το 2-0 ο Σέρτζι Ρομπέρτο στο 55'. Στο 59' ο Σίλβα έγραψε το 3-0 και στο επόμενο λεπτό ο Βιτόλο ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 4-0 πριν πετύχει το δεύτερο προσωπικό του γκολ για το 5-0 ο Ντιέγο Κόστα με νέα κεφαλιά στο 66'. Το φινάλε ανήκε στον Μοράτα, ο οποίος σημείωσε το 6-0 στο 82' και στο 83' 'χτύπησε' ξανά για το 7-0. Το τελικό 8-0 διαμόρφωσε στο 91' ο Σίλβα και έγινε ο 5ος σκόρερ στην ιστορία της La Roja αφήνοντας για πάντα πίσω τον Φερνάντο Μοριέντες.

Έσπασε τα δοκάρια η Κροατία
Η Κροατία είχε 4 δοκάρια στο ματς με την Τουρκία, πολλές ευκαιρίες, όμως στάθηκε πολύ άτυχη και έμεινε στο 1-1 στο Ζάγκρεμπ. Οι Κροάτες κυριάρχησαν στη μεγαλύτερη διάρκεια, όμως δεν μπορούσαν με τίποτα να ανοίξουν το σκορ. Μέχρι το 30’ είχαν τέσσερα δοκάρια με τους Μάντζουκιτς και Πιάτσα και έφτασαν στο γκολ που άξιζαν στο 44’ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι. Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, όμως, ο Τσαλχάνογλου εκτέλεσε το μακρινό φάουλ, η μπάλα βρήκε στο τείχος και κατέληξε στα δίχτυα του Κάλινιτς για το 1-1. Οι γηπεδούχοι πίεσαν στην επανάληψη, είχαν ακόμη ένα δοκάρι με τον Μάντζουκιτς, έχασαν ευκαιρίες, όμως με τον Μπάμπατσαν σε μεγάλη βραδιά, η Τουρκία πήρε την ισοπαλία.

Τεσσάρα η Ουαλία, βαθμό στην Ουκρανία η Ισλανδία
Η Ουαλία δυσκολεύτηκε μόνο μέχρι να ανοίξει το σκορ στο ματς με την Μολδαβία, που έπαιξε μαζικά άμυνα. Ο Βόουκς με κεφαλιά έκανε το 1-0 στο 38’, ο Άλεν με σουτ από το ύψος της περιοχής στο 44’ το 2-0 και κάπου εκεί όλα τελείωσαν. Ο Μπέιλ με δύο γκολ στο 50’ και με πέναλτι στις καθυστερήσεις έκανε το τελικό 4-0.

Η Ουκρανία έμεινε στο 1-1 με την Ισλανδία, με τον Κονοπλιάνκα να χάνει πέναλτι στο 83’. Το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά για τους φιλοξενούμενους, καθώς με δόση τύχης ο Φινμπόγκασον έκανε το 0-1 μόλις στο 5’. Οι Ισλανδοί ήταν πολύ επικίνδυνοι στην αντεπίθεση, οι ομάδες έχασαν σημαντικές ευκαιρίες και στο 41’ ο Γιαρμολένκο έκανε το 1-1. Στην επανάληψη οι Ουκρανοί ήταν πιο επιθετικοί, κέρδισαν πέναλτι στο 83’, όμως ο Κονοπλιάνκα έστειλε την μπάλα άουτ, με το 1-1 να μένει μέχρι το τέλος.

Εγραψε ιστορία το Κόσοβο!

Πρεμιέρα με το δεξί για το Κόσοβο σε επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις, με την ομάδα του Μπουνιάκι να γράφει τη δική της ποδοσφαιρική ιστορία. Στο Veritas Stadion και με χιλιάδες Κοσοβάρους στο πλευρό του, το Κοσσυφοπέδιο απέσπασε ισοπαλία 1-1 από τη Φινλανδία. Με τους έξι παίκτες να παίρνουν το «οκ» από τη FIFA στο... παραπέντε, το Κόσοβο έβαλε δύσκολα στους γηπεδούχους. Μπορεί η Φινλανδία να άνοιξε το σκορ με τον Αράχουρι, αλλά στο 60' ο Βαλόν Μπερίσα από την άσπρη βούλα διαμόρφωσε το 1-1! Oι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο μέρος, πίεσαν για τη νίκη, αλλά ο Χράντεκι νίκησε σε δυο περιπτώσεις τους Ρασίκα, Περντεντάι.

Γκολ στη βροχή!

Πάρτι στη βροχή έκαναν Σερβία και Ιρλανδία στον άσχημο αγωνιστικό χώρο του «Rajko Mitić», με τις δυο ομάδες να αναδεικνύονται ισόπαλες 2-2. Οι Σέρβοι με νέο τεχνικό στον πάγκο τους τον Μούσλιν και οι Ιρλανδοί χωρίς τον θρύλο τους, Ρόμπι Κιν προσέφεραν θέαμα, με τους γηπεδούχους όμως να μένουν με την πικρία... Μόλις στο 3' οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ με τον Χέντρικ. Οι Σέρβοι προσπάθησαν να απαντήσουν, αλλά έχασαν δυο καλές ευκαιρίες με τους Κόστιτς, Μίτροβιτς. Πρωταγωνιστής ο Τάντιτς στην επανάληψη, ασίστ στο 62' για τον Κόστιτς και γκολ από την άσπρη βούλα στο 69'. Ωστόσο στο 80' ο Μέρφι από ασίστ του Μπρέιντι διαμόρφωσε το 2-2.

Aνοιξαν οι ουρανοί στη Σκόνδρα!

Το ντέρμπι της Αλβανίας με τα Σκόπια δεν τελείωσε ποτέ, αφού η καταρρακτώδης βροχή ανάγκασε τον διαιτητή να διακόψει το ματς στο 77' της αναμέτρησης. Οι άσχημες καιρικές συνθήκες δεν επηρέασαν μόνο τον αγωνιστικό χώρο, αλλά και την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος. Σε κάποια σημεία του γηπέδου η φωτεινότητα ήταν χαμηλή κάτι που ανάγκασε την UEFA να προβεί στη διακοπή του ματς. Οι δυο ομάδες μέχρι το 77' ήταν ισόπαλες 1-1, με την Αλβανία να ανοίγει το σκορ στο 9' με τον Σαντίκου και τον Αλιόσκι στο 51' να ισοφαρίζει για τους Σκοπιανούς.

14199520_10206591200354996_4440574425145691550_n

 

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 Τελευταία Νέα