Έναρξη πρωταθλήματος, εγγυητικές και διαιτησία στην ατζέντα

Φώτης Καρακούσης
Έναρξη πρωταθλήματος, εγγυητικές και διαιτησία στην ατζέντα

bet365

Τον Υφυπουργό Αθλητισμού θα δουν αύριο Παρασκευή (17:00) οι ιδιοκτήτες, πρόεδροι αλλά και εκπρόσωποι των 16 ΠΑΕ με την ατζέντα να έχει κυρίως τα θέματα της έναρξης πρωταθλήματος, των εγγυητικών, αλλά και της διαιτησίας.

Από την πρώτη στιγμή που είχε βγει η τριμελής διοικούσα επιτροπή μετά την παραίτηση του Γιώργου Στράτου, είχε τονιστεί η ανάγκη συνάντησης με τον Υφυπουργό Αθλητισμού Σταύρο Κοντονή, προκειμένου να συζητηθούν βασικά προβλήματα που υπάρχουν αυτή την χρονική περίοδο στο ποδόσφαιρό μας.

Στην Λίγκα περίμεναν τις εκλογές και αυτό μόνο σε καλό μπορεί να βγει, καθώς αύριο Παρασκευή στις 17:00 ο Υφυπουργός θα συναντηθεί με τους ιδιοκτήτες και τους προέδρους των 16 ΠΑΕ (ενδεχομένως από κάποιες να πάνε οι εκπρόσωποι που πηγαίνουν και στα ΔΣ της Λίγκας). Στην συνάντηση αυτή τρία είναι τα βασικά θέματα, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν υπάρχει περίπτωση να συζητηθούν και άλλα.

Το βασικό είναι αυτό της έναρξης του πρωταθλήματος στις 10 Σεπτεμβρίου. Οι ομάδες όπως και οι FIFA-UEFA έχουν τονίσει πολλές φορές πως δεν μπορεί να συνεχιστεί η διακοπή και πως πρέπει η πρώτη σέντρα να γίνει άμεσα. Από την άλλη ο Σταύρος Κοντονής από την πλευρά του έχει επισημάνει πως αν δεν παραιτηθεί το έκπτωτο ΔΣ της ΕΠΟ, δεν πρόκειται να αρχίσουν οι αγώνες. Μένει να δούμε αν θα βρεθεί η χρυσή τομή με την Σούπερ Λίγκα να ξεκαθαρίζει πως είναι απαραίτητο η έναρξη να γίνει στις 10/9.

Το δεύτερο εξίσου σημαντικό θέμα για τις περισσότερες ομάδες, είναι οι εγγυητικές επιστολές. Από την στιγμή που συστήθηκε σε σώμα η νέα ΕΕΑ, οι ομάδες πρέπει να καταθέσουν τις εγγυητικές. Το ζήτημα όμως είναι πως από την στιγμή που δεν υπάρχουν έσοδα στα ταμεία και λόγω μη τέλεσης αγώνων, αλλά και λόγω μη καταβολής των χρημάτων από τη NOVA (το συνδρομητικό έχει ξεκαθαρίσει πως θα πληρώσει μόλις αρχίσουν οι αναμετρήσεις), πολλές ομάδες δεν έχουν τις εγγυητικές στα χέρια τους.

Γι' αυτό θα ζητηθεί από τον Υφυπουργό να υπάρξει παρέμβαση προκειμένου οι ομάδες να πάρουν μια μικρή παράταση για να μπορέσουν να δώσουν τα χρήματα που αυτή την στιγμή δεν βρίσκονται στα ταμεία τους μετά και τις τελευταίες εξελίξεις. Σε αυτό μένει να δούμε την αντίδραση του Υφυπουργού, καθώς είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό θέμα.

Τρίτο και ενδεχομένως όχι και τελευταίο, θα είναι το πρόβλημα με την διαιτησία. Λέμε πρόβλημα γιατί ακόμα δεν έχει υλοποιηθεί το ισπανικό μοντέλο, με τις ομάδες να θέλουν να γίνει, κάτι άλλωστε που είχαν τονίσει από την πρώτη στιγμή. Εκτός των τριών, είναι εξαιρετικά πιθανό να συζητηθούν και άλλα θέματα, μιας από την στιγμή που στην συνάντηση θα υπάρχουν όλες οι ομάδες, είναι λογικό κάποια να μιλήσει και για προβλήματα που ταλαιπωρούν την ίδια και όχι συνολικά τον Συνεταιρισμό.

Το βέβαιο είναι πως για ακόμα μία φορά, το «η συνάντηση είναι εξαιρετικά κρίσιμη για το πρωτάθλημα, αλλά και το ποδόσφαιρο συνολικά», είναι πολλή αληθινή, από την στιγμή μάλιστα που τα προβλήματα όχι απλά δεν σταματάνε αλλά γίνονται όλο και μεγαλύτερα...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα