Τελικά είναι «σύμμαχοι» ή δεν είναι;

Τελικά είναι «σύμμαχοι» ή δεν είναι;

Τελικά είναι «σύμμαχοι» ή δεν είναι;

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει στο blog του στο gazzetta.gr για το κοινό μέτωπο των ΠΑΟΚ, ΠΑΟ και ΑΕΚ στην προσπάθεια κάθαρσης στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά επισημαίνει πως αυτό είναι και το μοναδικό σημείο επαφής...
Εδώ και μήνες «φίλοι» και… εντελώς άφιλοι κριτικάρουν και σχολιάζουν αρνητικά την κοινή προσπάθεια ΠΑΟΚ-ΑΕΚ και Παναθηναϊκού να καθαρίσουν (όσο γίνεται) το ελληνικό ποδόσφαιρο.
Όλως παραδόξως ένα από τα μεγάλα επιχειρήματα του βρώμικου συστήματος και όσων το εκφράζουν, είναι ότι… «αυτοί πάνε μαζί, αυτοί συμμάχησαν, η τριάδα, η τρόικα και… πως είναι δυνατόν να συμπορεύονται» και άλλα τέτοια.
Αν και ποτέ δεν κατάλαβα που είναι το κακό σε όλο αυτό το σκηνικό το οποίο από μόνο του διασφαλίζει μεγαλύτερη ισονομία (ένας δικτάτορας ξέρουμε και βλέπουμε πως κάνει την αισχρή «δουλειά» του, οι -πιθανοί- πολλοί μέσα από τις συγκρούσεις τους και τα διαφορετικά συμφέροντα, δεν θα τα κατάφερναν στη βρωμιά, μια και ο ένας θα «ήλεγχε» τον άλλον) παρολ’ αυτά, φθάνουμε σήμερα στο σημείο «μηδέν».
Η προσπάθεια των τριών μεγάλων για να διώξουν τους βρώμικους και τους διωκόμενους, βρίσκεται στο αποκορύφωμα!
Ταυτόχρονα όμως, Ιβάν Σαββίδης και Γιάννης Αλαφούζος ανταγωνίζονται επιχειρηματικά για το ποιος θα πάρει τηλεοπτική άδεια! Είναι σε μία ξεκάθαρη κόντρα! (Θα τη δούμε παρακάτω…).
Και ξαφνικά… Να και πάλι κριτική, απαξίωση και ειρωνεία! Το σύστημα που τους ξεφώνιζε για το ότι είναι μαζί, τώρα τους ειρωνεύεται γιατί κοντράρονται σε ένα άλλο πεδίο!
Τελικά ρε μάγκες ποιο είναι μεμπτό για εσάς; Να είναι μαζί ή να κοντράρονται; Τι σας δίνει τελικά πάτημα να τους «κριτικάρετε»; Το πρώτο ή το δεύτερο; Γιατί όταν κάνετε το ίδιο και για το ένα και για το άλλο, η κριτική κάπου «μπάζει» και προκύπτει ξεκάθαρη εμπάθεια και μεγάλη έλλειψη επιχειρημάτων!
Πάμε στην ουσία… Την οποία εξέφρασε ξεκάθαρα και με απόλυτη ειλικρίνεια (για όσους έχουν διάθεση να καταλάβουν) ο Ιβάν Σαββίδης πριν λίγους μήνες στο περιοδικό του ΠΑΟΚ: Τότε ρωτήθηκε γι’ αυτή τη συμμαχία:
«Δεν μου αρέσει ο όρος συμμαχία». Θα χρησιμοποιούσα τη λέξη συμφωνία». Και όχι μόνο με τους δυο που αναφέρετε αλλά και με οποιονδήποτε άλλον επιθυμεί να ενώσει τις δυνάμεις του στον αγώνα για ένα ποδόσφαιρο δικαιοσύνης και ισονομίας. Και ο κ. Μελισσανίδης και ο κ. Αλαφούζος έχουν δηλώσει ότι μοιράζονται τις απόψεις μου στα προβλήματα που υπάρχουν. Χωρίς να σημαίνει αυτό ότι συμφωνούμε σε όλες τις παραμέτρους ή ότι πάψαμε να είμαστε αντίπαλοι στους αγωνιστικούς χώρους. Αν για κάποιο λόγο αντιληφθούμε ότι αυτή η συμφωνία δεν υφίσταται, ή ότι γίνονται προσπάθειες κάποιος να καρπωθεί οφέλη για την ομάδα του, θα πάψει να υφίσταται. Οι σχέσεις μας είναι καθαρές και ανεξάρτητες. Έτσι ή αλλιώς πάντα θα συνεργάζομαι με οποιονδήποτε συμφωνεί μαζί μου σε επίπεδο αρχών για ένα καθαρό ποδόσφαιρο".
Πολύ καθαρό αν και αναφέρεται μόνο στα ποδοσφαιρικά!
Στο ποδόσφαιρο έχουν κοινές θέσεις και όπως όλη η Ελλάδα επιθυμούν και μάχονται για να φύγουν οι βρώμικοι!
(Όποιος είναι λογικός αντιλαμβάνεται ότι πάνε όλοι μαζί μήπως και νικήσουν το θηρίο που εκτρέφεται -και έχει απίστευτες ρίζες- με βρωμιές εδώ και τόσα πολλά χρόνια!).
Από εκεί και πέρα δεν παύουν να είναι αντίπαλοι! Πάντα και παντού!
* Όσον αφορά τα τηλεοπτικά και την απόφαση να δοθούν τέσσερις μόλις άδειες, διάβασα με ενδιαφέρον την τελευταία δημοσκόπηση όπου ο λαός (με μεγάλο ποσοστό) τα έβλεπε όλα καλά με τις κινήσεις της κυβέρνησης κατά της διαφθοράς! Επειδή αυτό θυμίζει 100% το δημοψήφισμα και το… μονά-ζυγά δικά μας, θυμηθείτε τι θα βγάλει μία ανάλογη δημοσκόπηση σε ένα χρόνο από τώρα και εφόσον εφαρμοστεί το σχέδιο για τέσσερις μόλις άδειες… Κρατήστε το, γιατί οι ίδιοι τότε θα κατηγορούν όσους σήμερα δίνουν τέσσερις άδειες!
* Από εκεί και πέρα για να μην ξεχάσουμε: Γιατί άραγε ο Σαββίδης σε αυτή τη μάχη για τις άδειες (όπως ακριβώς το είπε και χθες) είναι (μάλλον) και ο μόνος που ασχολείται θετικά με τον δικό του φάκελο, χωρίς αρνητικές κινήσεις κατά φακέλων άλλων υποψηφίων;
* Εκτιμώ ότι στον ΠΑΟΚ θα κάνουν τα πάντα ώστε η ομάδα να ενισχυθεί στην επίθεση! Αν όμως, αν… και… ξανά αν δεν ευοδωθεί η προσπάθεια (είμαστε στις 29/8…) διαβλέπω ότι… και πάλι θα "φταίνε" οι δημοσιογράφοι που κάθε μέρα γράφουν για σημαντικά ονόματα, μεταγραφάρες, αγορές πολλών εκατομμυρίων και μεγάλα συμβόλαια!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.