Γιοβάνοβιτς: «Είμαστε οικογένεια και θα φανεί στο γήπεδο»!

Γιοβάνοβιτς: «Είμαστε οικογένεια και θα φανεί στο γήπεδο»!

Gazzetta team
Γιοβάνοβιτς: «Είμαστε οικογένεια και θα φανεί στο γήπεδο»!

bet365

Ο αρχηγός της ΑΕΛ, Μπόρισλαβ Γιοβάνοβιτς, μιλά στο gazzetta.gr για την «βυσσινί» επιστροφή στην Σούπερ Λιγκ, τους στόχους του συλλόγου και ζητά το... come back των οργανωμένων στην κερκίδα. «Μέλι» για Αναστασιάδη.

Κάθε άνθρωπος όταν ξυπνά το πρωί έχει δύο επιλογές. Να ξαναπέσει για ύπνο και να ονειρευτεί αυτό που θέλει να γίνει ή να ξυπνήσει, να κυνηγήσει τα όνειρά του και να κάνει πραγματικότητα όλα τα «θέλω» του. Ο Μπόρισλαβ Γιοβάνοβιτς από μικρός ακολούθησε τον δεύτερο δρόμο, τον πιο δύσκολο! Από τα έξι του χρόνια ήξερε τι ήθελε να γίνει. Ποδοσφαιριστής! Ξεκίνησε να κλωτσά το τόπι στην ομάδα της πόλης όπου μεγάλωσε. Στην Ρούμα της Σερβίας, μια μικρή αλλά πολύ όμορφη και ιστορική πόλη που φιλοξενεί 40.000 ψυχές. Ο Μίλαν και η Σπομέγκα έβλεπαν τον έναν από τους δύο γιους τους να μεγαλώνει και να προοδεύει σε αυτό που αγάπησε από την μέρα που γεννήθηκε.

Να... ψηλώνει(1.94) κυριολεκτικά και μεταφορικά! Το 2011 η ποδοσφαιρική μοίρα τον φέρνει στην Κρήτη και τον Εργοτέλη. Γίνεται βασικός και αναντικατάστατος και το καλοκαίρι του 2015 ξεκινά η πορεία του στην ΑΕΛ. Αγάπησε την πόλη με το... καλημέρα και αγαπήθηκε από τον κόσμο αμέσως! Από πέρυσι μάλιστα είναι και εκ των αρχηγών των «βυσσινί» και ένα από τα σημαντικά κεφάλαια στην επιστροφή του κλαμπ στην μεγάλη κατηγορία! Ο έμπειρος κεντρικός αμυντικός μιλά για όλα στο gazzetta.gr και στην Έλενα Οικονόμου μάλιστα στα ελληνικά! Να είναι καλά η ελληνική μουσική και η αγαπημένη του Νατάσσα Θεοδωρίδου που αποτελεί μεγάλη του αδυναμία! Όχι, όμως, όσο τα δύο του ανιψάκια, ο Αλέξας και ο Στέφαν...

Πως βλέπεις την ομάδα μέχρι στιγμής από τα φιλικά προετοιμασίας;Θα είστε έτοιμοι για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος;

«‘Ηρθαν πολλοί νέοι ποδοσφαιριστές,οι οποίοι μπορούν να βοηθήσουν την ΑΕΛ στο πρωτάθλημα.Έχουμε δώσει αρκετά φιλικά παιχνίδια,ο προπονητής μας ο κ.Αναστασιάδδης έχει βγάλει χρήσιμα συμπεράσματα. Δεν έχει σημασία στα φιλικά το αποτέλεσμα. Δεν λέω είναι ωραίο να κερδίζεις κι εκεί όμως οι νίκες στα επίσημα μετράνε κι αυτές θα κυνηγήσουμε. Είμαστε έτοιμοι για τη πρεμιέρα όλο αυτό το διάστημα έχουμε δουλέψει στις προπονήσεις αρκετά».

Ποια είναι η αγωνιστική ταυτότητα που θέλει να περάσει στην ομάδα ο προπονητής σου;Τι να περιμένουμε να δούμε από την ΑΕΛ του Άγγελου Αναστασιάδη;

«Στόχος μας είναι το ωραίο και γρήγορο ποδόσφαιρο. Είναι πολύ σημαντικό αυτό που έχουμε δημιουργήσει στα αποδυτήρια,αναφέρομαι στο πολύ καλό κλίμα που επικρατεί.Είμαστε οικογένεια και ο ένας αγωνίζεται για τον άλλο. Αυτό είναι ομάδα και όχι τα ονόματα, αυτό μπορεί να φέρει το αποτέλεσμα που θέλουμε στο τέλος του πρωταθλήματος. Δεν θα είναι εύκολη χρονιά χρειάζεται σκληρή δουλεειά στις προπονήσεις και όλοι μας είμαστε αποφασισμένοι να παλέψουμε το κάθε παιχνίδι μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο».

Ποια είναι η άποψη σου για τον Άγγελο Αναστασιάδη;

«Είναι ένας έμπειρος προπονητής μαθαίνουμε πολλά καθημερινά από εκείνον. Είναι αυστηρός την ώρα της προπόνησης όμως έχει τον τρόπο μερικές φορές να μας χαλαρώνει με τα αστεία και τις ατάκες του. Σε όποια ομάδα κι αν έχει δουλέψει έχει ξεχωρίσει για το έργο του και είμαι σίγουρος πως αυτό θα συμβεί και στην ΑΕΛ. Ο κ.Αναστασιάδης είναι ένας προπονητής που δεν κοιτά το όνομα στη φανέλα, ούτε τον αριθμό του συμβολαίου του κάθε παίκτη.Είσαι καλός στη προπόνηση; Θα παίξεις. Διαφορετικά θα πρέπει να προσπαθήσεις περισσότερο».

Αγωνίζεσαι αρκετά χρονιά στην Ελλάδα πρώτη φορά όμως από πέρυσι σε μια ομάδα όπως η ΑΕΛ με μεγάλη ιστορία και τα τίτλους.Πώς νιώθεις;

«Στην Ελλάδα και στον Εργοτέλη ήρθα το 2011, έμεινα τέσσερα χρόνια στην Κρήτη όμως δεν συγκρίνονται αυτά τα χρόνια με την μέχρι στιγμής παρουσία μου στην ΑΕΛ. Εδώ η πίεση από τον κόσμο είναι μεγάλη ,οι οπαδοί έχουν υψηλές απαιτήσεις και είναι λογικό .Μην ξεχνάμε πως αυτή η ομάδα έχει κατακτήσει πρωτάθλημα Ελλάδος και δύο κύπελλα,Οι Λαρισαίοι έχουν μάθει να βλέπουν καλό ποδόσφαιρο. Νιώθουμε το βάρος της φανέλας που φοράμε όλοι.Αυτό που έζησα πέρυσι με την ΑΕΛ ειδικά στο δεύτερο γύρο που είχα ανεβάσει και την απόδοση μου δεν πρόκειται ποτέ να το ξεχάσω .Συγκεκριμένα το ματς με τον Απόλλωνα Σμύρνης στο Arena και την ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι οπαδοί μας.Έιναι τύχη για ένα ποδοσφαιριστή να παίζει σε τέτοιες έδρες.».

Η οικονομική κρίση έχει «χτυπήσει» και το ποδόσφαιρο.Πολλές ομάδες αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα η ΑΕΛ δεν ανήκει σε αυτή τη κατηγορία.Πόσο σημαντικό είναι για ένα ποδοσφαιριστή στις μέρες μας να νιώθει ασφαλής οικονομικά στην ομάδα που αγωνίζεται;

«Η διοίκηση είναι δίπλα μας και δεν υπάρχουν δικαιολογίες.Στην Ελλάδα της κρίσης λίγες είναι οι ομάδες που δεν αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα.Πολλοί συνάδελφοι μου μένουν απλήρωτοι για μήνες, στην ΑΕΛ αυτό δεν συμβαίνει.Το μόνο που μας απασχολεί είναι το αγωνιστικό κομμάτι και υποχρέωση μας είναι να φτάσουμε την ΑΕΛ ψηλά».

Ποιος είναι ο στόχος φέτος στο πρωτάθλημα για την ΑΕΛ;

«Θέλουμε να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο να ευχαριστήσουμε τους οπαδούς μας και ότι καλύτερο έρθει καλώς να ρθεί. Η ΑΕΛ άλλωστε είναι καταδικασμένη να πρωταγωνιστεί όμως χρειάζεται δουλειά από εμάς και υπομονή και στήριξη από τους οπαδούς μας για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο.Προσωπικά θέλω να ευχηθώ να είναι ένα πρωτάθλημα δίχως τραυματισμούς και να τερματίσουμε σε μια καλή θέση».

Η απουσία των οργανωμένων οπαδών της ομάδας, σας προβληματίζει;

«Η ΑΕΛ μετά από 5 χρόνια απουσίας επιστρέφει στη Super league .Οι οπαδοί μας βοήθησαν σημαντικά πέρυσι για να πετύχουμε το στόχο της ανόδου,τους χρειαζόμαστε και στη φετινή προσπάθεια.Όλοι μαζι επιστρέψαμε ,όλοι μαζί θέλουμε να δώσουμε και αυτή τη μάχη στη μεγάλη κατηγόρια.Τα συνθήματα τους,το χειροκρότημα τους μας δίνει δύναμη.Βλέπω πολλές φορές τα στιγμιότυπα από τα παιχνίδια πέρυσι και λέω πως δεν γινόταν να μην πανηγυρίζαμε την άνοδο με τέτοιο κόσμο, τέτοια ατμόσφαιρα ειδικά στο Arena».

Tο μεγαλύτερο σου ποδοσφαιρικό όνειρο;

«Η συμμετοχή σε μία ευρωπαϊκή διοργάνωση και αν αυτό συμβεί και με τη φανέλα της ΑΕΛ θα είναι μαγικό για μένα»

Λίγες ημέρες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος ανακοινώθηκε η αναβολή του.Πως κρίνεις την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο;

«Αν ήταν στη κρίση των ποδοσφαιριστών με μια φωνή θα λέγαμε να ξεκινήσει αύριο το πρωτάθλημα.Έχουμε κάνει την προετοιμασία μας ,περάσαμε στα φιλικά παιχνίδια και έφτασε η ώρα για τα επίσημα .Σίγουρα βγαίνεις εκτός προγραμματισμού με την αναβολή αλλάζει όλο το πλάνο σου».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα