Ο διαπραγματευτής της χρονιάς!

Ο διαπραγματευτής της χρονιάς!

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Ο διαπραγματευτής της χρονιάς!

bet365

Ο Αντρέα Στραματσόνι ολοκληρώνει το ένα μεταγραφικό super deal πίσω από το άλλο και ο Νίκος Αθανασίου γράφει για τον Ιταλό τεχνικό του Παναθηναϊκού.

Αυτό το καλοκαίρι ανήκει μεταγραφικά στον Παναθηναϊκό, τόσο σε θέμα ουσίας(ανέβηκε ποιοτικά 60-70% σε σχέση με την ομάδα που ολοκλήρωσε την σεζόν) όσο και σε θέμα εντυπώσεων, με την ΑΕΚ να ακολουθεί χάρη στην σπουδαία μεταγραφή του Λέσκοτ και την προσθήκη του Λάζαρου, ο οποίος τελικά επέστρεψε στην Ελλάδα για την «Ένωση» αν και λίγο έλειψε να γίνει θεαματική αλλαγή δεδομένων την τελευταία στιγμή!

Το «τριφύλλι» έφτιαξε και συνεχίζει να φτιάχνει το παζλ του φετινού ρόστερ με αρκετές κινήσεις από το πάνω ράφι ενώ δεν αφήνει κανένα κενό στο έμψυχό δυναμικό του, δείχνοντας πως θέλει σε όλες τις θέσεις να δημιουργήσει συνθήκες μεγάλου ανταγωνισμού, με πρόσφατο παράδειγμα την επικείμενη απόκτηση του Κουλιμπαλί από τον Πλατανιά. Σε μία θέση όπου δεν υπήρχε ανάγκη για μεταγραφή βασικού αλλά για μία εναλλακτική, σχεδόν ισάξια επιλογή πίσω από τον 34χρονο και βασικότατο, Τζάντο Μέστο.

Ο Αντρέα Στραματσόνι δημιουργεί χωρίς αμφιβολία το πληρέστερο ρόστερ της τελευταίας πενταετίας και όλα αυτά χωρίς να γίνει κάποια «τρελή» οικονομική υπέρβαση. Το... πορτοφόλι που του παρείχε ο Γιάννης Αλαφούζος για να κινηθεί στο μεταγραφικό παζάρι, φυσικά και ήταν πιο «φορτωμένο» σε σχέση με άλλα καλοκαίρια(προφανώς και σε αυτό παίζουν ρόλο οι αλλαγές που έρχονται στο ελληνικό ποδόσφαιρο και το... stop στην ποδοσφαιρική χούντα) αλλά πάντα στο πνεύμα της εποχής και των οικονομικών δυνατοτήτων του συλλόγου.

Ο Ιταλός τεχνικός χειρίστηκε αυτό το budget με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και μέσα από την καλοκαιρινή δουλειά, την παρουσίαση μιας έτοιμης ομάδας που έφερε πρόκριση στους ομίλους του Europa League έδωσε στον εαυτό του την ευκαιρία να «τελειοποιήσει» τα υλικά που έχει στα χέρια του για να δημιουργήσει έναν Παναθηναϊκό που θα ξαναγίνει πρωταθλητής και πρωταγωνιστής με σημαντική πορεία στην Ευρώπη.

Ο «Στράμα» κατάφερε να πετύχει σημαντικά deal για το κλαμπ, δείχνοντας ότι αποτελεί τον κορυφαίο διαπραγματευτή(μαζί με τον Νίκο Νταμπίζα) που πέρασε από τον σύλλογο τα τελευταία χρόνια. Τα μεγάλα «όπλα» του δεν ήταν άλλα από τους σωστούς ανθρώπους στις κατάλληλες θέσεις, κοινώς τα... κονέ του, ο τρόπος που έπειθε τους υποψήφιους στόχους για αυτό που «χτίζει» ποδοσφαιρικά στην Ελλάδα και την ευελιξία που έδειχνε στις προτάσεις που κατέθετε. Πάρτε για παράδειγμα το «έλα να δουλέψεις μαζί μας και να μιλήσουμε από κοντά» που είπε στον Λεντέσμα, με τον Αργεντινό να παίρνει μέρος στην προετοιμασία χωρίς να έχει υπογράψει!

Ιδού τα πιο σπουδαία επιτεύγματα του Ιταλού:

Ο Λεντέσμα του 1.2 εκ. στην Σάντος, «έκλεισε» στον Παναθηναϊκό με φιξ απολαβές περίπου στις 400.000 ευρώ. Δηλαδή με το 1/3 του κασέ του, ένας ποδοσφαιριστής με παραστάσεις από το υψηλότατο επίπεδο, που ήρθε και ανέβασε με το... καλημέρα την μεσαία γραμμή των «πρασίνων».

Ο Σάμπα του 1.6 εκ. στην Ντιναμό Μόσχας, έρχεται στον Παναθηναϊκό με φιξ απολαβές κοντά στις 350.000 ευρώ και αρκετά μπόνους συμμετοχών, ένας θηριώδης κεντρικός αμυντικός με σημαντική θητεία στην Πρέμιερ Λιγκ, ένας top class ποδοσφαιριστής!

Ο Ιμπάρμπο, τον οποίο... ζαχάρωναν αρκετές ιταλικές ομάδες. O Ιταλός τον «έψησε» να έρθει-έστω ως δανεικός- στην Ελλάδα και τον Παναθηναϊκό, αν και εδώ έπαιξε σημαντικό ρόλο η υπέρβαση που έκανε ο Αλαφούζος και το 1 «χαρτί» του δανεισμού στην Κάλιαρι. Διεθνής ποδοσφαιριστής στα 26 του, βασικός όλα τα προηγούμενα χρόνια στην Serie A, δεν ήταν και η πιο εύκολη υπόθεση...

Ο Γουακάσο των 600.000 ευρώ στην Ρωσία, με την σούπερ χρονιά στην Λας Πάλμας, υπέγραψε ως ελεύθερος σχεδόν με τα μισά λεφτά και ενώ υπήρχε ενδιαφέρον από ομάδες της Primera Division!

Ο Στραματσόνι αποδεικνύει το γιατί - κατά γενική ομολογία- θεωρείται ένας εξαιρετικός μάνατζερ και πλέον είναι στο χέρι του ο πιο «γεμάτος» Παναθηναϊκός από την εποχή του νταμπλ και μετά, ένα ρόστερ που βάσει της ποιότητάς του πρέπει να γίνει μία σούπερ ανταγωνιστική ομάδα από τον Ιταλό τεχνικό...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.