Τα γυρίζει η ΕΠΟ...

Φώτης Καρακούσης
Τα γυρίζει η ΕΠΟ...

bet365

Mετά τη συνάντηση του κλιμακίου των FIFA και UEFA με τον Σταύρο Κοντονή, στην ΕΠΟ δείχνουν να κάνουν στροφή και να αφήνουν στην άκρη την λογική της μετωπικής...

Η αλήθεια είναι πως η σημερινή ημέρα δεν είναι και η καλύτερη αναφορικά με την ΕΠΟ και την... κόντρα που είχε με τον Υφυπουργό Αθλητισμού Σταύρο Κοντονή. Ο Κωστάκης Κουτσοκούμνης και το κλιμάκιο των FIFA, UEFA τάχθηκαν ξεκάθαρα υπέρ της Πολιτείας, με τον Κύπριο παράγοντα να τονίζει μεταξύ άλλων πως στην υπόθεση της περιβόητης κάρτας υγείας, ο νόμος κάθε κράτους πάνω από οποιαδήποτε Ομοσπονδία.

Στην ΕΠΟ βλέποντας πως οι σημερινές συναντήσεις δεν πήγαν όπως ενδεχομένως θα ήθελαν, αφήνουν στην άκρη την πολιτική της... μετωπικής σύγκρουσης και βγάζοντας προς τα έξω το τι ειπώθηκε στην συνάντηση (χωρίς φυσικά να αναφέρουν λεπτομέρειες), προσπαθούν να ρίξουν τους τόνους.

Αναλυτικά η σχετική ενημέρωση για την συνάντηση με Κουτσοκούμνη έχει ως εξής: «Σας ενημερώνουμε ότι κατά τις σημερινές συναντήσεις του προέδρου και στελεχών της ΕΠΟ με την αντιπροσωπεία των FIFA & UEFA στα γραφεία της Ομοσπονδίας συζητήθηκαν θέματα που άπτονται της αθλητικής νομοθεσίας και καταστρατηγούν το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου, όπως αυτές οι παραβιάσεις έχουν οριοθετηθεί, τόσο από τις διεθνείς Ομοσπονδίες με την από 27/7/2016 κοινή επιστολή τους, όσο από την ΕΠΟ με προγενέστερες δημόσιες ανακοινώσεις της και έγγραφες τοποθετήσεις της.

Επιπλέον, στο τραπέζι των συζητήσεων εκ μέρους της ΕΠΟ, αναφορικά με το θέμα των πειθαρχικών οργάνων, τέθηκε το ζήτημα της αντισυνταγματικότητας που έχει προκύψει, όπως αυτό έχει επισημανθεί κατ' επανάληψη και από την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων. Επιπροσθέτως, όπως συμφωνήθηκε με τους εκπροσώπους των FIFA & UEFA θα υπάρξει αναδιάρθρωση των πειθαρχικών οργάνων των Super League & Football League, τα οποία από μονομελή θα γίνουν τριμελή, ενώ θα γίνει και γενική αναδιάρθρωση του πλαισίου λειτουργίας του συνόλου των πειθαρχικών οργάνων.

Δεν συζητήθηκε σε καμία από τις συναντήσεις το θέμα της διαιτησίας και η εφαρμογή του «ισπανικού μοντέλου»».

Αξίζει να αναφερθεί πως μετά την ΓΓΑ και την συνάντηση με τον Κοντονή, FIFA και UEFA επέστρεψαν στην ΕΠΟ όπου έγινε νέα συζήτηση για κάποιες αλλαγές που πρέπει να γίνουν. Αύριο ωστόσο όπως είχε αναφερθεί και ο Κύπριος παράγοντας, στην συνάντηση που θα γίνει παρουσία και των ομάδων που θα θελήσουν να παραβρεθούν, θα συζητηθεί διεξοδικά και το θέμα της διαιτησίας και το ισπανικό μοντέλο.

 

Τελευταία Νέα