«Αμπντούν στα καλά του»

«Αμπντούν στα καλά του»

«Αμπντούν στα καλά του»

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta για την τελευταία μεταγραφή του Ολυμπιακού.

Μάλλον στα...ψιλά έχει περάσει η μεταγραφή του Ταρίκ Ελιονούσι στον Ολυμπιακό. Με Καρντόσο, Νιλμάρ, Ζορντάν Αγιού να κλέβουν τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων και τα πρώτα θέματα των ιστοσελίδων.

Επειδή όμως ο Νορβηγός (28 στα 29) ήρθε και είναι πλέον παίκτης του Ολυμπιακού, ενώ οι άλλοι απλά είναι υπό διαπραγμάτευση (κι εγώ λέω ότι κανείς δεν έχει κλείσει ακόμη, αλλά και κανείς δεν έχει ναυαγήσει ακόμη…), ας γράψω δύο πράγματα για τον Ελιονούσι. Έστω κι αν δεν μπορώ να έχω προσωπική γνώμη, γιατί δεν είχα τη δυνατότητα να τον παρακολουθήσω σε ολόκληρο παιχνίδι η, έστω σε εκτεταμένα στιγμιότυπα παιχνιδιού-και δεν θεωρώ καθόλου ασφαλή τα βιντεάκια με τα χάϊλαϊτς, για να διαμορφώσω γνώμη.

Σίγουρα φέρνει ένα προβληματισμό ότι το παιδί αυτό την περασμένη σεζόν (χειρότερη της Χόφενχαϊμ τα τελευταία χρόνια, αφού τερμάτισε 15η επί 18 ομάδων) έπαιξε πολύ λίγο. Αρχικά είχε ένα τραυματισμό (ένα μήνα εκτός δράσης) κι έτσι άργησε να αγωνιστεί. Το Δεκέμβριο ήταν που μπήκε κι έπαιξε σε 4 σερί παιχνίδια και δη βασικός. Μετά τη διακοπή της Μπουντεσλίγκα είχε άλλους δύο τραυματισμούς (από 15 περίπου ημέρες νοκ άουτ στον καθένα) κι έχασε πια τη θέση του, αφού όταν επανήλθε έπαιξε μία φορά αλλαγή το Μάρτιο κι ένα 90λεπτο τον Απρίλιο (σύνολο 6 ματς, με μία ασίστ).

Όμως μία σεζόν (που ακριβώς επειδή ήταν τέτοια έδωσε την ευκαιρία στον Ολυμπιακό να τον τσιμπήσει και μάλιστα με πολύ μικρό κόστος) δεν μπορεί να διαγράψει τις δύο προηγούμενες στις οποίες ο Ταρίκ ήταν μία καλή μονάδα της Χόφενχαϊμ. Και μιλάμε για ομάδα της Μπουντεσλίγκα, που τερμάτιζε τη διετία μεταξύ 8ης κι 9ης θέσης. Την πρώτη του χρονιά είχε 25 παιχνίδια με 5 ασίστ και τη δεύτερη χρονιά είχε 26 παιχνίδια με 5 γκολ και 3 ασίστ. Τα παιχνίδια ήταν 52 για το πρωτάθλημα (35 βασικός) και 5 για το Κύπελλο. Στο διάστημα αυτής της διετίας, στο οποίο δεν είχε κανένα τραυματισμό, ήταν συνεχώς βασικός στην εθνική ομάδα της Νορβηγίας, μαζί με τον Ομάρ Ελαμπντελαουί, έχοντας συνολικά 40 διεθνείς συμμετοχές με 9 γκολ και 5 ασίστ.

Είναι σημαντικό ότι ο Ελιονούσι φέτος έκανε προετοιμασία χωρίς ιδιαίτερους τραυματισμούς με τη Χόφενχαϊμ κι έτσι έπαιξε και στο τελευταίο φιλικό της, εναντίον του …ΠΑΣ Γιάννινα! Είχα την ευκαιρία να μιλήσω με τον Γιάννη Πετράκη και ποδοσφαιριστές του ΠΑΣ, ακριβώς γιατί ήθελα να πάρω μία γεύση από ένα παίκτη που δεν τον ξέρω. Και τόσο οφ δε ρέκορντ, όσο και στις επίσημες δηλώσεις τους είχαν κολακευτικά σχόλια να κάνουν. Μου τον εμφάνισαν ένα εξτρέμ με τα χαρακτηριστικά του Αμπντούν, στα καλά του στον Ολυμπιακό.

Ο Πετράκης, που παρεμπιπτόντως όλα αυτά τα χρόνια έχει δώσει δείγματα σοβαρού προπονητή, μου είπε επί λέξει ότι είδε ένα κυνηγό γρήγορο, διεμβολιστή, να πηγαίνει στο ένας με ένα με τον αμυντικό, να μη φοβάται να πατήσει περιοχή, να χώνεται σε θέση φορ όταν η μπάλα ήταν στον απέναντι εξτρέμ, να πετυχαίνει ένα έξοχο γκολ με λόμπα και γενικά να βάζει πολλά προβλήματα στην ομάδα του και να του κάνει εντύπωση, όπως κι άλλοι τρεις παίκτες της γερμανικής ομάδας: ο Βάργκας, ο Σάλαϊ κι ένας χαφ.

Αυτά προς το παρόν για τον Ελιονούσι, που μοιάζει όντως να έχει τα στοιχεία που είχε κι ο Αμπντούν (αέρινος ντριμπλέρ, αλλά όχι με πολύ δυνατά πατήματα, όπως π.χ. ο Πάρντο). Κι ας έχουμε στο μυαλό μας πόσες φορές οι λεγόμενες όχι μεταγραφές του αεροδρομίου αποδείχθηκαν πολύ πιο χρήσιμες στον Ολυμπιακό από διάφορα «ονόματα».

Καλά να είναι ο Νορβηγός και μέσα στο γήπεδο θα κριθεί κι αυτός, όπως κι όλοι.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.