Το καλοκαίρι των 32+

Το καλοκαίρι των 32+

Το καλοκαίρι των 32+

Ο Κ. Νικολακόπουλος επικεντρώνει μέσα από το blog του στο gazzetta στην κοινή συνισταμένη έξι μεταγραφών των Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού κι ΑΕΚ! 

Αν αναζητούσε κανείς ένα κοινό σημείο των μεταγραφών των τριών μεγάλων ομάδων του ελληνικού ποδοσφαίρου σε αυτό το καλοκαίρι θα έκανε εύκολα την παρατήρηση: η απόκτηση αρκετών ποδοσφαιριστών με καλό όνομα και σε ηλικία 32+!

Ο Παναθηναϊκός έφερε τον 34άρη Λεντέσμα και τον Σάμπα που είναι 32+.

Η ΑΕΚ έφερε τον επίσης 34άρη Λέσκοτ και τον Αλμέϊδα, που είναι επίσης 32+.

Κι ο Ολυμπιακός έφερε τον Καρντόσο, 33+ και τον Ρομάο, 32+.

Δεν θυμάμαι άλλη φορά που και οι τρεις μεγάλοι να απέκτησαν ο καθένας από δύο παίκτες, 32 ως 34 ετών.

Είναι ξεκάθαρο ότι επένδυσαν στην εμπειρία, βρίσκοντας την ευκαιρία να πάρουν παίκτες που σε άλλη ηλικιακή τους φάση δεν θα ήταν το ίδιο εύκολο να έρθουν στην Ελλάδα.

Το δεδομένο αυτό αποτελεί και μία ξεκάθαρη ένδειξη ότι κι οι τρεις μεγάλοι ψάχνουν φέτος πάνω απ ΄ όλα το αποτέλεσμα. Θέλουν μέσα κι από τους έμπειρους παίκτες, να φτάσουν όσο το δυνατό πιο κοντά στους στόχους τους. Κι έτσι ενίσχυσαν τον άξονά τους (παρατηρήστε ότι όλοι είναι στόπερ, κεντρικοί χαφ και φορ) με παίκτες 32 plus.

Όπως κι άλλες μεταγραφές τους ήταν σε ίδιο μήκος κύματος (Ντε Λα Μπέγια οδεύει στα 31, Ιβανόφ στα 29, Τσιγκρίνσκι και Χριστοδουλόπουλος 30άρηδες).

Ειδικά, πάντως, για τον Ολυμπιακό να υπενθυμίσω ότι στις δύο νίκες του στα παιχνίδια με την Αρόουκα, οι δύο πιο μεγάλοι σε ηλικία παίκτες του έπαιξαν καθοριστικό ρόλο. Ο 36άρης Καμπιάσο ήταν που ξεκλείδωσε την άμυνα των Πορτογάλων στο πρώτο ματς, με εκείνη την έξοχη πάσα στον Πάρντο. Κι ο 35άρης Τσόρι ήταν που σημείωσε στη ρεβάνς το κρίσιμο 1-1, με μία προσωπική ενέργεια.

Συμπτωματικά, πρόκειται για τους δύο παίκτες που ήθελε οπωσδήποτε εκτός ρόστερ του Ολυμπιακού ο Μάρκο Σίλβα.

 

Best of internet