«Πάμε να πάρουμε το πρωτάθλημα…»

«Πάμε να πάρουμε το πρωτάθλημα…»

«Πάμε να πάρουμε το πρωτάθλημα…»

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για το νέο πρωτάθλημα και το ενδιαφέρον που - επιτέλους - υπάρχει για την... σέντρα.

Πριν δύο χρόνια τέτοιες μέρες, έγραφα ότι… «αρχίζει το πρωτάθλημα, αλλά αυτό κανέναν δεν απασχολεί ιδιαίτερα. Κανείς δεν συγκινείται, γιατί ξέρουμε τι θα δούμε, γνωρίζουμε την κατάληξη και αυτό είναι ότι χειρότερο για τον φίλαθλο». Τότε ελάχιστοι ανυπομονούσαν για τη σέντρα!

Φέτος βιώνουμε κάτι διαφορετικό. Όπου κι’ αν διαβάσεις, σε όποια συζήτηση κι’ αν συμμετέχεις, όποια ανάλυση και αν παρακολουθήσεις, αντιλαμβάνεσαι ότι υπάρχει μεγάλη προσδοκία. Αυτό που συμβαίνει ειδικά με τους μεγάλους (τις τέσσερις ομάδες και όποιους τους εκφράζουν) δεν έχει προηγούμενο τα τελευταία… πολλά χρόνια. Όλοι «μιλάνε» για πρωτάθλημα! Και το πιστεύουν! Αυτό κάτι σημαίνει!

Ο Ολυμπιακός σαν πρωταθλητής και άσχετα από τις καλοκαιρινές περιπέτειες λόγω των… επενδύσεων που δεν έγιναν (παρά την περίφημη ατάκα «κάντε και εσείς επενδύσεις για να κάνετε ομάδα) έχει το… «know how», έχει τη νοοτροπία και σαφώς θα το διεκδικήσει όντας ένα από τα μεγάλα φαβορί. Όλα αυτά παρά το ότι ποδοσφαιρικά εγκλημάτησε και έφτιαξε κορμό μετά τον 15Αυγουστο.

Μεγάλος ενθουσιασμός παρατηρείται στο πράσινο στρατόπεδο. Ωραίο είναι αυτό και ευχάριστο! Οι Παναθηναϊκοί θεωρούν ότι το δικό τους ρόστερ είναι το καλύτερο, άσχετα αν αυτό περιλαμβάνει πάνω από 20 νέους παίκτες από τον Ιανουάριο και μετά, έστω και αν για τον προπονητή δύσκολα θα ακούσεις καλές κριτικές. Ποιότητα όμως υπάρχει και παρά το ότι φέτος θα παίξουν και Ευρώπη στους ομίλους (στο άγνωστο -γι’ αυτούς- Πέμπτη-Κυριακή) οι πράσινοι αισιοδοξούν ότι θα «χτυπήσουν» το πρωτάθλημα.

Η ΑΕΚ «έστρωσε», «καθάρισε», «ησύχασε» και δυνάμωσε μέσα στον Αύγουστο. Πήρε γνωστά ονόματα, έχει το μεγάλο πλεονέκτημα ότι δεν παίζει Ευρώπη και θα προετοιμάζεται για ένα ματς την εβδομάδα. Και εκεί λοιπόν γίνεται λόγος για πρωτάθλημα! Εδώ λέγονταν πέρυσι, δεν θα λέγεται φέτος…

Είναι και ο ΠΑΟΚ! Που πέρυσι τερμάτισε πολύ πίσω στην κανονική διάρκεια, αλλά κέρδισε τα πλέι οφ. Ένας ΠΑΟΚ που ενισχύθηκε ποσοτικά (θα δούμε και την ποιότητα), αλλά λόγω της γνωστής εσωστρέφειας που τον ταλαιπωρεί, είναι σαφώς λιγότεροι αυτοί που «τολμούν» να μιλάνε για πρωτάθλημα. Υπάρχουν και αυτοί όμως!

Είτε λίγο λοιπόν, είτε πολύ… πολλοί και διάφοροι (κόκκινοι-ασπρόμαυροι-πράσινοι και κιτρινόμαυροι) ανυπομονούν για το πρωτάθλημα και ελπίζουν στην κατάκτηση του! Το λένε-το πιστεύουν και επιχειρηματολογούν γι’ αυτό!

Ξεχάσαμε μία παράμετρο! Κάτι πολύ βασικό! Μάλλον με αυτό έπρεπε να ξεκινήσουμε…

Όλοι οι παραπάνω (εκτός των Ολυμπιακών) θέτουν… θέμα πρωταθλητισμού στην περίπτωση που φύγουν οι βρώμικοι οι οποίοι καθόριζαν τα πάντα στο ποδόσφαιρο και εφόσον υπάρχουν ξεκάθαρα σημάδια κάθαρσης στην ΕΠΟ, στη διαιτησία, στα δικαιοδοτικά όργανα, στις σχέσεις των ομάδων!

Αν λοιπόν αλλάξει η κατάσταση (γίνονται μερικά βήματα) τότε με βάση όλα τα παραπάνω είμαι πολύ αισιόδοξος ότι:

Από 1.042.228 εισιτήρια πέρυσι, φέτος μπορεί να κοπούν μέχρι και 1.500.000!

Από 4411 μέσο όρο σε κάθε ματς, φέτος μπορεί να έχουμε και 6500 εισιτήρια!

Οι τρεις μεγάλοι (ΠΑΟΚ-ΑΕΚ και Παναθηναϊκός) εκεί που είχαν 11913,11150 και 7645 εισιτήρια κατά μέσο όρο, μπορεί και να πλησιάσουν τα 14-15 χιλιάδες! Αλλά και οι Ολυμπιακοί μπορεί να είναι περισσότεροι! Και αυτοί κατά βάθος θέλουν να πηγαίνουν στο γήπεδο και να μην έχουν «σίγουρη» και «κλειδωμένη» τη νίκη!

Είναι και η ΑΕΛ που επιστρέφει δριμύτερη, ο Ηρακλής που θα το «παλέψει» και άλλες ομάδες όπως ο Παναιτωλικός, ο ΠΑΣ, ο Πανιώνιος, ο Ατρόμητος, ο Αστέρας και οι υπόλοιποι οι οποίοι σε πιο καθαρό ποδοσφαιρικό περιβάλλον, μπορούν να αυξήσουν τα εισιτήρια, γιατί και να μην γεμίζουν τα γήπεδα.
Γιατί… αν δεν ξέρεις από πριν το αποτέλεσμα, τότε θα πας στο γήπεδο! Γιατί αν σε «αφήνουν» να διεκδικήσεις τη νίκη σε κάθε ματς, τότε θα πας να δεις ποδόσφαιρο.
Έχει ανάγκη ο Έλληνας φίλαθλος για μία πιο ωραία και καθαρή ποδοσφαιρική Κυριακή!

* Σε κάθε περίπτωση και πέρα από όλα αυτά τα αισιόδοξα, θυμίζουμε ότι μέχρι και σήμερα 4/9 έχουμε πίνακες διαιτητών που όρισε κάποια επιτροπή αυτής της ΕΠΟ! Αυτής της Ομοσπονδίας που πλέον «κυνηγάνε» και αποδοκιμάζουν: Έλληνες, Κύπριοι, άλλοι ευρωπαίοι, εκπρόσωποι της παγκόσμιας ομοσπονδίας, μικροί, μεγάλοι, φίλοι, αντίπαλοι, ακόμη και μερικοί σύμμαχοι.
Δεν πιστεύουμε ότι ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και ΠΑΟ, θα δεχθούν αυτό για το οποίο στις 11 Αυγούστου ξεσήκωσαν όλο τον κόσμο!

* Και κάτι τελευταίο επ’ αυτού… Μετά από όλη αυτή την ξεφτίλα που έχει υποστεί η νυν διοίκηση της ΕΠΟ (άπειρες διώξεις, αμέτρητα σκάνδαλα, υποψήφιοι που… απαγορεύεται να βάλουν υποψηφιότητα, ρεζιλίκι και με τη FIFA) πώς είναι δυνατόν να υπάρχουν 15-20-25 Ενώσεις που τους στηρίζουν ακόμη; Αν δεν είσαι ίδιος σαν αυτούς, πώς μπορείς να τους στηρίζεις ή να τους ψηφίζεις και μετά να κυκλοφορείς με το κεφάλι ψηλά στην περιοχή σου;
Η μόνη δικαιολογία που στέκει έχει να κάνει με το ότι και αυτοί (στις συγκεκριμένες Ενώσεις) είναι ίδιοι με τη διοίκηση και έχουν εμπλοκή σε όλα τα παραπάνω! Ότι δεν μπορούν να βγουν από το λούκι δηλαδή… Ότι έχουν οφέλη… Αλλιώς πώς είναι δυνατόν να είσαι ακόμη μαζί τους; Δηλαδή τι άλλο να κάνουν οι Γκιρτζίκηδες μετά ΚΑΙ από τα τελευταία κατορθώματα για να τους αφήσεις στη δυστυχία τους και στις αμέτρητες δικαστικές τους περιπέτειες;

* Επειδή ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ ενεπλάκη σε αυτό το φοβερό «σόου» με τις τηλεοπτικές άδειες (όπως και οι Μαρινάκης-Αλαφούζος) μία μόνο σημείωση: Η προϊστορία (αυτής της Κυβέρνησης, αλλά και των περασμένων) στα μεγάλα γεγονότα και στις μεγάλες βραδιές, μας έχει δείξει ότι… ποτέ το προφανές δεν είναι και αυτό που πραγματικά θα ισχύσει!
Γι’ αυτό όποιος βιάζεται να βγάλει τώρα συμπεράσματα για τις τηλεοπτικές άδειες και το μέλλον της τηλεόρασης με τους όποιους καναλάρχες, το σίγουρο είναι ότι σε δύο-τρεις ή πέντε μήνες το πολύ, θα εκτεθεί ανεπανόρθωτα…

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.