Το καλοκαίρι των 32+

Κώστας Νικολακόπουλος Κώστας Νικολακόπουλος
Το καλοκαίρι των 32+

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος επικεντρώνει μέσα από το blog του στο gazzetta στην κοινή συνισταμένη έξι μεταγραφών των Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού κι ΑΕΚ!

Αν αναζητούσε κανείς ένα κοινό σημείο των μεταγραφών των τριών μεγάλων ομάδων του ελληνικού ποδοσφαίρου σε αυτό το καλοκαίρι θα έκανε εύκολα την παρατήρηση: η απόκτηση αρκετών ποδοσφαιριστών με καλό όνομα και σε ηλικία 32+!

Ο Παναθηναϊκός έφερε τον 34άρη Λεντέσμα και τον Σάμπα που είναι 32+.

Η ΑΕΚ έφερε τον επίσης 34άρη Λέσκοτ και τον Αλμέϊδα, που είναι επίσης 32+.

Κι ο Ολυμπιακός έφερε τον Καρντόσο, 33+ και τον Ρομάο, 32+.

Δεν θυμάμαι άλλη φορά που και οι τρεις μεγάλοι να απέκτησαν ο καθένας από δύο παίκτες, 32 ως 34 ετών.

Είναι ξεκάθαρο ότι επένδυσαν στην εμπειρία, βρίσκοντας την ευκαιρία να πάρουν παίκτες που σε άλλη ηλικιακή τους φάση δεν θα ήταν το ίδιο εύκολο να έρθουν στην Ελλάδα.

Το δεδομένο αυτό αποτελεί και μία ξεκάθαρη ένδειξη ότι κι οι τρεις μεγάλοι ψάχνουν φέτος πάνω απ ΄ όλα το αποτέλεσμα. Θέλουν μέσα κι από τους έμπειρους παίκτες, να φτάσουν όσο το δυνατό πιο κοντά στους στόχους τους. Κι έτσι ενίσχυσαν τον άξονά τους (παρατηρήστε ότι όλοι είναι στόπερ, κεντρικοί χαφ και φορ) με παίκτες 32 plus.

Όπως κι άλλες μεταγραφές τους ήταν σε ίδιο μήκος κύματος (Ντε Λα Μπέγια οδεύει στα 31, Ιβανόφ στα 29, Τσιγκρίνσκι και Χριστοδουλόπουλος 30άρηδες).

Ειδικά, πάντως, για τον Ολυμπιακό να υπενθυμίσω ότι στις δύο νίκες του στα παιχνίδια με την Αρόουκα, οι δύο πιο μεγάλοι σε ηλικία παίκτες του έπαιξαν καθοριστικό ρόλο. Ο 36άρης Καμπιάσο ήταν που ξεκλείδωσε την άμυνα των Πορτογάλων στο πρώτο ματς, με εκείνη την έξοχη πάσα στον Πάρντο. Κι ο 35άρης Τσόρι ήταν που σημείωσε στη ρεβάνς το κρίσιμο 1-1, με μία προσωπική ενέργεια.

Συμπτωματικά, πρόκειται για τους δύο παίκτες που ήθελε οπωσδήποτε εκτός ρόστερ του Ολυμπιακού ο Μάρκο Σίλβα.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.