Η FIFA ζητάει την έναρξη του πρωταθλήματος

Δημήτρης Τομαράς
Η FIFA ζητάει την έναρξη του πρωταθλήματος

bet365

Σύμφωνα με πληροφορίες του Gazzetta.gr, η FIFA έχει στείλει επιστολή στο Υφυπουργείο Αθλητισμού με την οποία ζητάει να αρθεί η απόφαση του Κοντονή και να ξεκινήσουν άμεσα οι αγωνιστικές δραστηριότητες.

Η FIFA και η UEFA φυσικά ζητούν την άμεση έναρξη όλων των αγωνιστικών δραστηριοτήτων στην Ελλάδα.

Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το Gazzetta.gr στο Υφυπουργείο Αθλητισμού έχει φτάσει επιστολή από τον Κωστάκη Κουτσοκούμνη, με την οποία ζητάει ο Σταύρος Κοντονής να άρει την απόφαση περί αναβολής των αγώνων σε πρωτάθλημα και Κύπελλο. Η κίνηση αυτή πάντως δεν έχει να κάνει με θέμα στήριξης προς την ΕΠΟ αλλά με την εξής πολύ απλή αξίωση των FIFA / UEFA: θέλουν να παίζεται ποδόσφαιρο. Το... χειρότερό τους είναι μία χώρα με αναστολή αγωνιστικών δραστηριοτήτων. Ως προς αυτό το σκέλος ζητάει από τον Σταύρο Κοντονή να κάνει πράξη όσα υποσχέθηκε.

Η επιστολή μεταξύ άλλων αναφέρει:

«Η επιτροπή των FIFA / UEFA είναι ικανοποιημένη γιατί η ΕΠΟ ενήργησε και ανακάλεσε την απόφαση της επιτροπής έκτακτων θεμάτων από την 1η Αυγούστου του 2016 σχετικά με την μετακίνηση δικαστών μεταξύ των οργάνων.

Κατά συνέπεια και σύμφωνα με τα όσα μας υποσχέθηκε ο κ. Υπουργός στην συνάντηση που είχαμε στις 29 Αυγούστου δεν υφίσταται πλέον λόγος ώστε να μην άρει την απόφαση για το πρωτάθλημα και το Κύπελλο.

Επιτρέψτε μου να σας υπενθυμίσω ότι υποσχέθηκε στην επιτροπή μας ότι σε περίπτωση που η ΕΠΟ αποφάσιζε κάτι τέτοιο θα εξέδιδε διάταγμα μέχρι αύριο (σ.σ. Παρασκευή) για την έναρξη του πρωταθλήματος και του Κυπέλλου. Για να ξεκινήσουν οι δύο διοργανώσεις.

Είναι αυτονόητο ότι τα θέματα ασφαλείας θα πρέπει να αντιμετωπιστούν από όλους τους αρμόδιους φορείς προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή διεξαγωγή και ολοκλήρωση των αγώνων.

Παρακαλώ όπως πράξετε τα δέοντα. Φιλικά Κωστάκης Κουτσοκούμνης».

Η επιστολή έχει φτάσει στο Υπουργείο στις 9.10 το πρωί και έχει κοινοποιηθεί σε όλη την αντιπροσωπεία των FIFA / UEFA που ήρθε εδώ καθώς και σε FIFA / UEFA.

- Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν συνολικά τρεις επιστολές. Σε μία εξ αυτών οι FIFA / UEFA τονίζουν προς την ΕΠΟ πως η σύνθεση των δικαστικών οργάνων δεν μπορεί να είναι τριμελής και πρέπει να εφαρμόζεται σωστά ο Νόμος.

 

Τελευταία Νέα